2023. március 29., szerda - Auguszta
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

59. Nemzetközi Dunatúra

Hazánkban eveznek a nyolc országot érintő TID résztvevői
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
Június 21-én indultak Ingolstadból az idei Nemzetközi Dunatúra vízitúrázói. A hazai szervezők hivatalosan 2014. július 13-án, 18 órakor veszik át Esztergomban a szlovákoktól a túra negyedik, magyarországi szakaszának lebonyolítását, akik minden eddiginél színesebb programmal várják a résztvevőket.

Az idei év különleges abból a szempontból is, hogy sok év bizonytalanság után a Nemzetközi Dunatúra (TID) szervezői újra a Magyar Természetjáró Szövetséggel együtt, a szövetség támogatásával, az MTSZ kiemelt rendezvényeként szervezik tovább ezt a nagy hagyományú vízieseményt.


A résztvevők Esztergomban közös vacsorán, Visegrádon vártúrán, Budapesten hajós városnézésen, Százhalombattán filmesten, Dunaújvárosban vízilabda mérkőzésen, Pakson bortúrán, Baján sárkányhajó versenyen, Mohácson egy meglepetés party-n vehetnek részt. A szervezők minden érintett városban alaposan kitesznek magukért. A napi 40-60 km evezés ellenére az érdekes és változatos programokat bizonyára nem sokan hagyják majd ki. Fáradtság ide vagy oda, nem érdemes!


A szervezésben új távlatokat nyit a most létrejövő régi/új együttműködés is. A Magyar Természetjáró Szövetség nevében Győri Tamás József igazgató és Király Balázs, a Nemzetközi Dunatúra Sportegyesület elnöke 2014. július 10-én írta alá az erről szóló együttműködési megállapodást.

A TID így a nemzetközi jelentőségéhez méltó módon Magyarországon újra megtalálta az eredeti helyét, a TID-et évtizedeken keresztül szervező és gondozó országos szövetségnél. A Nemzetközi Dunatúra Sportegyesület vezetőinek és önkénteseinek ötleteit és szorgalmát egészítik ki a stratégiai együttműködésben a Magyar Természetjáró Szövetség lehetőségei.


A szervezők – akik közé a Nemzetközi Dunatúra Sportegyesület tagjai mellett mostantól a Magyar Természetjáró Szövetséget újra beleértjük – abban bíznak, hogy az együttműködés hasonló felvirágzást hozhat a TID életében, mint az a fénykorában jellemezte. Közös célkitűzés mindemellett, hogy a közel 60 évre visszatekintő hagyományt a mai világ modern viszonyai között tegyék élő, pezsgő, fiatalok számára is vonzó vízitúra eseménnyé. Egy olyan hellyé, ahol évente nemcsak hazai és külföldi evezősök találkozhatnak, hanem arra is mód nyílik, hogy az újonnan bekapcsolódók a „nagy öregek” tapasztalatait is átvehessék.


A fejlesztésben hatalmas lehetőség, hogy a Duna talán a világ legváltozatosabb folyója. Aki végigevezi, 10 ország nemzeteinek kultúrájával, városaival, embereivel és természeti szépségeivel találkozik. A Turista Magazin szeptemberi számában beszámoló jelenik meg a 2014-es TID magyarországi szakaszán történt eseményekről.

További információk a TID honlapján találhatók

MTSZ, Turista Magazin
Cikk első megjelenése: 2014-07-11 16:28

Kapcsolódó oldalak

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 21 esemény
 • 3 144 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter