2021. február 27., szombat - Ákos, Bátor
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Kezdőlap
Magyar Természetjáró Szövetség

Archív cikkek

Az alábbi lista azokat a nyitólapon megjelent korábbi cikkeket tartalmazza, amelyek:

- régebben jelentek meg, bár tartalmuk még nem feltétlenül avult el,
- korábbi eseményt harangoznak be, ezért tartalmuk az esemény befejezése után már nem aktuális.

Ezeket a cikkeket archívként őrizzük meg, tartalmukat tovább nem frissítjük. Mindez nem jelenti azt, hogy cikkekben leírtak már biztosan nem igazak.


OKT50 - Siroktól Szarvaskőig

44. nap - 2011.07.27. - A hetedik szakasz harmadik napja
Reggel hét körül ma is leszakadt az ég: dézsából az áldás. De odafönn figyelemmel kísérték a vándorcsapat útját, mert a siroki várnál már sütött a Nap.

Kiemelt híreink

Kaland 3 Keréken

Evobike körtúra
Július 17-én 2 szekszárdi fiú, a Kaland 3 Keréken Evobike körtúra csapatának tagjaként nekivágott hazánk megkerülésének. Céljuk, hogy a közel 4000 km-es Országos Kerékpáros Körtúrát 40 nap alatt teljesítsék.

OKT50 - Kékestetőtől Sirokig

43. nap - 2011.07.26. - A hetedik szakasz második napja
A mátrai "hullámvasutazásra" Kékestetőn, a szanatórium főbejárata előtt gyülekeztek a résztvevők. A 17 fős csapat Vörös Tamás túravezetővel az élen, szemerkélő esőben, nyolc óra után néhány perccel indult útnak.

 

OKT50 - Ágasvártól Kékestetőig

42. nap - 2011.07.25. - A hetedik szakasz első napja
Ágasváron a Nógrádi természetjárók a Heves megyeieknek adták át a túra vezetését. Előző nap Csávás István megyei elnök köszöntötte a Mátrába és Heves megyébe érkező kéktúrásokat. Reggel a kis csapatunk az esőfelhők leple alatt gyülekezett az Ágasvári Turistaház előtt az indulásra várva. A csomagok összekészítése, sátorbontás, pecsételés, „leltárfelvétel”, köszöntések, majd a fényképek elkészítése után jött a búcsúzás.

Túravezetői beszámoló az OKT50 V. szakaszáról

Piliscsaba és Nógrád között az Országos Kéken

Az V. szakasz túravezetőjeként készítem az MTSZ és a BTSSZ részére ezt a tájékoztatást a Piliscsaba - Nógrád közötti 120 km–es OKT 50 vándorlásról. Amit vállaltam, azt a legjobb tudásom szerint teljesítettem - és mindezt balesetmentesen.
 

OKT50 - Sámsonházától Ágasvárig

41. nap - 2011.07.24. - A hatodik szakasz hetedik napja
A Sámsonháza - Ágasvár szakasz 17 km-es távja nem tűnik túl soknak, de a több mint 800 méteres szintkülönbség azért komoly kihívás elé állította a túrázókat. A csapat Sámsonházáról  Mátraverebély – Szentkút felé vette az irányt, amely határainkon túl is ismert búcsújáró és kegyhely. Túrázóink megtekintették a két-tornyú barokk stílusú Nagyboldog Asszony templomot, amely 1970 óta bazilika minorként működik. Néhányan részt vettek a templom szentmiséjén is.

OKT50 - Hollókőtől Sámsonházáig

40. nap - 2011.07.23. - A hatodik szakasz hatodik napja
Hollókőn a polgármester búcsúztatta a Sámsonházára induló 50 fős csapatot, akiket már népes delegáció várt Alsótoldon a Bableves Csárdánál. Itt a Nógrád megyei természetjárók és a környék önkormányzatainak adományaiból egy emléktábla felavatására került sor, amely az Országos Kéktúra Jubileumi vándorlásának állít emléket.

OKT50 - Hollókő - pihenőnap

39. nap - 2011.07.22. - A hatodik szakasz ötödik napja
A pihenőnapon szabadprogram keretében többen megtekintették a falu nevezetességeit és a várat, de sokan a felszerelés rendbetételével, mosással, töltötték a nap jelentős részét. Este az önkormányzat és a nógrádi turisták a híres palóc („vasas”) szalonnasütésre hívták a csapatot, mikor is nem nyárson, hanem két fémlap között pirítják a szalonnát és csorgatják a zsírt az előre megpirított kenyerekre.

OKT50 - Terénytől Hollókőig

38. nap - 2011.07.21. - A hatodik szakasz negyedik napja
Terényből az országutat követve halad a kék jelzés egy jó darabig, aztán Cserhátsurány után fordul az erődbe, itt az emelkedőn egészen a piros jelzésig kaptattak fölfelé túrázóink, majd
Nógrádsipek felé vették az irányt.

OKT50 - Kétbodonytól Terényig

37. nap - 2011.07.20. - A hatodik szakasz harmadik napja
A Kétbodony – Terény közötti közel 20 km-es szakasznak 26 túrázónk vágott neki. A Cserhát turistaháztól indultak és egy jó kis kaptató után az egész hegység névadójának csúcsára, a Cserhát-tetőre értek.

OKT50 - Ősagárdtól Kétbodonyig

36. nap - 2011.07.19. - A hatodik szakasz második napja
Ősagárdról reggel 8.00 órakor indult 28 túrázó a Kétbodony felé vezető 20 km-es útra. Felsőpetényben – bár csak a kerítésen kívülről – megtekintették az Almássy kastélyt, ahol 1956-ban Mindszenthy Józsefet házi őrizetben tartották. Innen Alsópeténybe vezetett az útjuk, ahol megnézték a Werbőczy gúlát. A település birtokosan Werbőczy István földbirtokos volt, aki a legenda szerint itt írta híres törvénykönyvét, a hármas könyvet.

OKT50 - Nógrádtól Ősagárdig

35. nap - 2011.07.18. - A hatodik szakasz első napja
A Nógrád megyei szakasz első napján 32 túrázó indult el a nógrádi vasútállomásról, a helyi önkéntes tűzoltók szirénájának hangjára. Útjuk először a Nagy-kő-hegyre vezetett, majd a Lokomotív pihenőhely érintésével Katalinpusztára érkeztek. Itt Rockenbauer Pál kopjafájánál rövid megemlékezést és koszorúzást tartottak. Ezen a programon már több mint 50 főre nőtt a résztvevők száma.

Új Széchenyi Terv pályázat nyílt a hazai turizmus fejlesztéséért

Akár természetjáró eseményekkel is lehet pályázni
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által meghirdetésre kerülő, igen népszerűnek ígérkező hazai forrású pályázat célja a belföldön megvalósuló nemzetközi és országos hatókörű, turisztikai vonzerővel bíró rendezvények támogatása.

Sajtómegjelenések az OKT50-ről

A Jubileumi Kéktúra Vándorlásról készült cikkek, videóriportok - FRISSÍTVE 2011.07.27.
Az OKT50 jubileumi Kéktúra vándorlásról készült cikkek, videók válogatása.

41.Nemzetközi és Országos Túrakerékpáros Találkozó

Folytatódik a bringások fesztiválja Békésen
A zord időjárás sem tántorította el a túrakerékpárosokat a programokon való részvételtől, a meg-meg újuló esők ellenére is indultak a túrák. A szervezők nem kis meglepetésére folyamatosan indultak a résztvevők, bár kisebb létszámban. Elmondható, hogy "őrültek", de vidámak....

OKT50 - Kisinóctól Nógrádig

34. nap - 2011.07.17. - Az ötödik szakasz hetedik napja
Kisinóc, reggel 6 óra: a társaság ébredezik. Van, aki korán szeretne indulni a mai napra jósolt nagy meleg, no meg az erős emelkedő miatt. Felállítjuk irodánkat a terasz előtt és kezdődik a munka. A társaság kisebb csoportokban vág neki a 21 km-es és 861 m-es szintkülönbségű útnak.

Stratégiai kérdések a napirenden

Ülésezett a Magyar Természetbarát Szövetség Ügyvezető Elnöksége
2011. július 13-án, szerdán, az üléstervben szereplő időpontot követően egy héttel, összeült az MTSz Ügyvezető Elnöksége (Ü.E.). A nyári szabadságok ellenére, Bornemisza Miklós elnökhelyettes kivételével, teljes létszámban megjelentek az ügyvezetés tagjai. Így Szabó Imre elnök úr, Pusztay Sándor és dr. Kovács Mátyás elnökhelyettest, Kovács Tamás, Vajk Ödön és Baronek Jenő alelnököt, Duró Imre igazgatót, Pálmai Vencel szakági titkárt és Vidovenyecz Zsolt elnökségi tagot, mint meghívott vendéget üdvözölhette az ülés megnyitójában.

41. Nemzeközi Túrakerékpáros Találkozó

Ismét találkoztak a bringások...
Ebben az évben Békés-Dánfok adott otthont a Nemzetközi Túrakerékpáros Találkozónak, melyet a békési FETA (Fenntartható Térségért Alapítvány) szervezett Gyebnár Péter és segítőinek közreműködésével. Számos túrat készítettek elő, hogy lehetőséget adjanak a térség turisztikai látnivalóinak megismerésére.

Változás a DDK útvonalán

Dél-Zalában változott a DDK útvonala
Most kaptuk a hírt Strausz Ferenctől, a Kanizsa TSE elnökétől, miszerint két kisebb módosítást hajtottak végre a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra útvonalán.

OKT50 - Visegrádtól Kisinócig

33. nap - 2011.07.16. - Az ötödik szakasz hatodik napja
Reggel 7 óra, indulásra kész a társaság. Az éjszakát a volt Jurta táborban – most a Pilisi Parkerdő ZRt. Mogyoróhegyi Erdészeti Erdei iskolája – töltöttünk. Jól járható panoráma úton, a Salamon-tornyon keresztül jutunk le a Visegrádi komphoz.

Két vándor

44 nap az OKT-n
A két fiatal vándor (név szerint: Boros Eszter és Róka József) 2011. július 22-én elindul, hogy egyben végigjárja az Országos Kéktúrát Hollóházától Írott-kőig, ahova várhatóan szeptember 4-én érkeznek meg. A feladat nem lesz könnyű: napi kb. 26 km és a teljes felszerelés végigcipelése nehezíti az amúgy is nagy vállalkozást.

Képes beszámoló a XXII. TEGYOT – TEDOT-ról

A főszervező Magyar Emőke tollából, a rendezőcsapat nevében
A Természetjáró Gyerekek és Diákok XXII. Országos Találkozójára 2011. július 3. és 8. között Sárospatakon került sor. Az ötletgazda Búzás Károly, a főszervezők Magyar Emőke és Kriston Zoltán voltak. Az előkészítő munkák még 2009-ben elkezdőd-tek, a munka dandárja 2011. elejétől folyt. A szervezők a rendezvénynek önálló honlapot készítettek, melyen kvízkérdések formájában segítették a találkozó résztvevőinek felkészülését.
 

 

OKT50 - Dobogókőtől - Visegrádig

32. nap - 2011.07.15. - Az ötödik szakasz ötödik napja
Ez a nap is jól kezdődik. Éjjel 3 óra. Úgy látszik Szent Péter apánk nem bír magával vagy kedve támadt egy kis tekézésre, mert csattog, villámlik és mennydörög. Eső csak pár csepp esik, ami a port sem veri el. Az alvásnak vége. Csak szendergünk és forgolódunk pirkadatig.

OKT50 - A Rozália téglagyártól Dobogókőig

31. nap - 2011.07.14. - Az ötödik szakasz negyedik napja
A pihenőnap után felfrissülve, kipihenten kezdenek el szállingózni túratársaink. A mai napra tervezet táv 22,2 km 1058 m szinttel. Már az indulásnál tudatosul bennünk, hogy az erre a szakaszra rekord meleget és erős UV sugárzást jósoló meteorológusok előrejelzése beválik.

2011. szeptember 8-11. - Az Év vidéke programsorozat zárása Rozsnyón

Várják a magyar turistákat is az Aggteleki-karszt túloldalán - jelentkezési lap és program mellékelve!
Meghívó a Szlovák Turisták Klubja 3. találkozójára:

2011. szeptember 10. - Dievčenská skala (Szlovák Karszt – Szilicei Fennsík - az Aggteleki karszt szlovák oldala)

A találkozóra "Az év vidéke 2010/2011" elnevezésű projekt ünnepélyes befejezéseként kerül sor az Európai Turisztika Napja keretén belül 2011. szeptember 9. és 11. között Rozsnyón és környékén.

A Komárom megyei Szövetség jelentése az OKT50-ről

Megújult a kéktúra ezen szakasza
A Komárom-Esztergom Megyei Természetbarát Szövetség, illetve a IV. szakasz felelőse nevében tájékoztatom az MTSz-t, hogy a Jubileumi OKT 50 vállalt kötelezettségeit teljesítettük: a 130 km-es utat bejártuk Bodajk - Piliscsaba között. Túravezetőink saját szakaszaikat bejárták, a jelzéseket felújitottuk (30 km Fejér megye, 100 km KEM).

Kéktúra bélyegző helyének változása Kab-hegyen

Továbbra is elérhető az OKT bélyegző Kab-hegyen

  A Déli-Bakonyban lévő Kab-hegyen az erdészház eladásra került és a nagy fát is kivágták, ezért a bélyegző helye nem volt biztosítva. A dolgozók ideiglenesen áthelyezték a kettős villanyoszlopra, majd a bekerítés után a szemben lévő garázs ablakába tették.
A bélyegzési lehetőség folyamatosan megvolt, de ennek ellenére néhányan nem találták meg az utóbbi két hétben.
 

Koszorúzás Katlinpusztán, emléktábla avatás a Bableves csárdánál

A Nógrád Megyei Természetbarát Szövetség rendezvényei az OKT50-en
Az Országos Kéktúra 50 éves jubileumi vándorlása keretében Nógrád megyében két alkalommal is lesz külön esemény. 2011. július 18-án 11 órakor Szendehely - Katalinpuszta mellett koszorúzással egybekötött megemlékezést tartanak a Rockenbauer Pálnak emléket állító kopjafánál. A másik esemény a Bableves csárdánál lesz 2011. július 23-án 10 órakor, amikor egy emléktábla kerül felavatásra az OKT50 tiszteletére.


 
1938-as Szent István Vándorlás egyik állomása,
a Bableves Csárda

OKT50 - Budapest, Csillebérc (pihenőnap)

30. nap - 2011.07.13. - Az ötödik szakasz harmadik napja
Ma a KÉK túrázok pihenő napot tartottak. 1 résztvevő kivételével mindenki hazament, és majd a holnapi napon csatlakozik a túrához.

Tűzgyújtási tilalom

A vidékfejlesztési miniszter országos tűzgyújtási tilalmat rendelt el
Magyarország erdeiben a rendkívül gyors felmelegedés, a kánikulai meleg és a csapadékmentes időjárás miatt fokozott tűzveszély alakult ki, ezért az erdőkre, valamint az erdőterületek határától számított kétszáz méteren belüli területre - átmeneti időre – 2011. július 8-tól a vidékfejlesztési miniszter általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el.

OKT50 - Hűvösvölgytől - Rozália téglagyárig

29. nap - 2011.07.12. - Az ötödik szakasz második napja
A levegő kellemesen lehűlt - épp megfelel a mai napra tervezett 14,5 km-es túrának. A kocsink az útvonal bevezetőjénél áll. A résztvevők elkezdenek szállingózni a jelentkezési asztalhoz. 8.45 órára végre elfogy az adminisztráció, és elkezdhetjük a túrát. A létszámunk nem hogy fogyott az előző naphoz képest, de egy hétköznaphoz mérten még nőtt is, vagyis 44 fő, ami nagyon szép létszám.

OKT50 - Piliscsabától - Hűvösvölgyig

28. nap - 2011.07.11. - Az ötödik szakasz első napja
Elérkezett a nagy nap, hogy újra egy nemes cél érdekében élére álljak egy nagy csapatnak és vezessem Őket az OKT 50 jubileumi túráján. Ez az ötödik hét, az Országos Kéktúra Piliscsaba - Nógrád közti 120 km-es szakasza következik. A rajt némi zökkenővel indult: mint az előző napon, ma is megtréfált bennünket a vasút ördöge.

58. Szlovák Turista Találkozó

Martinban volt az idei KST találkozó
A Szlovák Turista Klub idén a Kis-, és Nagy-Fátra között, a Turóci-medencében elterülő Túrócszentmártonban (Martin) rendezte meg 58. Turista Találkozóját, amelyen hazánkból öt fő vett részt.
 
A Magyar Természetbarát Szövetséget Pálmai Vencel szakági titkár és Kissné Katona Valéria, a Zala Megyei Természetbarát Szövetség titkára képviselte.
 
Pálmai Vencel köszöntője

OKT50 - Dorogtól Piliscsabáig

27. nap - 2011.07.10. - A negyedik szakasz hetedik napja
Elérkezett a IV.szakasz búcsú-napja! A Dorogi Egyetértés SE vezetője Kardos Jenő és 3 túravezetője próbált a sinek mellett - nem között!- "összerakni" 77 indulót a fotózáshoz. Ez a nap a "Hőség Napja" lett a maga közel 38 celsiusával és a Természetjárás 77 Hősével.

OKT50 - Péliföldszentkereszttől Dorogig

26. nap - 2011.07.09. - A negyedik szakasz hatodik napja
Elképesztő hétvégi, szombati érdeklődés a Péliföldszentkereszt-Dorog szakaszon! A 21.3 km-en ugyanis 94-en  túráztak a rekkenő melegben a Vulkán SE szervezte túranapon Szabó János és két segítője vezetése mellett.

Felfelé a Getére

OKT50 - Tardostól Péliföldszentkeresztig

25. nap - 2011.07.08. - A negyedik szakasz ötödik napja
Az Energia SE 4 túravezetője és 4 tagja várta a kemencéből előbújókat és a csatlakozókat, akik ezuttal Erdélyi Péter túravezetővel az élen -23-an- vágtak neki a hőgutát is beigérő napnak és túrának.

OKT50 - A Somlyóvári kulcsosháztól Tardosig

24. nap - 2011.07.07. - A negyedik szakasz negyedik napja
A TSC vette át a vezetést Deákné Csom Andreával az élen és persze a 4 túravezetővel és 21 túrázóval, köztük az erőművesekkel ismét kiegészülve.

OKT50 - Somlyóvári kulcsosház (pihenőnap)

23. nap - 2011.07.06. - A negyedik szakasz harmadik napja
Horváth Zoltán kapott hideget-meleget amikor ide álmodta meg a pihenőnapot. Hát normális ez? Nos az élet és valamennyi hegyi lakó folyamatosan áldotta ezért a megyei elnököt, hiszen a korábbi napokon folyamatosan háromszor is napi 30 km felett volt az adag.

OKT50 - Kőhányáspusztától a Somlyóvári kulcsosházig

22. nap - 2011.07.05. - A negyedik szakasz második napja
Ezt a Napot a Vértesi Erőmű csapata vállalta Wittmer Antal szakosztályvezetővel az élen ismét 4 túravezetővel. 23-an látogatták meg a gesztesi várat, élvezték a Cement SE vendéglátását Mátyás-kúton, szomorodtal el a Szarvas-kúti pihenő állapotán és részesültek az Erőmű meglepetés fogadásában Szárligetnél, ahol a kocsiból jégbehűtött üdítő italok kerültek elő.

Emléktábla avatás Horváth József tiszteletére vasárnap

A jubileumi OKT50 vándorláshoz is kapcsolódó megemlékezés lesz Piliscsabán
A Lokomotív Turista Egyesület szeretettel meghívja Önt és kedves családját Horváth József, az Országos Kéktúra első teljesítője halálának 20. évfordulójára készített emléktábla ünnepélyes felavatására a piliscsabai temetőbe.

Az avatás időpontja: 2011. július 10. vasárnap 16 óra
Helyszín: Piliscsaba, Temető utca

Szükséges a civil törvény koncepcionális átdolgozása

Sürgősen várjuk civil szervezetek csatlakozását a felhíváshoz!
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kidolgozta az „egyesülési jogról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról” szóló törvény tervezetét, amelyet július 11-ig lehet véleményezni. A tervezet innen tölthető le: http://www.kormany.hu/download/a/e2/40000/Civiltv.zip#!DocumentBrowse .

OKT50 - Bodajktól Kőhányáspusztáig

21. nap - 2011.07.04. - A negyedik szakasz első napja
Egy igen jókedvű, jól kiszolgált és ellátott csapatot vett át Bodajkon Horváth Zoltán a Komárom-Esztergom megyei Természetbarát Szövetség elnöke, aki azonnal megköszönte a Fejér megyei Szövetségnek a Kőhányásig végzett munkálatokat.

OKT50 - Kisgyóntól Bodajkig

20. nap - 2011.07.03. - A harmadik szakasz hatodik napja
Ez a nap is borús égre virradt. De bízunk, hogy kitart az eső mentesség. Az ébresztő kávé, mosakodás, reggeli, összerámolás után ismét tele lett a kísérő autó csomagokkal. A szokásos csoportkép elkészültét követően, elindult  a csapat, hogy meghódítsuk a Bakony utolsó szakaszát. Vezetőnek újra Pintér Józsi állt az élre.

OKT50 - Zirctől Kisgyónig

19. nap - 2011.07.02. - A harmadik szakasz ötödik napja
A hétvégére és a jó megközelíthetőségre való tekintettel nagyobb létszámot vártunk, de minden képzeletünket felülmúlta, az a 66 fő, akik az induláshoz összegyűltek.
Lelkesen üdvözöltük a régi ismert arcokat és szeretettel köszöntöttük a még ismeretleneket.

Elkészült a Dél-dunántúli Kéktúra teljesítőinek névsora

Több mint 700-an teljesítették Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúrát az elmúlt 20 évben
Az Alföldi Kéktúra után már a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra teljesítői névsora is olvasható a Magyar Természetbarát Szövetség honlapján, a túramozgalmak menüponton belül.

Változás a Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúra útvonalán

Kaposmérő és Somogysárd között benőtt erdőszakaszt kell kikerülni
A Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúra nyomvonala Kaposmérő és Somogysárd között, a Pati-erdőben egy kb. 1 km-es szakaszon megváltozott. A változás a turistautak.hu és az openmaps.eu térképén megtekinthető, illetve GPS-be letölthető.

Magashegyi túra kezőknek a Glockner csoportba

Magashegyi túrázás alapjai túrasorozat
A Budapesti Természetbarát Sportszövetség Hegymászó és Magashegyi Bizottsága Magashegyi túrát hirdet kezdők részére.

Időpont: 2011 augusztus 5-7

Helyszín: Ausztria, Tirol, Kals, Glockner csoport

A túra során a résztvevők alapvető ismereteiket bővíthetik a magashegyi túrázás és a gleccserek világából.  Megismerkedhetnek az örök hó birodalmával illetve a magashegyi túrázás alapjaival.

OKT50 - Zirc (pihenőnap)

18. nap - 2011.07.01. - A harmadik szakasz negyedik napja
A pihenőnapra való tekintettel a mai ébredést senki nem siette el. Mindenki ki aludta magát, persze most is voltak notórius korán kelők. Ébredés után, az elmaradhatatlan reggeli kávé után egyeztettük a mai terveket.

Július 2-3-án kerül megrendezésre a Törökvári Napok

Máriakéméndi túraajánló
Vezetett nyílt túrák  és tájékozódási túraverseny kerül megrendezésre.

OKT50 - Bakonybéltől Zircig

17. nap - 2011.06.30. - A harmadik szakasz harmadik napja
Mi, a pihenéstől, a természet, az éjszakai esőtől felfrissülve készülődtünk a mai 20 km-es szakasznak. Zutyu és Józsi bácsi, már az este jelezte, hogy ők elindulnak hajnalban, mert Józsi bácsi a 11.00 órási vonattal el szeretne indulni haza. Indulási helynek a Rákóczi téri buszmegálló volt megadva, de az újonnan csatlakozók megleptek minket a panziónál. Így az elmaradhatatlan csoportkép erejéig, visszacsaltuk az a néhány embert, akik már elindultak a buszmegállóhoz.

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 006 regisztrált felhasználó
 • 2 385 hírlevél előfizető
 • 343 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 138 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 7 esemény
 • 2 904 megjelent cikk, hír
 • 268 belső oldal
 • 2 222 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter