2023. március 21., kedd - Benedek
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Kezdőlap
Magyar Természetjáró Szövetség

Archív cikkek

Az alábbi lista azokat a nyitólapon megjelent korábbi cikkeket tartalmazza, amelyek:

- régebben jelentek meg, bár tartalmuk még nem feltétlenül avult el,
- korábbi eseményt harangoznak be, ezért tartalmuk az esemény befejezése után már nem aktuális.

Ezeket a cikkeket archívként őrizzük meg, tartalmukat tovább nem frissítjük. Mindez nem jelenti azt, hogy cikkekben leírtak már biztosan nem igazak.


Változás az oktatásban

2012-től érvényben lévő rendelkezések
 A Magyar Természetbarát Szövetség Elnöksége november 26-ai elnökségi ülésén elfogadta az Oktatási és Képzési Bizottság javaslatait, amelyek a következő témákat érinti:

 

Kiemelt híreink

Felhívás!

A Baranya Megyei Természetbarát Szövetség....

...... gyalogos bronzjelvényes túravezetői tanfolyamot indít 2012. január végén.

Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúra Vándorlás 2012

32 napos vándortábor Szekszárdtól Írott-kőig

A Magyar Természetjáró Szövetség
(MTSz) elnöksége a 2011-ben megrendezett OKT50 Jubileumi Országos Kéktúra Vándorlás sikerén felbuzdulva úgy határozott, hogy

2012. július 4. és 2012. augusztus 4. között

a Tolna megyei Szekszárdtól  a Vas megyei Írott-kő csúcsáig tartó 540 km-es kék sáv jelzésű útvonalon megrendezi a

Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúra Vándorlást

(DDK 2012). A 32 napos vándortúra egyben tisztelgés Rockenbauer Pál emléke előtt, aki túraútvonal kitalálója és névadója volt - és aki 25 évvel ezelőtt (1987-ben) távozott közülünk.
 

Túravezető tanfolyamok 2011

Statisztika
 Az MTSZ Oktatási és Képzési Bizottsága elkészítette a 2011-es évre vonatkozó, a túravezető tanfolyamokra vonatkozó statisztikáját.

Stempli - pecsételés másképp

Kéktúrás pecsétgyűjtő app iPhone-ra
Az Országos Kéktúra története 7 évtizedre nyúlik vissza. A túra teljesítésének igazolásához a jellegzetes füzetbe kellett és kell ma is bélyegezni, sajátos romantikát adva a „kékezéshez”. A Magyar Természetbarát Szövetség önkéntes segítője, Lustyik Tamás kifejlesztett egy olyan alkalmazást, amely a legkorszerűbb technikát is felhasználja a bélyegzőhelyek felkereséséhez és leigazolásához. A STEMPLI nevű alkalmazás várhatóan két héten belül megjelenik az Apple appstore-ban.

    

Előzetes tájékoztató a 2012-es ifjúsági találkozókról

Természetjáró Gyerekek Országos Találkozója és Természetjáró Diákok Országos Találkozója
A 25 éves Gémes Természetjáró Egyesület szervezésében kerül megrendezésre 2012-ben a Természetjáró Gyerekek Országos Találkozója és Természetjáró Diákok Országos Találkozója Balatonalmádi – Káptalanfüreden.

Új időpontot keresünk az Ifjúsági Vezetők Találkozójának

Várjuk a véleményeket, javaslatokat
Az esztergomi Szalma-csárdában történt sajnálatos baleset miatt elmaradt az Ifjúsági Vezetők Országos Találkozója és benne az Ifjúsági Természetjárásért Díj átadása. A két eseményt előreláthatólag 2012. január végén vagy február elején szeretnénk megrendezni. A konkrét időponttal kapcsolatban várjuk a javaslatokat.

Rockenbauer Pál Emléktúra

2011. november 26-án a Mecsekben.

Rockenbauer Pálra emlékezünk azon a nyílt túrán, amelyet a Baranya Megyei Természetbarát Szövetség szervez 2011. november 26-án, szombaton.

BTSSZ Mikulástúra

December 3. Budai hegyek
A BUDAPESTI TERMÉSZETBARÁT SPORTSZÖVETSÉG GYALOGTÚRA BIZOTTSÁGA ÉS A III. KERÜLETI TERMÉSZETBARÁT BIZOTTSÁG 2011. december 03–án MIKULÁS TÚRÁT szervez a Budai hegyekben.
 
 

Rockenbauer Pál emléktúra

Koszorúzás Katalinpusztán
 BTSSZ “Rockenbauer Pál” Budapesti Túravezetők Klubja Emléktúra keretében koszorúzással emlékezik meg névadónkról  2011. november 27-én, vasárnap, a Katalinpuszta melletti Rockenbauer Pál kopjafánál.

Új turistaház épül a Mont-Blanc-ra vezető úton

A Francia Alpin Klub beruházása Európa tetejének közelében
Hazánktól távol még épülnek új menedékházak, turistaházak. A magyarok által is jól ismert, a Mont Blanc-ra vezető klasszikus úton lévő Gouter menedékház megújul, pontosabban az eredeti helyétől kissé odébb újjáépül.
 

OTTCSB és OTTEB végeredmények

A 2011. évi Tájékozódási Bajnokságok végeredményei

Ülésezett a Magyar Természetbarát Szövetség Ügyvezető Elnöksége

Terítéken a gazdálkodást érintő döntések végrehajtása
2011. november 9-én, a szokásoktól eltérően délután ülésezett a Magyar Természetbarát Szövetség Ügyvezető Elnöksége. Az ülés napirendjén, a korábban hozott, gazdálkodást érintő döntések végrehajtásának ellenőrzése, a DDK emléktúra programja, a Természetbarát Turista kártyához kapcsolódó szolgáltatások rendszere, a Magyar Turista Szövetség magalakulásának 100. évfordulója, valamint az elnökségi ülés napirendjének elfogadása szerepeltek.

Outdoor túrakereső modul, elsőként a Mátrában!

52 gyalogos túrajavaslat 750 km-nyi útvonallal
A Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület 2009-es megalakulása óta számos új fejlesztést hajtott végre. Ezek közt említhető egy korszerű informatikai rendszer felállítása, ami nem csak a www.gyongyos-matra.hu honlapból, hanem az ahhoz kapcsolódó kültéri érintőképernyős  információs kioszkokból, valamint a háttér munkát segítő back office modulból áll. Ennek a nagy rendszernek egy új része, a hazánkban elsőként most debütáló úgynevezett outdoor modul.

Az outdoor rendszer valójában egy túrakereső (a honlapon így jelenik meg), melynek segítségével jelenleg 52 konkrét gyalogos túraajánlatból, mintegy 750 km-nyi útvonalból választhatunk.

Erdészeti terepbejárás Márianosztra és Nagyirtáspuszta között

November 26-án várja a túrázókat az Ipoly Erdő Zrt.
Egy különleges, közös túrázásra hívjuk Önt. Bízunk benne, hogy a természet szeretete sokunkat összeköt, így a résztvevők segítségével egy biztonságos és információval jól ellátott túraútvonalat újíthatunk fel Márianosztra és Nagyírtáspuszta között (Piros kereszt jelzésű út).

A túra során kijelölésre és felavatásra kerül a Közép-Európán átívelő zarándokút, a Mária út egy újabb szakasza.

Jubileumi évkönyv

35 éves a Veszprémi Építők TSE
A közelmúltban jelent meg a 35 éves fennállását ünneplő veszprémi székhelyű Építők Természetbarát Sportegyesület jubileumi évkönyve, amely a 2002-2011 közötti időszak történéseit eleveníti fel.

Megjelent a természetjárás fejlesztésével kapcsolatos kormányhatározat

Elsősorban a kerékpárútfejlesztések jelennek meg a tervben
A Magyar Közlönyben megjelent a Garancsi István miniszterelnöki megbízott által vezetett szervezet feladatait meghatározó kormányhatározat. Elsősorban a hosszútávú kerékpárutak tervezése, kiépítése történik meg, a gyalogos természetjárás csak vázlatosan jelenik meg. Kérdéses a témában érdekelt civil szervezetek bevonásának mikéntje is.

Megkezdődött a romos épületek bontása a hűvösvölgyi Nagy-réten

Az illegális hulladékelhelyezések miatt parkolókat is lezártak
A Pilisi Parkerdő Zrt. megkezdte a hűvösvölgyi Nagy-rétet régóta elcsúfító, balesetveszélyes épületek bontását. A kedvelt fővárosi kirándulóhely egykori vendéglőjének, trafikjainak és egyéb épületeinek bontására az illetékes II. kerületi önkormányzat adott ki bontási határozatot. A következő hetekben zajló munka során mintegy egy millió forint költségből nagy mennyiségű sittet és egyéb hulladékot szállít el az erdészet a Nagy-rétről.

Januárra készül el a természetjáró és kerékpáros turizmus fejlesztési koncepciója

Tervezik a gyalogos természetjárás "jogi akadálymentesítését"
Garancsi István természetjáró és kerékpáros turizmus, úthálózat és közlekedés fejlesztéséért felelős miniszterelnöki megbízott 2011. november 2-án bemutatta a Kormánynak a természetjáró és kerékpáros turizmus, úthálózat és közlekedési fejlesztések koncepciójának kereteit, alapvetéseit.

A kormány tervezet elfogadva, felkérte a miniszterelnöki megbízottat, hogy 2012. január közepéig dolgozza ki a természetjáró és kerékpáros turizmus, úthálózat és közlekedés fejlesztési koncepcióját, valamint a koncepció megvalósításának operatív céljait, részletes feladatait és azok ütemezését összefoglaló intézkedési tervet.

Korlátozások a Pilisi Parkerdő területén

Korlátozások társas vadászatok miatt 2011/2012 vadgazdálkodási évben
A Pilisi Parkerdő ZRT honlapján közzétette a 2011-2012 vadgazdálkodási éveben történő korlátozásokat, lezárásokat.

Magyar-Szlovák vezetői találkozó

Gyenesdiáson

A Magyar Természetbarát Szövetség és a Szlovák Turistaklub közötti kétoldalú együttműködési megállapodás alapján, idén Magyarországon került sor a két szervezet vezetői tanácskozására november 4-6. között, Gyenesdiáson.
 

Tervezzünk együtt Tanösvényt!

Közös bejárás az Országos Kéktúra Nagymaros-Hegyestető szakaszán
Érdekes, szemléletében is újszerű kezdeményeztésre hívja november 12-én, szombaton a túrázókat az Ipoly Erdő Zrt. Az Országos Kéktúra Nagymaros - Hegyestető szakaszán kialakításra kerülő új tanösvény bejárása történik meg, szakmai vezetővel. A kezdeményezés célja, hogy még a kialakítás előtt figyelembe vegyék a természetjárók igényeit, kérdéseit.

Tizenötezren vettek részt a XV. Erdők Hete rendezvényein

A magyar erdők és a fa nemzeti vagyonként és értékként történő bemutatása
Az ország ötven helyszínén mintegy tizenötezren vettek részt a XV. Erdők Hete októberben tartott rendezvénysorozatán. A vidékfejlesztési miniszter megbízásából az Országos Erdészeti Egyesület által szervezett eseménysorozat központi gondolata a magyar erdők és a fa nemzeti vagyonként és értékként történő bemutatása volt. A nagyrészt erdészeti erdei iskolákban zajló programok között volt erdei nyílt nap, erdei sportverseny, tanösvénylátogató kalandtúra és még sok érdekesség.

Összeomlás szélén a hazai civil szektor

Természetvédő szervezetek tiltakozása
Több száz civil szervezet és ezzel együtt több ezer munkahely szűnhet meg, ha a kormányzat tovább csökkenti a szektor támogatására szánt költségvetési forrásokat. Bár a Fidesz-KDNP választási programjában a civil szervezetek megerősítését irányozta elő, a szektor működési feltételei folyamatosan és nagymértékben romlottak az elmúlt másfél évben. Ezzel egyidejűleg folyik a hatóságok, ellenőrző szervek további gyengítése.

Elkészültek a fényképes adatlapok az Országos Kéktúra bélyegzőhelyeiről

Majdnem félezer, önkénteseink által küldött fotóval bővült honlapunk
A napokban készült el az a mintegy 150 oldal a Magyar Természetbarát Szövetség honlapján, amely az Országos Kéktúra bélyegzők pontos elhelyezkedését mutatja be rövid leírásokkal, fotókkal, szükség esetén a bélyegzőhelyek nyitva tartásával. Külön öröm, hogy ehhez a munkához felhívásunkra számos önkéntes csatlakozott, akik friss információkkal és több mint 800 beküldött fényképpel segítették a munkát.

Kedvezményes térképvásár idén is tagszervezeteink részére

Országszerte 23 ponton lehet átvenni a megrendelt térképeket
A tavalyi jó tapasztalatok alapján idén is megrendezésre kerül a kedvezményes térképvásár. Ezúttal is megoldhatónak látom, hogy minden megyéhez lekerüljenek az előzetesen megrendelt térképek/kalauzok, ha a november végén – december elején sorra kerülő töltőállomás-térképellátási, minden megyeszékhelyet felfűző útvonalainkhoz hozzá tudnánk kapcsolni az adott megyei szövetség által összegyűjtött egyesületi rendelések előre kiporciózott, számlával ellátott leszállítását.

(FIGYELEM, a cikkhez csatolt melléklet 2011.11.11-én frissült, egy funkció javítva lett!)

Az OKT50-es csapat találkozója Ácson

2011. október 22-23.
A 2011 nyarán megrendezett Jubileumi Országos Kéktúra Vándorlás résztvevőiből verbuválódott baráti társasaság tagjai október 22-23-án találkoztak Ácson. A harmincfős csapat változatos programokat szervezett magának, erről szól az alábbi képes beszámoló.Lobogott a tűz, a butykos körbejárt, szólt a dal…

Az MTSZ központ hétvégi nyitvatartása

Szombaton is nyitvatartunk
Tájékoztatjuk tagjainkat és az érdeklődőket, hogy 2011. november 4-én pénteken és november 5-én szombaton 08,30 - 13,00 óráig tart nyitva a szövetségi központ.
Fenti időpontban ügyintézésre és vásárlásra lesz lehetőség.

32 magyar turista vett részt az IVV Olimpián Antalyában

Túrák, sportesemények és konferencia Törökországban
A törökországi Antalyában rendezte meg a XII.Olimpiát az IVV (Nemzetközi Népsport Szövetség) ahol természetjárás, kerékpározás és úszás szakágban rendeztek programokat. A KEM SZÖSZ Természetbarát Szövetség 8 napos utazást szervezett 32 főnek az olimpiára. 22-en Komárom megyei résztvevői is voltak a színpompás programoknak az őszi nyárban. (A Vértes Volán-tól 11-en, a Vulkántól 7-en, a Komárom SE-től 4-en!)

Bükki buszjárat

Továbbra is közlekedik az Eger - Bánya-hegy - Miskolc autóbusz

Örömmel tájékoztatom a természetjárókat, hogy az Agria Volán alábbi tájékoztatása szerint a 2011-2012 évi menetrendi évben is, vasár- és ünnepnapokon közlekedni fog a Bükkön átvezető Eger – Felsőtárkány – Tamás-kútja – Bánya-hegyi (bánkúti) elágazás – Répáshutai elágazás – Hollóstető – Lillafüred – Miskolc buszjárat.

Kihelyezett ügyvezető elnökségi ülés Erdélyben

A szervezet gazdálkodását érintő döntéseket hozott a szövetség vezetése.
2011. október 16-án Ivón (Székelyföld), egy önköltséges szakmai kirándulás keretében ülésezett a Magyar Természetbarát Szövetség ügyvezető elnöksége. Az ülésen jelen volt Szabó Imre elnök, Pusztay Sándor, dr. Kovács Mátyás elnökhelyettes, Baronek Jenő, Kovács Tamás és Vajk Ödön alelnök.

Ismét lehet bélyegezni Bánya-hegyen

Új helyen a bánya-hegyi OKT bélyegző
Az elmúlt hét folyamán pótlásra került Bánya-hegyen az OKT bélyegző.
Az új bélyegzőhely a leégett nagy tölgyfától mintegy 20 méterre lett kialakítva, egyúttal jól láthatóan ki is tábláztuk.

Ifjúsági Vezetők Országos Találkozója

Esztergomban lesz az idei IVOTT
A Természetjáró Fiatalok Szövetsége idén is megrendezi az Ifjúsági Vezetők Országos Találkozóját, amelynek helyszíne az esztergomi Szalma Csárda és Panzió lesz.

Kelet-Magyar Természetbarát Vezetők Találkozója

Beszámoló az 51. alkalommal megrendezett eseményről
2011. szeptember 30. – október 2 között a Hajdú-Bihar Megyei és Debrecen Városi Természetjáró Szövetség fogadta a Kelet-magyar megyék természetbarát vezetőit Hajdúszoboszlón.
 

2013-ban IVV Európai Konferenciát rendeznek Tatán

Óriási diplomáciai siker a törökországi IVV Olimpián
A törökországi Antalyában több mint húszezer résztvevővel megkezdődött a XII. IVV Olimpia. A Nemzetközi Népsport Szövetség (IVV) - melynek 1995-től tagja a Komárom Megyei Természetbarát Szövetség is - az Olimpia megnyitója előtti napon ülésezett.

A kilátó pályázata „megvalósult”, a kilátóba mégsem lehet felmenni

A kiadott sajtóközlemény ellenére egyelőre mégsem lehet felmenni a Badacsony kilátójába
Mit gondolna a Kedves Olvasó, ha kapna egy hírt ezzel a címmel: „Új kilátó a Badacsony-hegyen”, majd a bevezető szövegben ez állna: „…’Új kilátó létesítése a Badacsony hegyen’ című pályázata megvalósult.” Bevallom én azt gondoltam, hogy átadták az új kilátót, ennek megfelelően tettem közzé a hírt itt az MTSz honlapján is. Elnézést kérek, mert a hír így nem igaz…

A BTSSZ a BNV-re költözik

Kiállítóként
 2011. október 19-23. között lesz a Budapesti Nemzetközi Vásár, melyen  szövetségünk is részt vesz. Lehetőségünk van  október 19-én,  a  szakmai napra  meghívni tagszervezeteink képviselőit ingyenes látogatásra, amelyhez az interneten lehet megrendelni az   ingyenes belépőt.
  
 

 

 

A TTT várja a jövő évi teljesítménytúrák adatait

Készül a Teljesítménytúra Naptár 2012
A Teljesítménytúrázók Társasága 2012-ben is megjelenteti rendszeres kiadványát, az éves Teljesítménytúra naptárat. A naptárba kerüléshez szükséges adatlapot elküldték email-ben a főrendezők illetve a rendezők részére.

Új kilátó a Badacsony hegyen

Szívet melengető panoráma a szerelmesek földjén!
FRISSÍTVE (2011.10.21.) Átadták az Országos Kéktúra útvonala mellett lévő kilátót a Badacsony tetején. Badacsonytomaj Város Önkormányzata az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-Dunántúli Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Egy jobb kilátásért! Új kilátó létesítése a Badacsony hegyen” című pályázata megvalósult.

Tájékozódási túraverseny - BTSSZ Diáktúra Biz.

Nagy-Szénás és környéke

A Budapesti Diáksport és a Budapesti Természetbarát Sportszövetség Diáktúra Bizottságai az esemény-naptárában szereplő Őszi tájékozódási túraverseny-t a Budai hegységben Nagykovácsi-

Nagy-szénás térségében 2011. október 15-én (szombaton) rendezi meg.
 

Természetjárók Napja 2011 - Képes beszámoló

Több száz résztvevő a hagyományos dobogókői rendezvényen
A Természetjáró Fesztiválok 2011 – 2012. rendezvénysorozatunkban három, nagy tömegeket megmozgató szabadidősport program megrendezését vállaltuk.
 
Ezek közül kettőt, a kisgyóni természetjáró találkozót és a hagyományos dobogókői Természetjárók Napját már nagy sikerrel lebonyolítottuk. A miskolci Népek Tavasza programot jövő év március 15-én, borsodi partnerszervezetünkkel közösen rendezzük meg.
 

BTSSZ "Rockenbauer Pál" Túravezetők Klubnap

2011 októberi klubnap
 

BTSSZ “Rockenbauer Pál” Budapesti Túravezetők Klubja meghív minden túravezetőt  2011. október   10-én hétfőn korábbi időpontban 16 órakor a Budapest V. Arany János utca 10. II.  emeleti Kodály teremben tartandó  Klubnapra.

 

Országos Kéktúra képekben

Megnyílt az OKT50 jubileumi vándorlás fotókiállítása - az MTSz székház épületében
A Magyar Természetbarát Szövetség központjában Duró Imre igazgató és Pusztay Sándor elnökhelyettes szeptember 20-án nyitotta meg azt a fotókiállítást, amelynek több mint harminc színes képe a június 14 - augusztus 13. között megrendezett OKT 50 Jubileumi Kéktúra Vándorlás legérdekesebb, legjellemzőbb pillanatait örökíti meg.

 

Túravezető képzés Tolna megyében

Ifjúsági és bronzjelvényes gyalogos szakágú túravezető képzés indul Tolnában
A Tolna Megyei Természetbarát Szövetség 2011. október 22-től középfokú (bronz- és ifjúsági jelvényes) túravezetői tanfolyamot hirdet gyalogos szakágban, ~50 km-es vonzáskörzetből jelentkezőknek hagyományos, azon túlról résztvevőknek levelező formában, melyre szeretettel és szakértelemmel várjuk minden érdeklődő turistatárs jelentkezését.

Kihelyezetett elnökségi ülés Kisgyónban

Fejér Megyei Természetbarát Találkozó
Szeptember 16 és 18. között került megrendezésre a Fejér Megyei Természetbarát Találkozó, amelynek programjába a Magyar Természetbarát Szövetség elnökségének soros ülését is beillesztettük.
 
A hagyományos természetbarát találkozót ez évben a Természetjáró Fesztiválok című programsorozat egyik állomásaként szervezete Fejér Megyei Természetbarát Szövetség és a Magyar Természetbarát Szövetség.
 

Kelet-magyar Természetbarát vezetők tanácskozása - Hajdúszoboszló

Kelet-magyar tanácskozás
Jó hangulatú megbeszélések, program-egyeztetések.

Beszámoló az NFI XXI. Kongresszusáról (Graz)

2011. szeptember 30. – október 2.
Utoljára 2008. szeptemberében ült össze a Nemzetközi Természetbarát Szövetség (NFI) Kongresszusa Liberecben. Az elmúlt három évben sok olyan kihívással kellett szembenézni az akkor megválasztott vezetőknek, amelyek alapvetően befolyásolták a nemzetközi szövetség működését. Az ezekre adott válaszok jelentek meg a XXI. Kongresszus programjában is, amelyen Pusztay Sándor elnökhelyettes és Duró Imre igazgató képviselte a Magyar Természetbarát Szövetséget B. Mezei Éva segítségével, aki egyben újságíróként is tudósított a rendezvényről.

Sikeres Világ Gyalogló Nap és IVV-túra Tatán

Október elseje
Ha október első szombatja, akkor Világ Gyalogló Nap és  IVV-túra Tatán immáron már 12.éve! A Tatai Polgármesteri Hivatal és a Megyei Természetbarát Szövetség közös túráján három távot is választhatott a 184/!/ jelentkező  az Edzőtábor főbejáratánál, 2km-5 km  és 10 km volt a kínálat. Jöttek szép számmal a túrázók az ország sok részéből, a családok, gyerekkocsisok is.

Turisztikai célpontok avatása Nógrádban

Elkészült a Katalinpusztai Kirándulóközpont és Erdei Iskola
Balla Mihály, parlamenti képviselő és Dr. Seregi János, a Magyar Fejlesztési Bank ügyvezető igazgatója adta át az Ipoly Erdő Zrt. több mint félmilliárd forintos turisztikai beruházásait szeptember 30-án délben Szendehely-Katalinpusztán.

Ismét Tatai Vadlúd Sokadalom

2011. november 25-26.
Tata neve jól ismert a magyarországi és nem túlzás a külföldi madármegfigyelők mind népesebb táborában. Az Öreg-tó, ez az alig 2 km2 felületű, mesterséges tó az őszi-téli időszakban olyan fantasztikus látványosságot kínál a természetkedvelőknek, amely méltán teszi világszerte híressé e tavat. Ez a látványosság pedig nem más, mint a vízimadarak, kiemelten a vadludak őszi-téli vonulása

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 23 esemény
 • 3 141 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter