2022. szeptember 27., kedd - Adalbert
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Kezdőlap
Magyar Természetjáró Szövetség

Archív cikkek

Az alábbi lista azokat a nyitólapon megjelent korábbi cikkeket tartalmazza, amelyek:

- régebben jelentek meg, bár tartalmuk még nem feltétlenül avult el,
- korábbi eseményt harangoznak be, ezért tartalmuk az esemény befejezése után már nem aktuális.

Ezeket a cikkeket archívként őrizzük meg, tartalmukat tovább nem frissítjük. Mindez nem jelenti azt, hogy cikkekben leírtak már biztosan nem igazak.


OKT50 - Visegrádtól Kisinócig

33. nap - 2011.07.16. - Az ötödik szakasz hatodik napja
Reggel 7 óra, indulásra kész a társaság. Az éjszakát a volt Jurta táborban – most a Pilisi Parkerdő ZRt. Mogyoróhegyi Erdészeti Erdei iskolája – töltöttünk. Jól járható panoráma úton, a Salamon-tornyon keresztül jutunk le a Visegrádi komphoz.

Kiemelt híreink

Két vándor

44 nap az OKT-n
A két fiatal vándor (név szerint: Boros Eszter és Róka József) 2011. július 22-én elindul, hogy egyben végigjárja az Országos Kéktúrát Hollóházától Írott-kőig, ahova várhatóan szeptember 4-én érkeznek meg. A feladat nem lesz könnyű: napi kb. 26 km és a teljes felszerelés végigcipelése nehezíti az amúgy is nagy vállalkozást.

Képes beszámoló a XXII. TEGYOT – TEDOT-ról

A főszervező Magyar Emőke tollából, a rendezőcsapat nevében
A Természetjáró Gyerekek és Diákok XXII. Országos Találkozójára 2011. július 3. és 8. között Sárospatakon került sor. Az ötletgazda Búzás Károly, a főszervezők Magyar Emőke és Kriston Zoltán voltak. Az előkészítő munkák még 2009-ben elkezdőd-tek, a munka dandárja 2011. elejétől folyt. A szervezők a rendezvénynek önálló honlapot készítettek, melyen kvízkérdések formájában segítették a találkozó résztvevőinek felkészülését.
 

 

OKT50 - Dobogókőtől - Visegrádig

32. nap - 2011.07.15. - Az ötödik szakasz ötödik napja
Ez a nap is jól kezdődik. Éjjel 3 óra. Úgy látszik Szent Péter apánk nem bír magával vagy kedve támadt egy kis tekézésre, mert csattog, villámlik és mennydörög. Eső csak pár csepp esik, ami a port sem veri el. Az alvásnak vége. Csak szendergünk és forgolódunk pirkadatig.

OKT50 - A Rozália téglagyártól Dobogókőig

31. nap - 2011.07.14. - Az ötödik szakasz negyedik napja
A pihenőnap után felfrissülve, kipihenten kezdenek el szállingózni túratársaink. A mai napra tervezet táv 22,2 km 1058 m szinttel. Már az indulásnál tudatosul bennünk, hogy az erre a szakaszra rekord meleget és erős UV sugárzást jósoló meteorológusok előrejelzése beválik.

2011. szeptember 8-11. - Az Év vidéke programsorozat zárása Rozsnyón

Várják a magyar turistákat is az Aggteleki-karszt túloldalán - jelentkezési lap és program mellékelve!
Meghívó a Szlovák Turisták Klubja 3. találkozójára:

2011. szeptember 10. - Dievčenská skala (Szlovák Karszt – Szilicei Fennsík - az Aggteleki karszt szlovák oldala)

A találkozóra "Az év vidéke 2010/2011" elnevezésű projekt ünnepélyes befejezéseként kerül sor az Európai Turisztika Napja keretén belül 2011. szeptember 9. és 11. között Rozsnyón és környékén.

A Komárom megyei Szövetség jelentése az OKT50-ről

Megújult a kéktúra ezen szakasza
A Komárom-Esztergom Megyei Természetbarát Szövetség, illetve a IV. szakasz felelőse nevében tájékoztatom az MTSz-t, hogy a Jubileumi OKT 50 vállalt kötelezettségeit teljesítettük: a 130 km-es utat bejártuk Bodajk - Piliscsaba között. Túravezetőink saját szakaszaikat bejárták, a jelzéseket felújitottuk (30 km Fejér megye, 100 km KEM).

Kéktúra bélyegző helyének változása Kab-hegyen

Továbbra is elérhető az OKT bélyegző Kab-hegyen

  A Déli-Bakonyban lévő Kab-hegyen az erdészház eladásra került és a nagy fát is kivágták, ezért a bélyegző helye nem volt biztosítva. A dolgozók ideiglenesen áthelyezték a kettős villanyoszlopra, majd a bekerítés után a szemben lévő garázs ablakába tették.
A bélyegzési lehetőség folyamatosan megvolt, de ennek ellenére néhányan nem találták meg az utóbbi két hétben.
 

Koszorúzás Katlinpusztán, emléktábla avatás a Bableves csárdánál

A Nógrád Megyei Természetbarát Szövetség rendezvényei az OKT50-en
Az Országos Kéktúra 50 éves jubileumi vándorlása keretében Nógrád megyében két alkalommal is lesz külön esemény. 2011. július 18-án 11 órakor Szendehely - Katalinpuszta mellett koszorúzással egybekötött megemlékezést tartanak a Rockenbauer Pálnak emléket állító kopjafánál. A másik esemény a Bableves csárdánál lesz 2011. július 23-án 10 órakor, amikor egy emléktábla kerül felavatásra az OKT50 tiszteletére.


 
1938-as Szent István Vándorlás egyik állomása,
a Bableves Csárda

OKT50 - Budapest, Csillebérc (pihenőnap)

30. nap - 2011.07.13. - Az ötödik szakasz harmadik napja
Ma a KÉK túrázok pihenő napot tartottak. 1 résztvevő kivételével mindenki hazament, és majd a holnapi napon csatlakozik a túrához.

Tűzgyújtási tilalom

A vidékfejlesztési miniszter országos tűzgyújtási tilalmat rendelt el
Magyarország erdeiben a rendkívül gyors felmelegedés, a kánikulai meleg és a csapadékmentes időjárás miatt fokozott tűzveszély alakult ki, ezért az erdőkre, valamint az erdőterületek határától számított kétszáz méteren belüli területre - átmeneti időre – 2011. július 8-tól a vidékfejlesztési miniszter általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el.

OKT50 - Hűvösvölgytől - Rozália téglagyárig

29. nap - 2011.07.12. - Az ötödik szakasz második napja
A levegő kellemesen lehűlt - épp megfelel a mai napra tervezett 14,5 km-es túrának. A kocsink az útvonal bevezetőjénél áll. A résztvevők elkezdenek szállingózni a jelentkezési asztalhoz. 8.45 órára végre elfogy az adminisztráció, és elkezdhetjük a túrát. A létszámunk nem hogy fogyott az előző naphoz képest, de egy hétköznaphoz mérten még nőtt is, vagyis 44 fő, ami nagyon szép létszám.

OKT50 - Piliscsabától - Hűvösvölgyig

28. nap - 2011.07.11. - Az ötödik szakasz első napja
Elérkezett a nagy nap, hogy újra egy nemes cél érdekében élére álljak egy nagy csapatnak és vezessem Őket az OKT 50 jubileumi túráján. Ez az ötödik hét, az Országos Kéktúra Piliscsaba - Nógrád közti 120 km-es szakasza következik. A rajt némi zökkenővel indult: mint az előző napon, ma is megtréfált bennünket a vasút ördöge.

58. Szlovák Turista Találkozó

Martinban volt az idei KST találkozó
A Szlovák Turista Klub idén a Kis-, és Nagy-Fátra között, a Turóci-medencében elterülő Túrócszentmártonban (Martin) rendezte meg 58. Turista Találkozóját, amelyen hazánkból öt fő vett részt.
 
A Magyar Természetbarát Szövetséget Pálmai Vencel szakági titkár és Kissné Katona Valéria, a Zala Megyei Természetbarát Szövetség titkára képviselte.
 
Pálmai Vencel köszöntője

OKT50 - Dorogtól Piliscsabáig

27. nap - 2011.07.10. - A negyedik szakasz hetedik napja
Elérkezett a IV.szakasz búcsú-napja! A Dorogi Egyetértés SE vezetője Kardos Jenő és 3 túravezetője próbált a sinek mellett - nem között!- "összerakni" 77 indulót a fotózáshoz. Ez a nap a "Hőség Napja" lett a maga közel 38 celsiusával és a Természetjárás 77 Hősével.

OKT50 - Péliföldszentkereszttől Dorogig

26. nap - 2011.07.09. - A negyedik szakasz hatodik napja
Elképesztő hétvégi, szombati érdeklődés a Péliföldszentkereszt-Dorog szakaszon! A 21.3 km-en ugyanis 94-en  túráztak a rekkenő melegben a Vulkán SE szervezte túranapon Szabó János és két segítője vezetése mellett.

Felfelé a Getére

OKT50 - Tardostól Péliföldszentkeresztig

25. nap - 2011.07.08. - A negyedik szakasz ötödik napja
Az Energia SE 4 túravezetője és 4 tagja várta a kemencéből előbújókat és a csatlakozókat, akik ezuttal Erdélyi Péter túravezetővel az élen -23-an- vágtak neki a hőgutát is beigérő napnak és túrának.

OKT50 - A Somlyóvári kulcsosháztól Tardosig

24. nap - 2011.07.07. - A negyedik szakasz negyedik napja
A TSC vette át a vezetést Deákné Csom Andreával az élen és persze a 4 túravezetővel és 21 túrázóval, köztük az erőművesekkel ismét kiegészülve.

OKT50 - Somlyóvári kulcsosház (pihenőnap)

23. nap - 2011.07.06. - A negyedik szakasz harmadik napja
Horváth Zoltán kapott hideget-meleget amikor ide álmodta meg a pihenőnapot. Hát normális ez? Nos az élet és valamennyi hegyi lakó folyamatosan áldotta ezért a megyei elnököt, hiszen a korábbi napokon folyamatosan háromszor is napi 30 km felett volt az adag.

OKT50 - Kőhányáspusztától a Somlyóvári kulcsosházig

22. nap - 2011.07.05. - A negyedik szakasz második napja
Ezt a Napot a Vértesi Erőmű csapata vállalta Wittmer Antal szakosztályvezetővel az élen ismét 4 túravezetővel. 23-an látogatták meg a gesztesi várat, élvezték a Cement SE vendéglátását Mátyás-kúton, szomorodtal el a Szarvas-kúti pihenő állapotán és részesültek az Erőmű meglepetés fogadásában Szárligetnél, ahol a kocsiból jégbehűtött üdítő italok kerültek elő.

Emléktábla avatás Horváth József tiszteletére vasárnap

A jubileumi OKT50 vándorláshoz is kapcsolódó megemlékezés lesz Piliscsabán
A Lokomotív Turista Egyesület szeretettel meghívja Önt és kedves családját Horváth József, az Országos Kéktúra első teljesítője halálának 20. évfordulójára készített emléktábla ünnepélyes felavatására a piliscsabai temetőbe.

Az avatás időpontja: 2011. július 10. vasárnap 16 óra
Helyszín: Piliscsaba, Temető utca

Szükséges a civil törvény koncepcionális átdolgozása

Sürgősen várjuk civil szervezetek csatlakozását a felhíváshoz!
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kidolgozta az „egyesülési jogról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról” szóló törvény tervezetét, amelyet július 11-ig lehet véleményezni. A tervezet innen tölthető le: http://www.kormany.hu/download/a/e2/40000/Civiltv.zip#!DocumentBrowse .

OKT50 - Bodajktól Kőhányáspusztáig

21. nap - 2011.07.04. - A negyedik szakasz első napja
Egy igen jókedvű, jól kiszolgált és ellátott csapatot vett át Bodajkon Horváth Zoltán a Komárom-Esztergom megyei Természetbarát Szövetség elnöke, aki azonnal megköszönte a Fejér megyei Szövetségnek a Kőhányásig végzett munkálatokat.

OKT50 - Kisgyóntól Bodajkig

20. nap - 2011.07.03. - A harmadik szakasz hatodik napja
Ez a nap is borús égre virradt. De bízunk, hogy kitart az eső mentesség. Az ébresztő kávé, mosakodás, reggeli, összerámolás után ismét tele lett a kísérő autó csomagokkal. A szokásos csoportkép elkészültét követően, elindult  a csapat, hogy meghódítsuk a Bakony utolsó szakaszát. Vezetőnek újra Pintér Józsi állt az élre.

OKT50 - Zirctől Kisgyónig

19. nap - 2011.07.02. - A harmadik szakasz ötödik napja
A hétvégére és a jó megközelíthetőségre való tekintettel nagyobb létszámot vártunk, de minden képzeletünket felülmúlta, az a 66 fő, akik az induláshoz összegyűltek.
Lelkesen üdvözöltük a régi ismert arcokat és szeretettel köszöntöttük a még ismeretleneket.

Elkészült a Dél-dunántúli Kéktúra teljesítőinek névsora

Több mint 700-an teljesítették Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúrát az elmúlt 20 évben
Az Alföldi Kéktúra után már a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra teljesítői névsora is olvasható a Magyar Természetbarát Szövetség honlapján, a túramozgalmak menüponton belül.

Változás a Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúra útvonalán

Kaposmérő és Somogysárd között benőtt erdőszakaszt kell kikerülni
A Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúra nyomvonala Kaposmérő és Somogysárd között, a Pati-erdőben egy kb. 1 km-es szakaszon megváltozott. A változás a turistautak.hu és az openmaps.eu térképén megtekinthető, illetve GPS-be letölthető.

Magashegyi túra kezőknek a Glockner csoportba

Magashegyi túrázás alapjai túrasorozat
A Budapesti Természetbarát Sportszövetség Hegymászó és Magashegyi Bizottsága Magashegyi túrát hirdet kezdők részére.

Időpont: 2011 augusztus 5-7

Helyszín: Ausztria, Tirol, Kals, Glockner csoport

A túra során a résztvevők alapvető ismereteiket bővíthetik a magashegyi túrázás és a gleccserek világából.  Megismerkedhetnek az örök hó birodalmával illetve a magashegyi túrázás alapjaival.

OKT50 - Zirc (pihenőnap)

18. nap - 2011.07.01. - A harmadik szakasz negyedik napja
A pihenőnapra való tekintettel a mai ébredést senki nem siette el. Mindenki ki aludta magát, persze most is voltak notórius korán kelők. Ébredés után, az elmaradhatatlan reggeli kávé után egyeztettük a mai terveket.

Július 2-3-án kerül megrendezésre a Törökvári Napok

Máriakéméndi túraajánló
Vezetett nyílt túrák  és tájékozódási túraverseny kerül megrendezésre.

OKT50 - Bakonybéltől Zircig

17. nap - 2011.06.30. - A harmadik szakasz harmadik napja
Mi, a pihenéstől, a természet, az éjszakai esőtől felfrissülve készülődtünk a mai 20 km-es szakasznak. Zutyu és Józsi bácsi, már az este jelezte, hogy ők elindulnak hajnalban, mert Józsi bácsi a 11.00 órási vonattal el szeretne indulni haza. Indulási helynek a Rákóczi téri buszmegálló volt megadva, de az újonnan csatlakozók megleptek minket a panziónál. Így az elmaradhatatlan csoportkép erejéig, visszacsaltuk az a néhány embert, akik már elindultak a buszmegállóhoz.

OKT50 - Városlődtől Bakonybélig

16. nap - 2011.06.29. - A harmadik szakasz második napja
Kellemes, túrázáshoz való, jó idővel virradt ránk a második nap reggele. Nem tudom, a többiek hogy érezték magukat, nekem fájt minden porcikám, még az indítóhelynek kikiáltott asztalokig is egy kész kínszenvedés volt lejutnom.  Hiába, a kerékpározás más izmokat erősít.


 

OKT50 - Nagyvázsonytól Városlődig

15. nap - 2011.06.28. - A harmadik szakasz első napja
27-én hétfő délután érkeztünk meg Kondor Attilával, a Bakonyi szakasz koordinátorával Nagyvázsonyba, ahol Mag Éva, a Veszprém megyei Természetbarát Szövetség elnöke várt minket. Röviden ismertette az eddigi tapasztalatokat, instrukciókat adott a továbbiakra nézve.

OKT50 - Szentbékkállától Nagyvázsonyig

14. nap - 2011.06.27. - A második szakasz hetedik napja
Szentbékkálla falu központjából indultunk. Kis csapatunk 22 főből állt ezen a napon.

"Láss, alkoss, gyarapíts" fotópályázat túrázóknak

A Kárpát-medence kétéltű és hüllő faunájának feltérképezése
Kedves Természetjáró Barátaim!  A "Láss, alkoss, gyarapíts" fotópályázatra szeretném felhívni a figyelmet, amivel nem kisebb célt tűztünk ki magunk elé, mint hogy feltérképezzük az egész Kárpát-medence kétéltű és hüllő faunáját. Ilyen jellegű összefoglaló munka az egész Kárpát-medencéről még ezidáig nem készült. A terület nagysága miatt kivitelezhetetlen, hogy egy néhány fős kutatócsoport bejárja az egészet. Ezért arra szeretném megkérni a magyar természetjáró és túrázó társadalmat, hogy segítsen e gigászi munkakivitelezésében.

Felfrissült a Kiadványok oldal

A Szövetség központjában megvásárolható turista kiadványok adatai egy lapon
Az elmúlt hetek munkájának eredményeképpen jelentősen kibővült a Magyar Természetbarát Szövetség honlapján a "Kiadványok" menüpont. Ez oldal az egyik legnépszerűbb a látogatók körében.

OKT50 - Badacsonytördemicről – Szentbékkálláig

13. nap - 2011.06.26. - A második szakasz hatodik napja
Miután a badcsonytördemici vasútállomáson az új csatlakozók beregisztráltak, befizették a nevezési díjat (MTSz tagoknak 800, nem szervezett turistáknak 1500 forint), átvették az induló csomagot és Pajtli Sanyi, a túravezető hitelesítette a túranaplókat a tizenegynéhány fős társaság felballagott a faluba, hogy a teleháznál várakozó itt alvókkal kiegészülve nekivágjanak a hegyoldalnak.

OKT50 - Tapolcáról Badacsonytördemicre

12. nap - 2011.06.25. - A második szakasz ötödik napja
Nagy sürgés-forgás támadt reggel nyolc óra körül a tapolcai Malom-tó partján. A szervezők az indítóállomást alakították ki, gyülekeztek az aznapi túra résztvevői – újak is szép számmal -, mindenki fotózott, a helyi tv stábja kereste a legjobb beállítást, a helyiek értetlenkedve figyelték a nagy nyüzsgést, s a park hajléktalan lakói is békés ordítozásba kezdetek a háttérben.

OKT50 - Keszthelyről Tapolcára

11. nap - 2011.06.24. - A második szakasz negyedik napja
A keszthelyi vasútállomással szemben, egy kocsmában rendeztük be az indító állomást. Ha kétségeink lettek volna a műintézmény jellegével kapcsolatosan (esetleg büfé, falatozó, stb.), akkor a pultos hamar eloszlatta volna azokat, hiszen Jóska bátyánk – akinek megfájdult a torka előző este – kérdésére, miszerint kaphatna-e egy kis mézet, a kocsmáros kiordított az ablakon: Milyen mézet akar itten? Nem látja, hogy ez egy kocsma???

OKT50 - A keszthelyi pihenőnap

10. nap - 2011.06.23. - A második szakasz harmadik napja
A keszthelyi pihenőnapot is aktívan töltöttük, igaz, az égiek is gyönyörű idővel ajándékoztak meg bennünket. Egy rövid városismereti sétával indult a nap, majd kisebb-nagyobb csoportokban indultunk felfedező útra a városban.

OKT50 - Zalaszántóról Hévízen át Keszthelyre

9. nap - 2011.06.22. - A második szakasz második napja
Kicsit fájó szívvel és elég korán hagytuk magunk mögött a zalaszántói Szent Vendel kempinget: fájó szívvel, mert nagyon jól éreztük magunkat, és elég korán, hiszen nem sokkal nyolc óra után a falu árpád kori temploma elől indultunk 22 kilométeres mai túránkra.

Digitális útitárs a Mária-úton

Okostelefonokra letölthető túravezető alkalmazás kalauzol a Mátrában
A mátrai Mária utas csapat vezetőinek és a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézete (MTA SZTAKI) fejlesztőinek együttműködésével készült el az első digitális útitárs természetjárók és zarándokok számára a Kalló-völgyről.

Átlátható, egyszerű keretszabályozás készül a civil szervezetek működéséről és támogatásáról

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium jogszabálytervezete
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium előkészítette az egyesülési jogról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló törvényjavaslatát, mely a civil szféra sajátosságaira figyelemmel kíván stabil, átlátható jogi környezetet kialakítani a nonprofit szektorban tevékenykedők számára. A jogszabálytervezetet a kormány még nem tárgyalta meg, ezért nem tekinthető a kormány álláspontjának, az jelenleg a közigazgatási egyeztetés folyamatában van. A tervezet a cikkhez csatolva olvasható!

Törökvári Napok Máriakéménden

Július első hétvégéjén rendezzük meg a Törökvári Napokat

Egy éves évfordulóját ünnepeljük a Baranyai-dombságban az új turistautak kialakításának.

OKT50 - Sümegtől Zalaszántóig

8. nap - 2011.06.21. - A második szakasz első napja
A Sümegről induló második szakasz azért is érdekes, mert hol Zala, hol meg Veszprém megyében vezet a kék út. A Kisfaludy Múzeum előtti induláskor Mag Éva a Veszprém megyei természetjárók nevében köszöntötte az indulókat és a helyi sajtó megjelent képviselőit. A regisztrációt követően vándoraink elbúcsúztak Sümegtől és nekivágtak a Zalaszántó felé vezető 22 kilométeres távnak.

Nyáron szünetel az ügyelet az MTSz központban

Csak munkaidőben lehet felkeresni Szövetségünket augusztus végéig
A szövetségi központ munkatársainak nyári szabadságolása miatt 2011. július 1-től  augusztus 31-ig az eddigi szokásnak megfelelően nem tartunk nyári ügyeletet. A munkaidő hétfőtől-csütörtökökig 8.00 – 16.30 óráig, pénteken 8.00- 13.00 óráig tart, így érdemi ügyintézésre „csak” ekkor lesz lehetőség. (A késő délutánig tartó ügyelet nyáron nincs.)

Városismereti verseny és teljesítménytúra a TEGYOT-on

Rendezvények Sárospatak és környékén az Ifjúsági Találkozó keretében
A 2011-es TEGYOT – TEDOT keretében rendezett városismereti versenyre külsős versenyzőket is várunk! A verseny célja: Versenyzési lehetőséget biztosítani a városismereti versenyeket szerető túrázókkal, és megismertetni Sárospatak rejtett és nem rejtett szépségeit.

OKT50 - Szajki-tavak – Sümeg

7. nap - 2011.06.20. - Az első szakasz hetedik napja
A hetedik napon illett volna megpihenni, de hát minden nem jöhet össze: közel 30 kilométer várta a Sümegre induló csapatot. Kicsit fájó szívvel hagytuk magunk mögött a Szajki-tó melletti hangulatos kempinget és vágtunk neki az Ötvös-Kisvásárhely-Sümeg útvonalnak.

OKT50 - Káldról a Szajki-tavak felé

6. nap - 2011.06.19. - Az első szakasz hatodik napja
Sokak szerint ezen a rövidebb, 16 kilométeres szakaszon az átlagosnál kevesebb volt a látnivaló. Izgulni azért volt miért, hiszen egész éjszaka szakadt az eső és az indulás előtt 5 perccel még mindig elkelt az esőkabát. Aztán mintha elvágták volna, s ha rá is kezdett néha-néha, mindig olyankor esett mikor éppen fedél alatt voltunk. Így hát szerencsénk volt.

OKT50 - Vihar előtti csend

5. nap - 2011.06.18. - Az első szakasz ötödik napja
A sárvári fürdőben felfrissült testünket újabb nagy erőpróba várta szombaton: reggel a majdnem 30 kilométerre lévő Káldra indultunk.

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 170 regisztrált felhasználó
 • 2 479 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 6 esemény
 • 3 103 megjelent cikk, hír
 • 270 belső oldal
 • 2 286 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter