2023. március 21., kedd - Benedek
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

25 éves a Természetjáró Bakancsos Klub

Jubileumi közgyűlést tartottak Ácson
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
A Természetjáró Bakancsos Klub 1993. augusztus 19-én alakult meg Ácson a Bartók Béla Művelődési Ház csoportjaként azzal a céllal, hogy összefogja az akkori nagyközség fiataljait és hasznos programokat tudjon nekik biztosítani. Azóta eltelt huszonöt év, és ez alkalomból augusztus 18-án ünnepi közgyűlést tartottak, amelyre a tagjaikon kívül a partneri szervezetek képviselőt is meghívták.

A művelődési ház csúfolásig megtelt nagytermében Cselovszki Ildikó, az egyesület egyik alapító tagja köszöntötte a megjelenteket, majd Tóth János elnök foglalta össze röviden a város legjelentősebb civil szervezetének negyedszázados történetét. Az elhangzottakhoz többen is hozzászóltak, felelevenítve néhány nevezetes történetet a számukra legérdekesebbnnek tartott táborozások és a közös túrák élményei közül.

Az Ácsi Televízió erre az alkalomra készített egy bemutatkozó riportot:


Ezt követően, mint a korábbi években is, az egyesület vezetése elismeréseket adott át az elmúlt évben legaktívabb tagjai részére.

- Az "Év Bakancsosa", Borvendég Mátyásné lett.
- Elismerő Oklevelet kapott az egyesület érdekében hosszú időn át végzett KIMAGASLÓ munkáért Nyéki Tibor, Gregovics József és Csánó József.
- Oklevelet kapott az egyesület érdekében végzett munkáért Takács Katalin és Takács Norbert.
- Elismerő Oklevelet kapott a kimagasló sport teljesítményért, az Országos Kéktúra végigjárásáért Szabó Piroska, Ágoston Eszter és Cselovszki János.
- Emléklapot adtak át a 13 alapítótó tagnak.
- Idén alapítottak egy új díjat, amelyet Barátság díjnak neveztek el, és azoknak adományozzák, akik barátságukkal hozzájárultak egyesület hírének öregbítéséhez. Ezt Szolga Ferenc, Horváth Zoltán, Csöbönyei Imre, Csuka László, Kenyeres Oszkár, Jakab Sándor, Kovács Károly, Lakasz Nándorné és Nándor, Nagy László és Szabó Ildikó, valamint Hateier László kapták meg.

Az egyesülettel kapcsolatban álló, és az ünnepségen megjelent szervezetek közül elsőként Thuróczy Lajos, a Magyar Természetbarát Szövetség tiszteletbeli elnöke köszöntötte a példaértékű munkát végző Természetjáró Bakancsos Klub tagságát, majd átadta részükre a Jubileumi Emlékplakettet és az ehhez járó kitüntető oklevelet.


Utána még a következők adtak át elismeréseket a jubileum alkalmából:
- Csuka László alpolgármester és Szűcs Attila, az önkormányzat Oktatási, Kulturális és Sport Bizottságának elnöke adták át Ács Város különdíját az elmúlt években a város érdekében és a település sportja érdekében végzett kiemelkedő munkájukért.
- Horváth Zoltán, a Komárom-Esztergom Megyei Természetjáró Szövetség elnöke egy erre az alkalomra alapított kupát adott át
- Kenyeres Oszkár, a Hazajáró népszerű főszereplője és szerkesztője mondott még köszöntőt.
- Mecseki Melinda a Bakonyalja-Kisalföld kapuja VE munkaszervezet vezetője
- Bereznai Csaba Tatabánya Város alpolgármestere, több civil szervezet vezetője
- Csányi Józsefné önkormányzati képviselő asszony
- Bartók Béla Művelődési Ház alkalmazottai

Az ünnepség keretében Csuka László alpolgármester nyitotta meg az egyesület 25 évét bemutató kiállítást, amely fényképes tablókon tematikusan mutatja be a Természetjáró Bakancsos Klub eddigi tevékenységét.


Egy kiállítás képei:


Tematikus képek:
...

Az Ácsi Televízió felvétele az ünnepi összejövetelről:


...

Az összeállítást készítette: Kunos Gábor.
Cikk első megjelenése: 2018-08-21 15:53

Kapcsolódó szervezetek

Kapcsolódó túramozgalmak

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 23 esemény
 • 3 141 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter