2022. augusztus 13., szombat - Ipoly
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

32 magyar turista vett részt az IVV Olimpián Antalyában

Túrák, sportesemények és konferencia Törökországban
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
A törökországi Antalyában rendezte meg a XII.Olimpiát az IVV (Nemzetközi Népsport Szövetség) ahol természetjárás, kerékpározás és úszás szakágban rendeztek programokat. A KEM SZÖSZ Természetbarát Szövetség 8 napos utazást szervezett 32 főnek az olimpiára. 22-en Komárom megyei résztvevői is voltak a színpompás programoknak az őszi nyárban. (A Vértes Volán-tól 11-en, a Vulkántól 7-en, a Komárom SE-től 4-en!)

Igaz, az érkezés napján óriási zivatar fogadta a csapatot, de aztán el is vonult és még a tengerben is vígan lehetett lubickolni, minden nap.

Már a második napon 8 km-es óvárosi túra volt a program. A harmadik napon választhattak a résztvevők Pamukkale, Szafari-Park és a strandon megrendezett vízi gyaloglás között.

Ezen  a napon volt az IVV világ-konferenciája, ahol a magyarországi IVV egyik alelnöke ifj. Horváth Zoltán képviselte országunkat és megyénket. Előterjesztésére nagy szavazati többséggel Tata nyerte el az EVV (Európai Népsport Szövetség) konferenciájának jogát 2013 szeptember 2. hétvégéjén.

Az 1999-es tatai világkonferencia után ez óriási diplomáciai siker! A konferencián megvitatták a tervezett új értékelési javaslatokat a teljesítmény díjazása tekintetében, új elnököt választottak és eldőlt, hogy 2012-ben Kína rendezi a világkonferenciát. Lesz Európai IVV találkozó is Luxemburgban szeptemberben, a következő IVV Olimpia pedig Dél-Tirolban lesz 2013-ban.

A negyedik napon igazi olimpiai hangulat volt a megnyitón, ahova 4 km-es (!) menet vonult fel a résztvevő országok tábláival és zászlaival. A magyar zászlót a Volán SE fiataljai, Horváth Dominik és Balázs vitték. Megyei csoportunk egyen-pólója is nagy sikert aratott. Az este fénypontja a Török Est folklór műsor volt.

Az ötödik napon egy vízeséshez vezetett a túra, választani lehetett 12-24-42 km között, de volt strand-túra is a tengerparton és úszni is lehetett a szálloda medencéjében.

A hatodik napon Kemerben volt 5-10-16-42 km-es túra gyalogos és kerékpáros a Taurus hegységben, Antalyában pedig úszás is volt.

A hetedik nap ismét a varázslatos strand-túráé volt és természetesen színpompás záró program is volt, ahol a magyar zászlót Farkas Zoltán a Vulkán SE turistája vitte.
Sikeres földet érés után a Liszt Ferenc repülőtéren hazainduláskor úgy búcsúztak az olimpikonok egymástól, hogy viszontlátásra 2013-ban a XIII. IVV Olimpián Dél-Tirolban!

A KEM SZÖSZ TB Szöv szervezésében 32-en vettek részt, 22-en Komárom-Esztergom Megyéből (9 tatai, 9 tatabányai és 4 komáromi) illetve 6 budapesti, 2 soproni és 1-1 székesfehérvári és erdőkertesi természetjáró.
Cikk első megjelenése: 2011-11-03 11:17
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 168 regisztrált felhasználó
 • 2 479 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 3 esemény
 • 3 094 megjelent cikk, hír
 • 269 belső oldal
 • 2 285 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter