2020. május 26., kedd - Fülöp, Evelin
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

60 éves az Országos Kéktúra

Új jelvényszerző túramozgalom
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
A túramozgalom célja, hogy a turisták/természetbarátok az Országos Kéktúra tetszőleges 60 km-es szakaszának 60 óra alatt történő bejárásával emlékezzenek meg az Országos Kéktúra Lokomotív TE általi 1952-es meghirdetésének 60. évfordulójáról. A túramozgalomban résztvevők az OKT – egyénileg kiválasztott – 60 km-es szakaszának egyirányú, folyamatos bejárásával megismerhetik hazánk legszebb tájait, természeti értékeit, történelmi és kulturális emlékeit.

A túramozgalom teljesítési feltétele:
A túramozgalomban résztvevőinek a Vas megyei Írott-kőtől a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hollóháza között 1128 km hosszúságban kék sávval jelzett Országos Kéktúra útvonalának tetszőleges, szabadon kiválasztott 60 km-es szakaszát kell bejárnia 60 órát nem meghaladó idő alatt. A 60 km teljesítését és a 60 órás időtartam betartását egyaránt igazolni kell. A megkezdett teljesítés a 60 órán belül megszakítható, de a megszakítás nem vonható le a 60 órás teljesítési időből. A túramozgalom egyénileg és csoportosan, gyalogosan és futva is teljesíthető. A túra-mozgalom 2012. március 03. és 2012. december 31. között teljesíthető. A túramozgalomban mindenki saját felelősségére indul, a költségeket a résztvevők maguk viselik.

A teljesítés igazolása:
A túra igazolófüzete a Lokomotív Turista Egyesületnél igényelhető (Rósa László 1048 Buda-pest, Intarzia u. 24., Telefon: 20/296-0927), vagy az Egyesület honlapjáról (www.lokomotív.hu) letölthető. Nevezési díj nincs, csak a teljesítés után járó egyedileg készített jubileumi zománcjel-vény árát kell a teljesítés után kiegyenlíteni (1500 Ft/jelvény). A résztvevők az útvonal végigjárá-sát a túramozgalom igazoló füzetében az érintett OKT bélyegzési pontokon bélyegzéssel iga-zolhatják. Az igazoló füzetben minden esetben be kell írni a teljesítés megkezdésének és befe-jezésének időpontját. A túra megkezdési és befejezési időpontjait - napi dátumot és időpontot tartalmazó - digitális fényképpel, posta vagy vasúti bélyegzővel, esetleg más egyéb azonosítha-tó módon lehet igazolni.

A teljesítés elismerése:
A túra befejezése után az igazolófüzetet postán, ajánlott levélben kell a Lokomotív Turista Egyesület címére elküldeni (Rósa László 1048 Budapest, Intarzia u. 24.). Az útvonal bejárását, hitelt érdemlő módon igazolók megkapják a „60 éves az Országos Kéktúra” feliratú emlékjelvényt. A túramozgalom teljesítésének elfogadásáról a beküldő egyesület/szakosztály vagy a teljesítő sporttárs értesítést kap, és a jelvényeket a szervezők - a jelvény árának a Lokomotív TE részére történő befizetését követően - a megadott címre postázzák.

Budapest, 2012. március 03.


Ispánovity Márton ügyvezető elnök

Cikk első megjelenése: 2012-03-13 14:05

Csatolt dokumentumok

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 4 882 regisztrált felhasználó
 • 2 308 hírlevél előfizető
 • 340 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 125 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 73 esemény
 • 2 774 megjelent cikk, hír
 • 260 belső oldal
 • 2 197 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter