2022. szeptember 30., péntek - Jeromos
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

30. Mecsek50 teljesítménytúra

507 ember részvételével szombaton megrendeztük a 30.Mecsek 50 teljesítménytúrát.
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
1984-ben a Baranya megyei Természetbarát Szövetség indította el  a Mecsek50 teljesítménytúrát. Tagszervezetei  adták egymásnak a stafétabotot, 10 éve a Mecseki Kóborlók Szakosztály viszi tovább a hagyományt .
 
Mecsek 50 teljesítménytúrát. 50 km-en 91-en, 30 km-en 93-an, 15 km-en 204-en, 10 km-en 54-en indultak, a rendezők száma 65 fő volt. 149-en részt vettek a 30. rendezés tiszteletére megrendezett minitávon, a Mecsek0 túrán.
Idén új útvonallal készültünk, a Keleti-Mecsek legszebb részei közül a túrázók a következő helyeken jártak: Püspökszentlászló, Óbánya, Máza, Pusztabánya, Zengő, Mária kápolna, Réka kunyhó, Vörösfenyő kulcsosház, Máré vár.
 
Köszönjük a Szövetségnek, hogy ajándékokkal, édességgel támogatta a rendezvényt. Köszönet illeti a rendező gárdát, a Mecseki Kóborlók szakosztály tagjait, és barátaikat, akik az útvonal kitűzését, bejárását végezték, sütötték a túrán kínált süteményeket, kenték fáradhatatlanul a zsíros kenyereket, pontőrködtek. Köszönet a Vargánya tanyának, a Vörös Meteor SE Bazsarózsa kulcsosházának, a Komló Hétdombosok Vörösfenyő kulcsosházának a helyszín biztosításáért, valamint a segítő túratársaknak. Köszönjük a Mecsekerdő Zrt-nek a pusztabányai kis ház rendelkezésre bocsátását, a Mecsek Egyesületnek az ajándékokat.
A lebonyolítás során előfordult hibákért, hiányosságokért elnézést kérünk, igyekszünk azokat a jövő évi túrára kijavítani. A túrázók véleményét, fotóit várjuk!
A túrázók a teljesítésért emléklapot és az erdei gyöngykölest ábrázoló kitűzőt kapták emlékbe. A legifjabb résztvevő 0 évesként a Mecsek0 teljesítménytúrát teljesítette. A legifjabb és legtapasztaltabb túrázók ajándékot kaptak: pólót, naptárt, játékokat.
A túra számomra legnagyobb élménye volt, amikor megismerkedni odajött hozzám Balog András, aki az első Mecsek 50 főrendezője volt.


Jövőre: 31. Mecsek50!

Köszönjük a Szövetségnek a lehetőséget és a támogatást, azt, hogy  az immár 4. évtizedébe lépett túrát "felnevelte".

A túra megrendezését az Emberi Erőforrás Minisztériuma támogatta: MOB-HSZE-12 Helyi Szabadidősport Események megrendezésének támogatása.

Természetbarát üdvözlettel:
Szabó-Dalecker Ibolya
Mecseki kóborló és főrendező
Baranya Megyei Természetbarát Szövetség


Képek: Baumann József

Cikk első megjelenése: 2013-05-03 17:28
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 170 regisztrált felhasználó
 • 2 479 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 5 esemény
 • 3 104 megjelent cikk, hír
 • 270 belső oldal
 • 2 286 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter