2021. március 01., hétfő - Albin
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Kezdőlap
Magyar Természetjáró Szövetség

Archív cikkek

Az alábbi lista azokat a nyitólapon megjelent korábbi cikkeket tartalmazza, amelyek:

- régebben jelentek meg, bár tartalmuk még nem feltétlenül avult el,
- korábbi eseményt harangoznak be, ezért tartalmuk az esemény befejezése után már nem aktuális.

Ezeket a cikkeket archívként őrizzük meg, tartalmukat tovább nem frissítjük. Mindez nem jelenti azt, hogy cikkekben leírtak már biztosan nem igazak.


Januárra készül el a természetjáró és kerékpáros turizmus fejlesztési koncepciója

Tervezik a gyalogos természetjárás "jogi akadálymentesítését"
Garancsi István természetjáró és kerékpáros turizmus, úthálózat és közlekedés fejlesztéséért felelős miniszterelnöki megbízott 2011. november 2-án bemutatta a Kormánynak a természetjáró és kerékpáros turizmus, úthálózat és közlekedési fejlesztések koncepciójának kereteit, alapvetéseit.

A kormány tervezet elfogadva, felkérte a miniszterelnöki megbízottat, hogy 2012. január közepéig dolgozza ki a természetjáró és kerékpáros turizmus, úthálózat és közlekedés fejlesztési koncepcióját, valamint a koncepció megvalósításának operatív céljait, részletes feladatait és azok ütemezését összefoglaló intézkedési tervet.
Kiemelt híreink

Korlátozások a Pilisi Parkerdő területén

Korlátozások társas vadászatok miatt 2011/2012 vadgazdálkodási évben
A Pilisi Parkerdő ZRT honlapján közzétette a 2011-2012 vadgazdálkodási éveben történő korlátozásokat, lezárásokat.

Magyar-Szlovák vezetői találkozó

Gyenesdiáson

A Magyar Természetbarát Szövetség és a Szlovák Turistaklub közötti kétoldalú együttműködési megállapodás alapján, idén Magyarországon került sor a két szervezet vezetői tanácskozására november 4-6. között, Gyenesdiáson.
 

Tervezzünk együtt Tanösvényt!

Közös bejárás az Országos Kéktúra Nagymaros-Hegyestető szakaszán
Érdekes, szemléletében is újszerű kezdeményeztésre hívja november 12-én, szombaton a túrázókat az Ipoly Erdő Zrt. Az Országos Kéktúra Nagymaros - Hegyestető szakaszán kialakításra kerülő új tanösvény bejárása történik meg, szakmai vezetővel. A kezdeményezés célja, hogy még a kialakítás előtt figyelembe vegyék a természetjárók igényeit, kérdéseit.

Tizenötezren vettek részt a XV. Erdők Hete rendezvényein

A magyar erdők és a fa nemzeti vagyonként és értékként történő bemutatása
Az ország ötven helyszínén mintegy tizenötezren vettek részt a XV. Erdők Hete októberben tartott rendezvénysorozatán. A vidékfejlesztési miniszter megbízásából az Országos Erdészeti Egyesület által szervezett eseménysorozat központi gondolata a magyar erdők és a fa nemzeti vagyonként és értékként történő bemutatása volt. A nagyrészt erdészeti erdei iskolákban zajló programok között volt erdei nyílt nap, erdei sportverseny, tanösvénylátogató kalandtúra és még sok érdekesség.

Összeomlás szélén a hazai civil szektor

Természetvédő szervezetek tiltakozása
Több száz civil szervezet és ezzel együtt több ezer munkahely szűnhet meg, ha a kormányzat tovább csökkenti a szektor támogatására szánt költségvetési forrásokat. Bár a Fidesz-KDNP választási programjában a civil szervezetek megerősítését irányozta elő, a szektor működési feltételei folyamatosan és nagymértékben romlottak az elmúlt másfél évben. Ezzel egyidejűleg folyik a hatóságok, ellenőrző szervek további gyengítése.

Elkészültek a fényképes adatlapok az Országos Kéktúra bélyegzőhelyeiről

Majdnem félezer, önkénteseink által küldött fotóval bővült honlapunk
A napokban készült el az a mintegy 150 oldal a Magyar Természetbarát Szövetség honlapján, amely az Országos Kéktúra bélyegzők pontos elhelyezkedését mutatja be rövid leírásokkal, fotókkal, szükség esetén a bélyegzőhelyek nyitva tartásával. Külön öröm, hogy ehhez a munkához felhívásunkra számos önkéntes csatlakozott, akik friss információkkal és több mint 800 beküldött fényképpel segítették a munkát.

Kedvezményes térképvásár idén is tagszervezeteink részére

Országszerte 23 ponton lehet átvenni a megrendelt térképeket
A tavalyi jó tapasztalatok alapján idén is megrendezésre kerül a kedvezményes térképvásár. Ezúttal is megoldhatónak látom, hogy minden megyéhez lekerüljenek az előzetesen megrendelt térképek/kalauzok, ha a november végén – december elején sorra kerülő töltőállomás-térképellátási, minden megyeszékhelyet felfűző útvonalainkhoz hozzá tudnánk kapcsolni az adott megyei szövetség által összegyűjtött egyesületi rendelések előre kiporciózott, számlával ellátott leszállítását.

(FIGYELEM, a cikkhez csatolt melléklet 2011.11.11-én frissült, egy funkció javítva lett!)

Az OKT50-es csapat találkozója Ácson

2011. október 22-23.
A 2011 nyarán megrendezett Jubileumi Országos Kéktúra Vándorlás résztvevőiből verbuválódott baráti társasaság tagjai október 22-23-án találkoztak Ácson. A harmincfős csapat változatos programokat szervezett magának, erről szól az alábbi képes beszámoló.Lobogott a tűz, a butykos körbejárt, szólt a dal…

Az MTSZ központ hétvégi nyitvatartása

Szombaton is nyitvatartunk
Tájékoztatjuk tagjainkat és az érdeklődőket, hogy 2011. november 4-én pénteken és november 5-én szombaton 08,30 - 13,00 óráig tart nyitva a szövetségi központ.
Fenti időpontban ügyintézésre és vásárlásra lesz lehetőség.

32 magyar turista vett részt az IVV Olimpián Antalyában

Túrák, sportesemények és konferencia Törökországban
A törökországi Antalyában rendezte meg a XII.Olimpiát az IVV (Nemzetközi Népsport Szövetség) ahol természetjárás, kerékpározás és úszás szakágban rendeztek programokat. A KEM SZÖSZ Természetbarát Szövetség 8 napos utazást szervezett 32 főnek az olimpiára. 22-en Komárom megyei résztvevői is voltak a színpompás programoknak az őszi nyárban. (A Vértes Volán-tól 11-en, a Vulkántól 7-en, a Komárom SE-től 4-en!)

Bükki buszjárat

Továbbra is közlekedik az Eger - Bánya-hegy - Miskolc autóbusz

Örömmel tájékoztatom a természetjárókat, hogy az Agria Volán alábbi tájékoztatása szerint a 2011-2012 évi menetrendi évben is, vasár- és ünnepnapokon közlekedni fog a Bükkön átvezető Eger – Felsőtárkány – Tamás-kútja – Bánya-hegyi (bánkúti) elágazás – Répáshutai elágazás – Hollóstető – Lillafüred – Miskolc buszjárat.

Kihelyezett ügyvezető elnökségi ülés Erdélyben

A szervezet gazdálkodását érintő döntéseket hozott a szövetség vezetése.
2011. október 16-án Ivón (Székelyföld), egy önköltséges szakmai kirándulás keretében ülésezett a Magyar Természetbarát Szövetség ügyvezető elnöksége. Az ülésen jelen volt Szabó Imre elnök, Pusztay Sándor, dr. Kovács Mátyás elnökhelyettes, Baronek Jenő, Kovács Tamás és Vajk Ödön alelnök.

Ismét lehet bélyegezni Bánya-hegyen

Új helyen a bánya-hegyi OKT bélyegző
Az elmúlt hét folyamán pótlásra került Bánya-hegyen az OKT bélyegző.
Az új bélyegzőhely a leégett nagy tölgyfától mintegy 20 méterre lett kialakítva, egyúttal jól láthatóan ki is tábláztuk.

Ifjúsági Vezetők Országos Találkozója

Esztergomban lesz az idei IVOTT
A Természetjáró Fiatalok Szövetsége idén is megrendezi az Ifjúsági Vezetők Országos Találkozóját, amelynek helyszíne az esztergomi Szalma Csárda és Panzió lesz.

Kelet-Magyar Természetbarát Vezetők Találkozója

Beszámoló az 51. alkalommal megrendezett eseményről
2011. szeptember 30. – október 2 között a Hajdú-Bihar Megyei és Debrecen Városi Természetjáró Szövetség fogadta a Kelet-magyar megyék természetbarát vezetőit Hajdúszoboszlón.
 

2013-ban IVV Európai Konferenciát rendeznek Tatán

Óriási diplomáciai siker a törökországi IVV Olimpián
A törökországi Antalyában több mint húszezer résztvevővel megkezdődött a XII. IVV Olimpia. A Nemzetközi Népsport Szövetség (IVV) - melynek 1995-től tagja a Komárom Megyei Természetbarát Szövetség is - az Olimpia megnyitója előtti napon ülésezett.

A kilátó pályázata „megvalósult”, a kilátóba mégsem lehet felmenni

A kiadott sajtóközlemény ellenére egyelőre mégsem lehet felmenni a Badacsony kilátójába
Mit gondolna a Kedves Olvasó, ha kapna egy hírt ezzel a címmel: „Új kilátó a Badacsony-hegyen”, majd a bevezető szövegben ez állna: „…’Új kilátó létesítése a Badacsony hegyen’ című pályázata megvalósult.” Bevallom én azt gondoltam, hogy átadták az új kilátót, ennek megfelelően tettem közzé a hírt itt az MTSz honlapján is. Elnézést kérek, mert a hír így nem igaz…

A BTSSZ a BNV-re költözik

Kiállítóként
 2011. október 19-23. között lesz a Budapesti Nemzetközi Vásár, melyen  szövetségünk is részt vesz. Lehetőségünk van  október 19-én,  a  szakmai napra  meghívni tagszervezeteink képviselőit ingyenes látogatásra, amelyhez az interneten lehet megrendelni az   ingyenes belépőt.
  
 

 

 

A TTT várja a jövő évi teljesítménytúrák adatait

Készül a Teljesítménytúra Naptár 2012
A Teljesítménytúrázók Társasága 2012-ben is megjelenteti rendszeres kiadványát, az éves Teljesítménytúra naptárat. A naptárba kerüléshez szükséges adatlapot elküldték email-ben a főrendezők illetve a rendezők részére.

Új kilátó a Badacsony hegyen

Szívet melengető panoráma a szerelmesek földjén!
FRISSÍTVE (2011.10.21.) Átadták az Országos Kéktúra útvonala mellett lévő kilátót a Badacsony tetején. Badacsonytomaj Város Önkormányzata az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-Dunántúli Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Egy jobb kilátásért! Új kilátó létesítése a Badacsony hegyen” című pályázata megvalósult.

Tájékozódási túraverseny - BTSSZ Diáktúra Biz.

Nagy-Szénás és környéke

A Budapesti Diáksport és a Budapesti Természetbarát Sportszövetség Diáktúra Bizottságai az esemény-naptárában szereplő Őszi tájékozódási túraverseny-t a Budai hegységben Nagykovácsi-

Nagy-szénás térségében 2011. október 15-én (szombaton) rendezi meg.
 

Természetjárók Napja 2011 - Képes beszámoló

Több száz résztvevő a hagyományos dobogókői rendezvényen
A Természetjáró Fesztiválok 2011 – 2012. rendezvénysorozatunkban három, nagy tömegeket megmozgató szabadidősport program megrendezését vállaltuk.
 
Ezek közül kettőt, a kisgyóni természetjáró találkozót és a hagyományos dobogókői Természetjárók Napját már nagy sikerrel lebonyolítottuk. A miskolci Népek Tavasza programot jövő év március 15-én, borsodi partnerszervezetünkkel közösen rendezzük meg.
 

BTSSZ "Rockenbauer Pál" Túravezetők Klubnap

2011 októberi klubnap
 

BTSSZ “Rockenbauer Pál” Budapesti Túravezetők Klubja meghív minden túravezetőt  2011. október   10-én hétfőn korábbi időpontban 16 órakor a Budapest V. Arany János utca 10. II.  emeleti Kodály teremben tartandó  Klubnapra.

 

Országos Kéktúra képekben

Megnyílt az OKT50 jubileumi vándorlás fotókiállítása - az MTSz székház épületében
A Magyar Természetbarát Szövetség központjában Duró Imre igazgató és Pusztay Sándor elnökhelyettes szeptember 20-án nyitotta meg azt a fotókiállítást, amelynek több mint harminc színes képe a június 14 - augusztus 13. között megrendezett OKT 50 Jubileumi Kéktúra Vándorlás legérdekesebb, legjellemzőbb pillanatait örökíti meg.

 

Túravezető képzés Tolna megyében

Ifjúsági és bronzjelvényes gyalogos szakágú túravezető képzés indul Tolnában
A Tolna Megyei Természetbarát Szövetség 2011. október 22-től középfokú (bronz- és ifjúsági jelvényes) túravezetői tanfolyamot hirdet gyalogos szakágban, ~50 km-es vonzáskörzetből jelentkezőknek hagyományos, azon túlról résztvevőknek levelező formában, melyre szeretettel és szakértelemmel várjuk minden érdeklődő turistatárs jelentkezését.

Kihelyezetett elnökségi ülés Kisgyónban

Fejér Megyei Természetbarát Találkozó
Szeptember 16 és 18. között került megrendezésre a Fejér Megyei Természetbarát Találkozó, amelynek programjába a Magyar Természetbarát Szövetség elnökségének soros ülését is beillesztettük.
 
A hagyományos természetbarát találkozót ez évben a Természetjáró Fesztiválok című programsorozat egyik állomásaként szervezete Fejér Megyei Természetbarát Szövetség és a Magyar Természetbarát Szövetség.
 

Kelet-magyar Természetbarát vezetők tanácskozása - Hajdúszoboszló

Kelet-magyar tanácskozás
Jó hangulatú megbeszélések, program-egyeztetések.

Beszámoló az NFI XXI. Kongresszusáról (Graz)

2011. szeptember 30. – október 2.
Utoljára 2008. szeptemberében ült össze a Nemzetközi Természetbarát Szövetség (NFI) Kongresszusa Liberecben. Az elmúlt három évben sok olyan kihívással kellett szembenézni az akkor megválasztott vezetőknek, amelyek alapvetően befolyásolták a nemzetközi szövetség működését. Az ezekre adott válaszok jelentek meg a XXI. Kongresszus programjában is, amelyen Pusztay Sándor elnökhelyettes és Duró Imre igazgató képviselte a Magyar Természetbarát Szövetséget B. Mezei Éva segítségével, aki egyben újságíróként is tudósított a rendezvényről.

Sikeres Világ Gyalogló Nap és IVV-túra Tatán

Október elseje
Ha október első szombatja, akkor Világ Gyalogló Nap és  IVV-túra Tatán immáron már 12.éve! A Tatai Polgármesteri Hivatal és a Megyei Természetbarát Szövetség közös túráján három távot is választhatott a 184/!/ jelentkező  az Edzőtábor főbejáratánál, 2km-5 km  és 10 km volt a kínálat. Jöttek szép számmal a túrázók az ország sok részéből, a családok, gyerekkocsisok is.

Turisztikai célpontok avatása Nógrádban

Elkészült a Katalinpusztai Kirándulóközpont és Erdei Iskola
Balla Mihály, parlamenti képviselő és Dr. Seregi János, a Magyar Fejlesztési Bank ügyvezető igazgatója adta át az Ipoly Erdő Zrt. több mint félmilliárd forintos turisztikai beruházásait szeptember 30-án délben Szendehely-Katalinpusztán.

Ismét Tatai Vadlúd Sokadalom

2011. november 25-26.
Tata neve jól ismert a magyarországi és nem túlzás a külföldi madármegfigyelők mind népesebb táborában. Az Öreg-tó, ez az alig 2 km2 felületű, mesterséges tó az őszi-téli időszakban olyan fantasztikus látványosságot kínál a természetkedvelőknek, amely méltán teszi világszerte híressé e tavat. Ez a látványosság pedig nem más, mint a vízimadarak, kiemelten a vadludak őszi-téli vonulása

XV. Erdők Hete 2011.

Rendezvénysorozat a magyar erdőkről
Az erdő és a fa nemzeti vagyon – mondta Zambó Péter, az Országos Erdészeti Egyesület elnöke Katalinpusztán, a XV. Erdők Hete rendezvénysorozat nyitányát jelentő ünnepségen. Az idei évben október 3-9. között országszerte több mint harminc helyszínen, erdész szakemberek segítségével ismerkedhetnek meg az érdeklődők a magyar erdők értékeivel és fenntartható használatuk lehetőségeivel.

Bronzjelvényes gyalogos és kerékpáros túravezetői tanfolyamok

A Fejér megyei Szövetség szervezésében, Székesfehérváron
A Fejér Megyei Természetbarát Szövetség és a Székesfehérvár Városi Természetbarát
Szövetség 2011. október 20-tól az alábbi túravezető képzést hirdeti meg levelező formában,
melyre szeretettel és szakértelemmel várjuk minden érdeklődő turistatárs jelentkezését.
 
Középfokú bronz jelvényes kerékpáros szakági túravezető
Középfokú bronz jelvényes gyalogos szakági túravezető

Hazajáró - új műsor turistáknak is

Duna TV – 2011. október 9. 12.50
2011. október 9-én a Duna TV-n egy új turisztikai magazinműsor első részét nézhetik meg az érdeklődők. A „Hazajáró” című műsor hétről-hétre bakancsot húz és nekiindul, hogy keresztül-kasul bebarangolja a Kárpát-medence varázslatos tájait és megismerje hazánk természeti- és kulturális értékeit, történelmi emlékeit és az ott élő emberek mindennapjait.

2012. évi védett napok, kiemelt rendezvények

Tagjaink figyelmébe
Az MTSz elnöksége jóváhagyta a 2012 évi védett napokat, a központi rendezvények időpontjait.

Közép-Magyarországi Természetbarát Konferencia - TT ülés

Kitörési Pontook és Paradigmaváltás
A BTSSZ 2011. október 4-én, kedden tartja a Közép-Magyarországi Természetbarát Konferenciát az aktuális Természetbarát Tanács üléssel egybekötve, a részletes  Meghívó is elolvasható.

A konferencián Győrfi Gyula az IFU Civil Számadó Szolgálat munkatársa "Kitörési pontok és Paradimaváltás" címmel tart előadást a civil szervezetek helyzetéről és lehetőségeiről.

A konferenciára meghívjuk a BTSSZ és PMTSz tagszervezeteinek képviselőit és minden érdeklődőt!

A BTSSZ Elnökének levele a BTSSZ tagszervezeti vezetőinek

Időszaki értesítő
 Tötössné Gados Zsuzsanna  elnök BTSSZ tagszervezetek vezetőinek  az alábbiakban olvasható levelet irta.

A levél fontos, közhasznú információkat tartalmaz a BTSSZ átszerveződésével kapcsolatban, valamint tagszervezetek feladatairól.

Kérjük olvassátok minél többen ezen fontos dokumentumot!

Barlangász emlékünnepet tartottak Bódvaszilason

Díszpolgárrá avatták Dr. Dénes Györgyöt, az MTSz barlangászainak vezetőjét
Két jeles eseményről is megemlékeztek az elmúlt időszakban Bódvaszilason:egyrészt 
100 éves az Alsóhegyi szervezett barlangkutatás, másrészt idén 50 éve tárták fel a Meteor-barlangot. Ez alkalomból rendeztek szakmai találkozót, illetve megnyitásra került egy állandó kiállítás.
 

Oktatási koncepció

Az MTSZ Oktatási és Képzési Bizottságának irányvonalai
 Tisztelt Sporttársak!

A Magyar Természetbarát Szövetség sok éve működő oktatási és képzési rendszerének egységesítésére és gondozására az MTSZ Elnöksége júniusi ülésén megbízott, hogy keltsem életre az MTSZ Oktatási és Képzési Bizottságát.

Ennek a vállalt feladatnak eleget téve, engedjétek meg, hogy röviden ismertessem elképzeléseimet a témával kapcsolatban.

 

Új turistaút Zalában

Keresztek Útja
  Közel egy évvel ezelőtt, egy októberi teljesítménytúráról hazafelé utazva hallottam először a Keresztek útjáról, akkor még mint névtelen ötletről. Nekem akkor még új volt, de túratársam, Pozsik Lajos tanár úr már mint életképes tervet említette. Eltelt pár hónap, és az elképzelésből csakhamar kiforrott, megvalósításra váró terv lett, amit egy tudatosan felépített komplett pályázati projektté állítottunk össze. Talán esetünkben is valahogy úgy történt mindez, ahogy egy filozófikus beállítottságú hegymászó, Reinhold Messner fogalmaz: „A ködös elképzelés és az idealista akarat előbb cselekvésre sarkall, majd konkrét tettekben valósul meg.”

Az útvonalat ábrázoló tábla
 
 

Megvásárolható az OKT50 Vándorlás Képes beszámolója

80 színes oldalon, több mint 1300 képpel a mellékelt DVD-n
A 2011-es év vitathatatlanul legsikeresebb eseménye az MTSz számára az OKT 50 Jubileumi Kéktúra Vándorlás. A 60 túranap alatt összesen mintegy 2000-en csatlakoztak az Országos Kéktúra bejárásához.

Ötödször koszorúztak magyar természetjárók Doberdón

Az értelmetlen háború áldozataira, köztük a magyarokra emlékeznek minden évben
A St. Michele-hegy neve Észak-Olaszországon kívül szinte senkinek nem mond semmit. Ahogy mégis ismerhetjük: Doberdó. Az első világháború olasz frontján itt volt a legnagyobb a magyar emberveszteség. Minden évben az egykor szembenálló felek közösen emlékeznek meg halottaikról, a hegyen. Jó lenne, ha minél több magyar túrázó értesülne erről a kegyeletteljes megemlékezésről, és látogatna el szeptember második vasárnapján erre a megható eseményre. A hely viszonylag közel van a magyar határhoz, kiadós hegyi túrákat lehet tenni az egykori hadszíntéren. Az alábbi beszámoló a 2011-es megemlékezést írja le.

 

Európai Madármegfigyelő Napok

2011. október 1-2.
Az Európai Madármegfigyelő Napok (EMN) programot a madártani szervezetek világszövetsége, a BirdLife International indította útjára 1992-ben. Az október első hétvégéjére meghirdetett rendezvény egyrészt európai szintű információgyűjtést tesz lehetővé az őszi madárvonulásról, másfelől az ingyenes országos eseményekkel sokakat szólíthatunk meg és csábíthatunk ki a szabadba. A program magyarországi koordinátora a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), mint a BirdLife International hazai képviselője.

A természetjárásról szól az Infó Rádió Barangoló című műsora

A hétvégén hallható az adás a főváros vételkörzetében
Eredetileg „csak” túraajánlónak indult az a beszélgetés, amely a szeptember 24-én, szombaton adásba kerülő Barangoló című műsorban hangzik el, de szóba kerültek a természetjárás aktuális kérdései is.
 

Erdőlátogatás korlátozása a Gemenc Zrt. területén

Szeptember 01.-től November 30.-ig terjedő tilalom
2011.09.01. - 2011.11.30- közötti időszakban minden nap délután 15:00-tól másnap délelőtt 09:00 közötti napszakban erdőlátogatási tilalmat rendel el.

Képes beszámoló az OKT50 Jubileumi Kéktúra Vándorlásról

A Természetjárók Napjára jelenik meg és Dobogókőn már megvásárolható lesz az új könyv
Az OKT 50 Jubileumi Kéktúra Vándorlás eseményeit, történéseit feldolgozó Képes beszámoló szeptember 24-én, Dobogókőn a Természetjárók Napján, kerül bemutatásra.

Európai Mobilitási Hét és autómentes nap

2011. szeptember 16-22.
Kedves Túratársak!
 
Különszámunkban a Mobilitás Heti rendezvényekből szemezgetünk, számos túra és teljesítménytúra programmal.
A vasúti kedvezményekről is írunk! (szept. 22-én forgalmi engedéllyel ingyen lehet utazni vasúton, és  több város tömegközlekedési eszközein.
Szept. 16-22 között pedig kerékpárt szállítani díjmentes jeggyel.)

Részletekért katt ide.

Európai Madármegfigyelő Napok

2011. október 1-2.
Az Európai Madármegfigyelő Napok (EMN) programot a madártani szervezetek világszövetsége, a BirdLife International indította útjára 1992-ben. Az október első hétvégéjére meghirdetett rendezvény európai szintű információgyűjtést tesz lehetővé az őszi madárvonulásról.

Írottkő Vándorlás

Nemzetközi túrahétvége a Kőszegi-hegységben
Az Alpannonia határon átnyúló együttműködés keretében háromnapos túraprogramot szerveznek a Köszegi-hegységben 2011. szeptember 16-18. között.
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 006 regisztrált felhasználó
 • 2 385 hírlevél előfizető
 • 343 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 138 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 7 esemény
 • 2 905 megjelent cikk, hír
 • 268 belső oldal
 • 2 227 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter