2019. június 16., vasárnap - Jusztin
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Kezdőlap
Magyar Természetjáró Szövetség

Archív cikkek

Az alábbi lista azokat a nyitólapon megjelent korábbi cikkeket tartalmazza, amelyek:

- régebben jelentek meg, bár tartalmuk még nem feltétlenül avult el,
- korábbi eseményt harangoznak be, ezért tartalmuk az esemény befejezése után már nem aktuális.

Ezeket a cikkeket archívként őrizzük meg, tartalmukat tovább nem frissítjük. Mindez nem jelenti azt, hogy cikkekben leírtak már biztosan nem igazak.


Új kiadvány

Megjelent a Túravezetői ismeretek című kiadvány

A jövő túravezetői új tankönyvből sajátíthatják el a túravezetői ismereteket.
A kiadvány szövetségünk központjában kapható, illetve megrendelhető.
Ára: 1.900,-Ft/db, kedvezményesen: 1.500,-Ft/db
 

Kiemelt híreink

Jó hír kerékpárosoknak

Helyreállították a Visegrád - Pap-rét közötti erdészeti utat
A Pilisi Parkerdő Zrt. Visegrádi Erdészete helyreállította a tavaszi áradások idején megrongálódott erdészeti utat az Apátkúti-völgy és a Pap-rét között. Az útszakasz kerékpárral kellő óvatossággal ismét használható. A helyreállítási munkák még zajlanak a Pap-rét - Sztaravoda szakaszon ill. a Hoffman-kunyhói és a Királykúti úton, ezért ezeken az utakon továbbra sem lehet kerékpározni.

Meghívó főzőversenyre

Jó program az ünnepnapon
Az Erzsébetvárosi Természetbarát Sportszövetség, a BTSSZ TeSz bizottsága  és  a Cin-bora túracsoport  szeretettel meghív minden érdeklődőt a 2010. augusztus 20. délelőtt 10 órakor tartandó  főzőversenyre.
Helye: a III. kerület Polgármesteri Hivatal Sportiroda Csúcshegyi pihenőháza. III. kerület. Menedékház utca 22.

Újra az eredeti menetrend szerint közlekedik a Gemenci kisvasút

Az árvíz utáni helyreállítás első része befejeződött
A Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. szakemberei biztonságosan közlekedhetővé tették a Duna áradása miatt megrongálódott Gemenci Erdei Vasút nyomvonalát egészen a Gemenc Duna-parti megállóig. Így már ismét az eredeti menetrend szerint közlekedik a kisvasút. A munkálatok azonban tovább folytatódnak, most kerülhet sor a megrongálódott erdei padok és a tanösvények helyreállítására.
 

Teljesen szétverték a mánfai kulcsosházat

Többszázezres a kárt okozott a gyerekcsapat
Mánfa - Megdöbbentette a Komló melletti község lakóit a napokban történt eset. A falu kulcsosházát mintha egyik napról a másikra bombatámadás érte volna: semmi sem maradt épen az épületben.

Esély a kék Dunára

Vándorkiállítás a Fehér Gólya Múzeumban, Kölkeden
Magyarországra érkezett a Duna-menti országok diákjainak vándorkiállítása, mely a Duna természeti értékeire hívja fel a figyelmet. Az alkotások a kölkedi Fehér Gólya Múzeumban tekinthetők meg augusztus 3-tól szeptember végéig.   
(kép: www.danubeparks.org)

Konferencia a Zempléni Turizmus és az EuroVelo®11-es útvonal fejlesztése érdekében

Turista és Természetjáró Információs Egyesület / TUTI / és a Természetjáró Fiatalok Szövetsége szervezésében

A Turista és Természetjáró Információs Egyesület (TUTI) és a Természetjáró Fiatalok Szövetsége villámkonferenciát rendez 2010. augusztus 16-án, hétfőn Szegiben az Önkormányzatnál lévő Művelődési Házban (Szegi Alkotmány út 35/a) a Zempléni Turizmus és az EuroVelo®11-es útvonal fejlesztése érdekében, melyre minden érdekeltet szeretettel várunk. Tervezett időtartam: 9.00 – 12.00.

Nemzetközi Népsport Szövetség (IVV) küldöttgyűlési beszámoló

IVV túrákat szervezők figyelmébe
Kedves IVV-túrákat szervező Sporttársnők és Sporttársak!
 
Végre megjavították a gépemet, így elektronikus úton is elküldhetem a Körlevelet,melyet az Antalaya-i IVV Olimpia kiírásával postai úton már elküldtem.
Az ismétlés haszna,hogy a 2011-es IVV Naptár pontosabb lett- a Veszprém megyei túra adatai bővűltek / pl. lesz Lovason 20 km is/ és ami külön öröm időközben elhárultak az akadályok ,így mégis lesz Szántódon IVV-túra! Ezek az adatok már bekerülnek a Világnaptárba is.
Kérem,hogy küldjétek el az idei, eddig lezajlott túrák kiírásait és létszámadatait.

Kérem,hogy a Körlevélben emlitett "PERMANENS TÚRA" felhívást olvassátok el és augusztus 27-ig legkésőbb jelezzétek,hogy ki vállalja ezt, vagyis a bejelentkezéses egyéni túrázók kiszolgálását, vagyis a készenlétet.Ez csak ajánlat, az vállalja aki meg is tudja oldani!
Kérem azt is,hogy jó időben küldjétek el egymásnak az IVV túráitok kiírását,hogy mindig a következő túra megjelenhessen a saját túráitokon akár asztalra téve több példányban,akár egy példányban kiszögezve a rajt-célban! /pl.Gántra mi elvisszük az esztergomi és ácsteszéri kiírást!/.

Kívánok sok szép túrát és jó egészséget!
Üdvözlettel:Horváth Zoltán

Új turistaút létesült a Dél-Zselicben

Új jelzett út készült Baranyában
Új turistautat festett fel a Baranya Megyei Természetbarát Szövetség

Változás az OKT útvonalán

Keszthelyen megváltozott az OKT útvonala
Évek óta problémát jelentett az Országos Kéktúra Keszthely - Gyenesdiás közötti szakasza egyrészt a forgamas főút, másrészt a Tesco kerülgetése miatt.
 
A Zala Megyei Természetbarát Szövetség aktivistái az elmúlt héten fejezték be az útvonal módosítását, amely most a vasúttal párhuzamosan futó, kellemes sétányon vezet Gyenesdiásra.
 

Megváltozott a Magyarországi Forrástúrák a Börzsönyben kiírása

Figyelem, változás!
A megváltozott részletes kiírás megtekinthető a túra honlapján

és az eseménynaptárban.

Tűzgyújtási tilalom Budapest erdeiben

A mai naptól tűzgyújtási tilalmat rendelt el a budapesti erdőkben a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Erdészeti Igazgatósága
A visszavonásig érvényes tilalom értelmében az erdőterületen a kijelölt tűzrakóhelyeken is, és az erdő határától számított kétszáz méteres sávban tilos a tűzgyújtás.

Az Északerdő Zrt. közleménye

Újabb korlátozás
(A közlemény, megjelentetése után pár nappal, vezérigazgatói utasításra, "A felhívással kapcsolatban addig beérkezett visszajelzések alapján", lekerült az Északerdő honlapjáról.)

Áramszünet miatt zárva

Az MTSZ központ áramszünet miatt zárva lesz
Értesítjük tagjainkat és az érdekelteket, hogy 2010. július 27-én az ELMÜ hálózatfejlesztési munkálatai miatt a szövetségi központ zárva lesz.

Közlemény

A Szombathelyi Erdészeti Zrt. közleménye
Tájékoztatjuk a kirándulókat,  természetjárókat, az érintett körzet lakosságát, hogy a Kőszegi-hegységben  található Hörmann-forrás - Velem erdészeti feltáróút felújítását az erdőgazdaság megbízása alapján a COLAS ÚT ZRT megkezdi. Ezen út Hörmann-forrás és Velem delta közötti szakasza 2010. 04.19-től várhatóan 2010. 10.15-ig a gépkocsi és a  gyalogosforgalom elöl lezárásra kerül. A gyalogos turistaforgalom a kijelölt  turista utakon a felújítás ideje alatt is zavartalanul folytatódik.

Túrarendezők, egyesületek figyelmébe!

Erdőgazdálkodói Szolgáltatási Díj (10.000 Ft) a Pilisi Parkerdő Zrt. területén engedélyenként (rendezvényenként)
"Tájékoztatjuk, hogy az F-55/2010. számú vezérigazgatói utasítás értelmében a Pilisi Parkerdő Zrt. kezelésében lévő területek igénybevételére vonatkozó engedélyek kiadása 2010. március 1-től kezdődően térítés kötelesek.
Az engedély kiadásának egységes erdőgazdálkodói szolgáltatási díja van, amelyet a területhasználati díj nem tartalmaz, mértéke egységesen 10.000 Ft. + ÁFA.
"

Meghívó

Kopjafa avatás a Keleti-Mecsekben
A Tolna Megyei Természetbarát Szövetség tisztelettel meghív minden érdeklődő turistát és természet kedvelőt
 
dr. Pataki József
 
halálának 25. évfordulója alkalmából Beréti István népi iparművész faragó készítette új kopjafa avatására.

BTSSZ találkozó 2010

A 20 éves BTSSZ jubileumi találkozója
A BTSSZ Gyalogtúra Rendezvény és Versenybizottsága 2010. július 16-18. között  Biatorbágyon a Margaréta- Bia kempingben (Biatorbágy Bethlen Gábor u. 25) rendezi meg a Budapesti Természetbarát Találkozót.
A 20 éves  BTSSZ meghív minden  kedves természetbarátot  a találkozóra.

Felavatták az új turistautakat a Baranyai-dombságban

Új turistautakat avattak Máriakéménden

Új turistautakat avattak Baranyában, így könnyen megközelíthetők a máriakéméndi Török-vár romjai a barlangi üreggel.

 

Az Északerdő Zrt. közleménye

Fokozottan veszélyes területek Lillafüred, Hegyalja-Hegyköz és a Dél-Bükk térségében
Az Északerdő Zrt. vezetése közleményben tájékoztatja a lakosságot, a természetjárókat, hogy a rendkívüli időjárási körülményekre tekintettel a cég által kezelt erdőterületeken, azokat megközelítő utakon továbbra is fokozott figyelemmel, csak saját, illetve versenyszervezői  felelősséggel tartózkodjanak! E területeken tájékoztató táblák is segítik a kirándulókat.
A cég által kezelt terület átvizsgálása megtörtént, sajnos nem javult számottevően a talaj állapota, továbbra is fennáll a talajcsúszás, a kőomlás, a fák kidőlésének veszélye!
 

Az Északerdő Zrt. közleménye

Rövidített útvonalon közlekedik a lillafüredi erdei vasút!
Tájékoztatjuk az utazó közönséget, hogy 2010. június 26-tól a lillafüredi erdei vasút hétvégi, ünnepnapi menetrendje megváltozozott. A kisvonat a pálya helyreállításig továbbra is csak a Papírgyár - Lillafüred - Fazola-kohó szakaszon közlekedik.

A pálházai erdei vasút továbbra sem közlekedik!
 

Vízitúrázók figyelmébe

Dráva-Mura torkolati szakaszán vízépítési, mederszabályozási munkák
Tisztelt Vízitúraszervezők!

Értesítjük Önöket, hogy a Dél-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság a Dráva-Mura torkolati szakaszán vízépítési, mederszabályozási munkákat folytat. A munkálatok következtében a javasolt túra útvonal és a vízitúra táborhelye megváltozott.

Új helyszínen, de lesz idén TEGYOT-TEDOT!

Sötétvölgy helyett Szálka ad otthont a találkozónak

A hétfőn nagy mennyiségben lehullott eső következtében új helyszínt kellett keressünk a Természetjáró Gyermekek és Diákok Országos Találkozójának.

 

XIX. EKE Vándortábor Gyergyóban

2010. július 27 - augusztus 1. között
2002. és 2004. után most már harmadszorra hívunk Gyergyószékre, EKE-táborba. Akik itt voltak az első két táborban, emlékeznek a temérdek élményre, mellyel feltöltődtek, a felejthetetlen napokra, a hegyekre, völgyekre, a sziklákra, erdőkre, a régi és az új barátokra és arra a belülről jövő bíztatásra, hogy ide vissza kell jönni, hogy együtt lehessünk.

Június 27-én kezdődik a TEGYOT-TEDOT!

A Szekszárd melletti Sötétvölgy ad otthont a Természetjáró Gyermekek és Diákok Országos Találkozójának

Közel 200 résztvevővel június 27-én kezdődik a Természetjáró Gyermekek és Diákok Országos Találkozója Sötétvölgyben, melyet idén az Ifjúsági Unió Szekszárd szervez.

Új turistautak Mezőhegyesen

Gyönyörű műemlékek között vezeti a kirándulókat
A Maroshát, illetve Békés megye déli része eddig fehér folt volt a természetjárók előtt. Pedig Mezőhegyesen és környékén, a majorokban majdnem 100 műemlék van. A Marosháti Turisztikai Egyesület egy nyertes pályázat keretében majdnem 200 km turistautat alakít ki Orosháza - Mezőhegyes - Mezőkovácsháza és Magyarcsanád térségében.

A turistautak felfestése megkezdődött, a békéscsabai Körösök Völgye Turista Egyesület segítségével.

Nyári ügyfélfogadás az MTSZ központban

Július és augusztus hónapokban nincs szakági ügyelet.
A szövetségi központ dolgozóinak nyári szabadságolása miatt 2010. július 1-től augusztus 31-ig nem tartunk délutáni ügyeletet, ezért érdemi ügyintézésre csak munkaidőben lesz lehetőség.

XV. KERÜLETI TERMÉSZETBARÁT NAP

2010. június 13-án, a Kecske-hegyen (Budai-hg.)

A XV. kerületi Önkormányzat támogatásával a XV. Kerületi Természetbarát Bizottság
és az Északi Fény Természetjáró Egyesület idén is megrendezi a XV. kerületi Természetbarát Napot.

A rendezők június 13-án (vasárnap) 9-14 óráig várják a Kecske-hegyre
egy kellemes programra, játékos vetélkedésre a kerületi természetbarátokat,
érdeklődőket, kisgyermekes és nagygyermekes családokat.

Magyar Nemzeti Parkok hete

Értékek és élmények nyomában
A nyitórendezvényre az Őrségi Nemzeti Parkban június 12-én, Szalafő - Pityerszeren kerül sor.

TISZAVIRÁG Teljesítménytúra

A június 19-re tervezett túra ELMARAD!

FIGYELEM !!!

A Tisza magas vízállása miatt a 2010. június 19-re tervezett TISZAVIRÁG Teljesítménytúra elmarad!

Időpont változás!

A Barátok a Tisza mentén vízitúra egy hónappal később kerül megrendezésre
A Duna és a Tisza várható magas vízállása miatt a Szeged - Titel vízitúra későbbi időpontban indul, tekintettel arra, hogy a Vízügyi Igazgatóság tájékoztatása szerint június végén komoly esély van a harmad fokú árvízvédelmi készültségre és az ezzel járó hajózási tilalomra.
 

Lezárt utak a Pilisi Parkerdőben

Életveszélyes helyzet az ítéletidő következtében
A Pilisi Parkerdő Zrt. a viharkár és az áradások által okozott életveszélyes helyzet miatt a következő útvonalakat zárta le átmenetileg a forgalom elől (térképpel!). A látogatási tilalom a gyalogos kirándulókra is vonatkozik! 

Teljes látogatási tilalom a Bakonyban!

Látogatási tilalom elrendelése
A Bakonyerdő Zrt. Bakonyszentlászlói Erdészete részéről tájékoztatom, hogy az elmúlt időszak rendkívül csapadékos és viharos időjárása következtében az Erdőgazdaság területén jelentős károk keletkeztek a faállományokban és a kiépített infrastruktúrában egyaránt. A felázott talaj, a kidőlt, vagy meggyengült stabilitású fák, illetve a járhatatlan utak komoly veszélyt jelenhetnek az erdő látogatóira.

A balesetek elkerülése érdekében a 2009. évi XXXVII. törvény 94-96§-a alapján a Bakonyerdő Zrt., mint erdőgazdálkodó működési területére – átmeneti időre – teljes látogatási tilalmat rendel el.

Erdőkerülő 50 Schelcz Albert emléktúra / 25 Foltán János emléktúra / 60MTB/30MTB

Időpont változás!

Figyelem! Az Erdõkerülõ / Schelcz Albert emléktúra / Foltán János emléktúra  időpontja változott! A májusi viharkárok és a Börzsöny turistaútjainak járhatatlansága miatt, a túrát nem az eredeti (2010. július 4.-i) időpontban, hanem 2010. augusztus 15-én rendezzük!


Bükk Fennsík 25-50 km-es teljesítménytúra

ELMARAD!

Tisztelt Teljesítménytúrázók Társasága, továbbá valamennyi Természetjáró Szakosztály, illetve Természetjáró Egyesület Részére!

 Elmarad a Bükk Fennsík 25-50 km-es teljesítménytúra!

Ravasz róka éjszakai tájékozódási teljesítménytúra

Új időpontja: 2010. július 2. péntek!
Figyelem! Az Északerdõ felhívást adott ki, melyben megkéri az embereket, ne menjenek a Bükki erdõkbe. A 2010. június 5-re tervezett Ravasz róka éjszakai tájékozódási teljesítménytúra így későbbi időpontban kerül megrendezésre: A RAVASZ RÓKA ÉJSZAKAI TELJESÍTMÉNYTÚRA új időpontja: 2010. július 2. péntek!

Kisköre Kerékpáros Nagy-köre és Tisza-tó Kerékpáros Teljesítménytúrák - Időpont változás!

Kisköre Kerékpáros Nagy-köre és Tisza-tó Kerékpáros Teljesítménytúrák - Időpont változás!
Az árvíz miatt a 2010. június 19-ei Tisza-tó Kerékpáros Teljesítménytúrákat 2010. SZEPTEMBER 25-re, a Kisköre Kerékpáros Nagy-köre Kerékpáros teljesítménytúrát 2010. SZEPTEMBER 26-ra halasztottuk. A többi feltétel nem változott. Kérjük a résztvevők megértését.

Elmarad a Hollós-kupa,

a június 5-re kiírt tájékozódási verseny

Sajnálattal értesítünk ezúton is minden Hollós Kupán részt venni szándékozót, hogy a június 5-re, szombatra tervezett egyéni tájékozódási versenyünk az Északerdő Zrt. Bükkre vonatkozó piros riasztása (katasztrófahelyzet) miatt elmarad.

Várhatóan június 26-án pótoljuk, de ez még szervezés alatt van. Kérünk benneteket, hogy akit telefonon el tudtok érni, értesítsétek.

                            A Rendezők

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. felhívása

A Zrt. több BAZ megyei rendezvény lebonyolításához nem járult hozzá.

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. tájékoztatja a lakosságot, a kirándulókat, hogy a rendkívül csapadékos időjárás következményeként tömegesen dőlnek ki fák, emellett a kőomlások, talajcsúszások, nagyerejű vízátfolyások is közvetlen életveszélyt jelentenek!
Nyomatékosan kérjük, hogy ne tartózkodjanak az erdőkben, ne közlekedjenek az erdei utakon!
Kérjük, segítsék az erdőgazdaság munkáját azzal, hogy nem közelítik meg a veszélyeztetett területeket, melynek őrzése nagyságából adódóan megoldhatatlan.
 

Új turistautak a Baranyai-dombságban

Új turistautak Máriakéménden
Jelzett út vezet a máriakéméndi Török-vár romjaihoz.

Újabb kritikus árhullám a pilisi patakokon

A Pilisi Parkerdő Zrt. figyelmeztetése
A két héttel ezelőttinél is nagyobb árhullám vonul le a Pilisből és Visegrádi-hegységből a Dunakanyar településeire. A száz éves mértékadó árvízszintet két héten belül ismét meghaladja a visegrádi, dömösi, pilismaróti patakok vízszintje. Kritikus a helyzet a szentendrei Bükkös-patak mellett és Dunabogdányban is. 

Margitszigeti Sportvarázs

Hagyományos sporttalálkozó a Margitszigeten
Helyszín: Nagyrét, BTSSZ sátor

Régi-új útvonal a Börzsönyben

Útvonal változás a Börzsönyi főalappont és Dosnya-nyereg között

A Börzsöny Természetbarát és Hegymászó Egyesület (BTHE) Május 8-9.-én (szombat-vasárnap) a Duna-Ipoly Nemzeti Park (DINPI) börzsönyi tájegységének kérésére, továbbá a velük, valamint az Ipoly Erdő Zrt. kemencei erdészetével történt egyeztetés alapján, a Börzsönyi főalappont és a Dosnya-nyereg között a Z sáv jelzést visszahelyezte az egykori/régi útvonalára. Az elterelt/megszüntetett szakaszon az elágazásokban a Z sáv jelzések törlőkereszttel lettek ellátva, a köztes részeken "szűrkítve" lettek!!!

A visszahelyezés miatt a "Vilatitól" induló Z négyzet jelzés nyomvonala a felső részen módosult, a módosulás kapcsán meghosszabodott!!! Ezen jelzés teljes felújítása, felfestése folyamatban van...
 

Év vidéke 2010/11

A Szlovák-karszt – Aggteleki-karszt az „Év vidéke 2010/11“ cím birtokosa
2010. május 21-én a Szlovák-karszt – Aggteleki-karszt által alkotott terület az „Év vidéke 2010/11”  cím birtokosa lett. A projektet hivatalosan Manfred Pils, a Nemzetközi Természetbarát Szövetség (Naturefriends International – NFI) elnöke nyitotta meg a festői szépségű környezetben található Aggtelek községben.

Az FVM felhívása az erdőkárokkal kapcsolatos veszélyek miatt

Az erdőgazdálkodók átmenetileg korlátozhatják és feltételekhez köthetik az erdők látogatását.
A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium felhívja az erdőlátogatók figyelmét, hogy a csapadékos, viharos időjárás súlyos károkat okoz a hazai erdőkben. Az esők által feláztatott talaj miatt már kisebb szélben is kidőlhetnek a fák, ott is keletkezhetnek további károk, ahol még nincsenek kidőlt fák. Ennek eredményeként elsősorban a Bakonyban, a Börzsönyben, a Pilisben és a Vértesben nagy kiterjedésű erdőterületeken dőlt le az erdőállomány és a kidőlt, fennakadt fák alatt, az összetört állományokban tartózkodni életveszélyes!
Szeles időben a felsorolt régiókban fokozottan veszélyes az erdőben tartózkodás.
 

A Vértesi Erdő Zrt. közleménye

Veszélyes fennakadt fák
Az elmúlt két hét szélsőséges időjárása (rendkívül nagy mennyiségű csapadék és szélviharok) komoly károkat okoztak az erdőkben. Különösen az öreg bükkösökben dőlt ki sok fa.

Az Észak Erdő Zrt. közleménye

Ismét jár a kisvasút!
Tájékoztatjuk az utazó közönséget, hogy 2010. május 22-től újra közlekedik a LÁÉV erdei vasút. A vasúti pálya helyreállításáig a vonatok Papírgyár és Lillafüred pályaszakaszon Közlekednek.

Kerékpáros teljesítménytúra a Mátra alján

Rózsai tekergés MTB kerékpáros teljesítménytúra 30-án
A rózsaszentmártoni Hérics TTSE 2010. május 30-án rendezi meg a Rózsai tekergés elnevezésű országúti és MTB kerékpáros teljesítménytúráját.

Ingyen szállíthatók a kerékpárok a túrakerékpáros találkozóra!

Csak előzetes jelentkezés és visszaigazolás esetén
A MÁV-Start ZRt támogatásának köszönhetően azok számára, akik határidőig jelentkeznek, és a visszaigazolást a pénztárban bemutatják, 0 Ft-os kerékpárszállító jegyet biztosít a MÁV az oda és visszaútra is a Velencén megrendezésre kerülő 40. Országos és Nemzetközi Túrakerékpáros Találkozóra, az 5. Különleges Kerékpárok Fesztiváljára, illetve ezen belül a Velence kerékpáros teljesítménytúra előnevezőinek.

Cuha-völgyi vonatos kirándulás

Figyelem, programváltozás!
A Fejér Megyei Természetbarát Szövetség közli, hogy a 2010. május 29-re meghíredtett Cuha-völgyi vasút emléknapján a túrázók a korábban tervezettől eltérően menetrend szerinti vonattal utaznak. A rendezvény programja ezen túl változatlan:

- Megemlékezés a vasút építőiről ill. a Bakony kutatóiról Porva–Cseszneken (8:50)
- Szervezett túrák a Magas-Bakony legszebb turistaútjain

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 4 769 regisztrált felhasználó
 • 2 231 hírlevél előfizető
 • 336 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 118 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 28 esemény
 • 2 608 megjelent cikk, hír
 • 238 belső oldal
 • 2 109 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter