2022. szeptember 27., kedd - Adalbert
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Kezdőlap
Magyar Természetjáró Szövetség

Archív cikkek

Az alábbi lista azokat a nyitólapon megjelent korábbi cikkeket tartalmazza, amelyek:

- régebben jelentek meg, bár tartalmuk még nem feltétlenül avult el,
- korábbi eseményt harangoznak be, ezért tartalmuk az esemény befejezése után már nem aktuális.

Ezeket a cikkeket archívként őrizzük meg, tartalmukat tovább nem frissítjük. Mindez nem jelenti azt, hogy cikkekben leírtak már biztosan nem igazak.


Eger - Miskolc autóbuszjárat

Minden vasárnap 2010-ben is
A Magyar Természetbarát Szövetség Gyalogtúra Bizottsága felhívja a Bükki Nemzeti Parkot felkeresni szándékozó kirándulók, túrázók figyelmét, hogy az Agria Volán 2010-ben is egész évben vasárnaponként (!) közlekedteti a Bükkön átvezető Eger – Felsőtárkány – Tamás-kútja – Bánya-hegyi (bánkúti) elágazás – Répáshutai elágazás – Hollóstető – Lillafüred – Miskolc buszjáratot.
Kiemelt híreink

Illegális Kéktúra jelzések nyomában a Hernádnál

A pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve
Nemrégiben egy érdekes hír jelent meg az Index Kéktúrához kapcsolódó fórumán, miszerint az Országos Kéktúra útvonala Hernádcéce - Fancsal térségében megváltozott. A hír NEM IGAZ, ilyen változtatás nem volt. A túrázóknak továbbra is a Fancsal - Abaújdevecser - Encs - Gibárt - Hernádcéce útvonalat kell bejárnia.


Egy önjelölt vállakozó és lokálpatrióta az MTSz tudta és engedélye nélkül megkísérelte megváltoztatni az Országos Kék jelzés útvonalát, útbaejtve egy "szívének kedves" panziót és egy új, adományból gründolt gyaloghidat a Hernádon. Az új útvonalat tájékoztató táblákkal és térképekkel hirdeti a környéken, ez néhány kéktúrázót megzavarhatott. A fals kék jelzések leszürkítése részben megtörtént. Az alábbi cikk fotókkal mutatja be a "kalóz" útvonalat, amely nem része az Országos Kéknek.

Az MTSZ központ ünnepi nyitvatartása

2009. végén
Tájékoztatjuk tagjainkat és az érdeklődőket, hogy szövetségünk központja 2009. december 21-31-e között zárva lesz.

Magyar - Szlovák vezetői találkozó

Mátrafüreden
A Magyar Természetbarát Szövetség és a Szlovák Turistaklub közötti kétoldalú együttműködési megállapodás alapján idén Magyarországon került sor a két szervezet vezetőinek tanácskozására november 20-22-e között, Mátrafüreden.

Vadászat az OKT börzsönyi szakaszán december 10-én

Korlátozás a turistautakon
A Királyréti Erdészet egyes területein 2009. december 10-én vadgazdálkodási üzemi tevékenység miatt erdészeti utak, turistautak használata kerül ideiglenes korlátozás alá.

Szakági túravezetőképzés Székesfehérvárott

Levelező rendszerű túravezető képzés
Székesfehérvár Városi Természetbarát Szövetség szakági túravezetőképzést indított gyalogos bronz, -ezüst és kerékpáros bronz szakágban 2009.11.29-én Székesfehérvárott a Civil Szervezetek házában.

Észak-Dunántúli Kupa 2010

ÉDK-Kupa 2010
El készült az Észak-Dunántúli Kupa 2010-es kiírása! A 2010-es sorozatra is várunk minden kedves túratársat!

Turistaforgalom korlátozás a Börzsönyben

Letkés, Márianosztra, Nagybörzsöny környékén

Az Ipolyerdő ZRT Nagymarosi Erdészete a következő felhívást teszi közzé:

Nemzetközi Magas-Tátra konferencia

Konferencia és kiállítás Újpesten
A Magas-Tátrában 2004. november 19-én történt természeti katasztrófára emlékeztek azon a kiállítással egybekötött szlovák-magyar konferencián, amelyet november 20-án rendeztek az Újpesti Gyermek- és Ifjúsági Házban. A rendezvényt a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal, a Magyar Természetbarát Szövetség és a Turista Magazin közösen szervezte.

Jelvénygyűjtő túrázók találkozója

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság meghívója
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság immár hagyományosan, ebben az évben is megtartja a jelvénygyűjtő túrák résztvevőinek évzáró találkozóját.

Megjelent a 2009-2010 évi MÁV menetrend

PDF-ben is letölthető

Megjelent, illetve PDF formátumban letölthető az új, 2010-es MÁV menetrend:

Kiváló Magyar Kerékpáros Térkép 2009

Pályázati felhívás

A Turista és Természetjáró Információs Egyesület (TUTI) pályázatot ír ki a

"Kiváló Magyar Kerékpáros Térkép 2009"

 
cím elnyerésére, amelyre minden magyar térképkészítő és -kiadó műhely korlátlan számú, saját maga által készített és 2009 december 31-ig közreadott, kerékpárosok számára készített művel pályázhat határainkon innen és túl.

Turistaút lezárások a Mátrában

Vadászat miatt korlátozzák egyes utak járhatóságát
A Mátrafüredi Erdészet területén február végéig több alkalommal társas hajtóvadászatot tartanak. A vadászatok idején biztonsági okokból az érintett területeken és azok közelében vezető turistautak ideiglenesen lezárásra kerülnek. A részletes lista a folytatásban olvasható.

Bronzjelvényes túravezetői tanfolyam az Erzsébetvárosban

Gyalogos szakági képzés

A Budapest VII. ker. Erzsébetváros Természetbarát Sportszövetség és a Túravezető Oktatók Sportegyesülete emelt szintű, bronzjelvényes. gyalogos szakágú túravezetői tanfolyamot indít 2010. január 6-tól.

Túravezetők továbbképzése

Novemberben induló tanfolyamok
A Székesfehérvári Városi Természetbarát Szövetség bronz jelvényes kerékpáros és ezüst jelvényes gyalogos túravezető tanfolyamokat hírdet

Túravezetői tanfolyam

Székesfehérváron

Túravezetői képzés levelező formátumban, Székesfehérváron.

Kiváltható az új Természetbarát igazolvány!

A kedvezmények listája letölthető

A Magyar Természetbarát Szövetség új Természetbarát igazolványa december hónaptól megrendelhető, illetve folyamatosan átvehető.

Elérhetővé vált a korábbi MTSZ honlapok tartalma

Az új oldalról érhetők el a korábbi anyagok is

Némi szervezés után elérhetővé vált a Magyar Természetbarát Szövetség honlapjának 3 korábbi változata is. Kattintson a bal oldali főmenü "KORÁBBI HONLAPOK" pontjára.

Megindult a Természetbarát.hu próbaüzeme

A honlap első verziója elérhető

Mint látogatóink tapasztalhatják, megindult a Magyar Természetbarát Szövetség (MTSZ) új honlapjának próbaüzeme. A próbaüzem elsődleges célja a honlap felépítésének csiszolása, az egyes funkciók technikai célú tesztelése, kipróbálása, illetve a leendő szerkesztői csapat betanítása.

Új Természetbarát Igazolvány és Turista Kártya

Megkezdődött a kártyák kibocsájtása

Örömmel értesítünk mindenkit, hogy régi vágyunk teljesülhet, az MTSZ hagyományaihoz és presztizséhez méltó, tagsági viszonyt igazoló Természetbarát Igazolvány bevezetésével.

Újságíró-fotós képzés

A Turista Magazinnal közösen

A Turista Magazin szerkesztősége – a Magyar Természetbarát Szövetség és az Újpesti Gyermek- és Ifjúsági Ház támogatásával – alapfokú újságíró- és fotósképzést indít.

Új turistautak és változások a Budai-hegységben

A Budapesti Természetbarát Sportszövetség (BTSSz) által koordinált útjelzés-festések a szokásos felújítások mellett idén újdonságokat is hoztak.

Új Kéktúra bélyegzőhely a Tokodi pincéknél

Az Országos Kéktúrán
Az Országos Kékúra útvonalán a Tokodi pincéknél új bélyegzőhelyet létesítettünk, ugyanis a Bajnai úti magánháznál a kutyák miatt folyamatos nehézségek adódnak.

Vadonleső program

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium programja
Elindult egy Európában egyedülálló természet-megfigyelő rendszer, a Vadonleső program, melyet a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium hozott létre és tart fent.

Szállásdíj kedvezmény

Döbröntén, a Bakonyban
Újabb megállapodás született - most a Bakonyban lévő döbröntei Szarvasház, Turistaház és Oktatóközpont üzemeltetőjével, - miszerint a Magyar Természetbarát Szövetség érvényes igazolványával rendelkező személyek 15% kedvezményt kapnak a mindenkori szállásdíjból.

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 170 regisztrált felhasználó
 • 2 479 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 6 esemény
 • 3 103 megjelent cikk, hír
 • 270 belső oldal
 • 2 286 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter