2023. március 22., szerda - Beáta, Izolda
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

50 éves a Tatabányai Cement Természetjáró Egyesület

Jubileumi évzáró a Jubileum Parkban
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
A tatabányai Jubileum Parkban található Sportok Házában tartotta évzáró közgyűlését az idén 50. születésnapját ünneplő Tatabányai Cement Természetjáró Egyesület, amelyen stílszerűen éppen 50-en vettek részt.

Meghívott vendég volt Horváth Zoltán, a KEM SZÖSZ Természetbarát Szövetség elnöke, és házigazdaként Vadóc László, a Tatabányai Vulkán TSE elnöke.

Csorba Györgyné, Katika, aki éppen húsz esztendeje az egyesület elnöke (elhunyt férjétől, Csorba Györgytől átvéve a vezetést), köszöntötte az ünneplő egybegyűlteket. Először a 2014-es évről, a sok sok élményt jelentő megyei, hazai és külföldi kirándulásokról adott tájékoztatást, majd címszavakban megemlékezett az elmúlt 50 évről.

l964-ben történt alakulása után a cementgyári egyesület hamar összekovácsolódott. Vezetői mindig gondoskodtak arról, hogy havi, sőt heti programokat, túrákat szervezzenek. A Mátyás-kúti kulcsosház szíve csücske lett mindenkinek, mint a saját házukat, lakásukat ápolgatták, rendezték mindig és állandóan nyitott ajtókkal várták a turistákat, különösen a kéktúrázókat. Pénzben kifejezhetetlen, meghatározhatatlan az amit évtizedeken keresztül bele adtak a ház működtetésébe. Táborok sokaságát szervezték a ház körül szakosztályoknak és iskolásoknak egyaránt.

 

A megyei elnök, Horváth Zoltán is méltatta azt a lehetőséget, melyet az egyesület biztosított a túrázóknak, megyei találkozóknak, megyei túravezetői tanfolyamoknak, vizsgáknak. Nem véletlen, hogy a Vértesbarát Találkozóknak és Vértes Kupáknak már 46. éve állandó rendezője, házigazdája ez az egyesület. Beszéde végén a megyei szövetség nevében egy díszes serleget adott át az 50. születésnap alkalmából.

Vadóc László az egyesület aktivitását említve kiemelte, hogy az önkénteseik számos tatabányai városi rendezvényből is kiveszik részüket, óriási segítséget adva a rendezőknek.

Lamatsch János, a Sprint Futókőr elnöke megköszönte az egyesület évek óta tartó aktív részvételét a Sprint Futókör hazai és számos külföldi szereplésében és a jövőben is mindig szívesen látják a cementesesek közös útjaikon.

  
 
  

Ezután nosztalgiázó emlékezések következtek a csodás múltról, majd fehér asztal mellett folytatódott az egyesület félévszázados születésnapi rendezvénye, de már abban az emlékpólóban, melyet Tatabánya városától kaptak egy pályázat útján.
Cikk első megjelenése: 2014-12-16 16:00
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 23 esemény
 • 3 142 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter