2023. március 24., péntek - Gábor, Karina
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

A 2010. november 27-i Elnökségi üléséről

Rövid tájékoztató
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
2010. november 27-én, szombaton délelőtt ülést tartott a Magyar Természetbarát Szövetség elnöksége. Az elnökségi ülésre már az új központnak is helyet adó irodaházban került sor a 1146 Budapest, Thököly út 58-60. szám alatt, a Károly teremben.
Az elnökségi ülés napirendjén az előző ülés jegyzőkönyvének elfogadását, valamint az igazgatói tájékoztatót követően a 2011. évi Természetbarát Turistakártya (TT) érvényesítése, az elnökség következő félévi munkaterve és a jövő év meghatározó projektjei szerepeltek.

Ezen az ülésen döntött az elnökség Berta Gábor aranyjelvényes túravezetői pályázatának elfogatásáról is. Az Egyebek napierend tárgyalásakor számos olyan helyben felmerült témát vitatott meg az elnökség (pl. NSZSZ és sportfinanszírozás, protokoll lista, tagdíj, pályázatok, programok stb.), amelyek részletesen a honlapra kerülő jegyzőkönyvben lesznek olvashatók. 
 
Az igazgatói tájékoztatóhoz kapcsolódóan Duró Imre megköszönte az átköltözésben segítséget nyújtó szakágak és aktivisták munkáját. A TT kártya érvényesítésről Pusztay Sándor alelnök szólt. Bemutatta az új hologramos matricát, majd ismertette a szolgáltatókkal kötött szerződések jelenlegi állását. Az igazgató bemutatta a helyben kiosztásra került érvényesítési segédanyagokat, így a tájékoztatót, az összesítő lapot és a csoportos szervezési adatlapot.

Az elnökség rövid vita után elfogadta a 2011. évi I. félévi munkatervét, amelyben a március 19-i és a június 4-i elnökségi ülések napirendjéhez fűztek kiegészítéseket, s megerősítették a május 7-8-ára tervezett elnök-főtitkári értekezlet és közgyűlés programját is. 

A jövő év meghatározó projektjeinek tárgyalása során döntött az elnökség arról, hogy a 75 évvel ezelőtt megrendezésre került első természetvédelmi fotópályázat emlékére, a Turista Magazin és a Magyar Természetbarát Szövetség „Természeti értékeink és a természetjáró ember” címmel fotópályázatot hirdet.
 
Az elnökség elhatározta azt is, hogy a 2011. április 29-re tervezett fotókiállítás megnyitójával egy időben dr. Thirring Gusztáv (1861. december 25 Sopron – 1941. március 31. Budapest) születésének 150, halálának 70. évfordulója tiszteletére emlékgyűlést és konferenciát szervez.

Annak emlékére, hogy szövetségünk 50 évvel ezelőtt 1961-ben vállalta fel az Országos Kék Túra mozgalom teljes körű irányítását és az utak karbantartását, az elnökség nagyszabású vándortúrát hirdet, amelyhez kapcsolódóan szintén fotópályázatot ír ki. Arról is döntés született, hogy a jövő évben keressük az együttműködést a Mária Út zarándokútvonalakat szervező egyesülettel.

A következő év jelentős programjai között – a korábban már elfogadott „védett napokon” kívül – olyan nagy rendezvényeket, illetve projekteket tekintett át az elnökség, mint az „Év vidéke program” eseményei, a Zöld rendezvények című pályázat programjai, illetve a vándortábori mozgalom felélesztése.
 
Az elnökségi ülés befejezésekor a jelenlévők újra megerősítették elkötelezettségüket a tagság és az érdeklődők megfelelő tájékoztatása és információval történő ellátása mellett, s ennek eszközeként elsősorban a honlapot nevezték meg. Ez az összefoglaló is ennek szellemében született meg.

A végleges jegyzőkönyvet, a hitelesítés után, honlapunk Bemutatkozás >> Dokumentumok almenüjén belül lehet megtalálni.
Cikk első megjelenése: 2010-11-30 15:02

Kapcsolódó túramozgalmak

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 22 esemény
 • 3 144 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter