2021. április 18., vasárnap - Andrea, Ilma
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Kezdőlap
Magyar Természetjáró Szövetség

Archív cikkek

Az alábbi lista azokat a nyitólapon megjelent korábbi cikkeket tartalmazza, amelyek:

- régebben jelentek meg, bár tartalmuk még nem feltétlenül avult el,
- korábbi eseményt harangoznak be, ezért tartalmuk az esemény befejezése után már nem aktuális.

Ezeket a cikkeket archívként őrizzük meg, tartalmukat tovább nem frissítjük. Mindez nem jelenti azt, hogy cikkekben leírtak már biztosan nem igazak.


Tisztújító értekezletet tartottak a Komárom megyei Természetbarátok

A 2012.02.17-i megyei tisztújító értekezlet beszámolója
A Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetsége Természetbarát Szövetségének 2011. évi beszámolója számos eredményről tudott beszámolni.

 
Kiemelt híreink

Ingyenes képzés a civil törvény változásaival kapcsolatban

Tájékoztató rendezvények országszerte
A Nemzeti Civil Alapprogram (NCA) és a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) jogszabályi környezetének módosulásához kapcsolódó, egységes és hatékony gyakorlati jogalkalmazást elősegítő országos képzési program” (ÁROP-2.2.10-10-2010-0001) keretében országszerte képzési napokat tart  Közigazgatási és Igazságügyi inisztérium valamint a Wekerle Sándor Alapkezelõ 2012. február 27 és 2012. március 14. között.

Alapszabály tervezet

Első körös vitaalap
A február 25-ei Rendkívüli közgyűlésen a tagok által is elfogadott megújulási koncepció végrehajthatóságának egyik eleme egy új alapszabály. A közgyűlésen kiosztott és itt közreadott példány vitaalap. Egy olyan váz, amire számos lényeges tartalmat még fel kell fűzni. Ezért kérjük, vegyetek részt a végleges szöveg kidolgozásában azzal, hogy észrevételeiteket megkülditek. 

Rendkívüli Közgyűlést tartott az MTSz

FRISSÍTVE! - Hivatalosan is elindult a Magyar Természetbarát Szövetség szervezet-átalakítási programja
2012. február 25-én és 26-án rendkívüli Közgyűlést, majd Elnök-főtitkári értekezletet tartott a Magyar Természetbarát Szövetség. A délelőtti közgyűlésen Szabó Imre elnök úr mutatta be az elmúlt hónapokban végzett előkészítő munkát, amelynek eredményeképpen – a közgyűlés jóváhagyása esetén – hivatalosan is elindulhat az MTSZ szervezet-átalakítási programja.

Balesetveszélyes a Rám-szakadék látogatása!

A Pilisi Parkerdő Zrt. felhívása
A tavaszi időjárás beköszönte ellenére a Rám-szakadékban még téli viszonyok uralkodnak. A Rám-szakadékban futó túraútvonal jelenleg még sok helyen jéggel borított. Látogatása nem ajánlott!

MEGJELENT!

Már kapható a teljesítménytúrák eseménynaptára
Megjelent a Teljesítménytúrák itthon és külföldön 2012 című kiadvány, amely az eddigieknél is több eseményt tartalamaz.

Erdőlátogatás korlátozása a Bakonyban

A HM Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. felhívása
A HM VERGA ZRT., mint terület erdőgazdálkodója a 2009. évi XXXVII. törvény 94. §-a alapján átmenetileg korlátozni kívánja az üzemi vadászterületén lévő erdők látogatását 2012. február 24. - 2012. március 31. közötti időszakban. A korlátozás alól kivétel az Ámos-hegyi Pihenőerdő, az Alsóperei Arborétum és a területen lévő valamennyi kijelölt turistaút.

Elnök - Főtitkári értekezlet

Természetbarát Vezetők Tanácskozása és Továbbképzése
A február 25-i rendkívüli közgyűlést követően, szombaton délután 14 órakor kezdődik a hagyományos Elnök - Főtitkári értekezlet, avagy a Természetbarát Vezetők Országos Értekezlete és Továbbképzése.

Nyílt túra

"Rockenbauer Pál" Túravezetők Klubja
  BTSSZ “Rockenbauer Pál” Túravezetők Klubja
A BTSSZ Rockenbauer Pál Túravezetők  Klubja  2012. 02. 26-án, vasárnap tartja a Dr. Pászti Gyula emléktúrát

Védett marad az év madara

Egyeztettek a természetvédők és a vadászok
Pont került annak a hónapok óta tartó szakmai vitának a végére, amelyben a Vidékfejlesztési Minisztérium felkérésére a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) is részt vett. A vadászati és vadgazdálkodási szervezeteket is bevonó, többoldalú megállapodás alapján továbbra is védett faj marad az egerészölyv, a barna rétihéja, a héja, a holló, a vadgerle, a fenyőrigó, a fürj és a nyuszt, valamint természetvédelmi oltalom alá kerül a menyét.

Rendkívüli közgyűlés 2012. február 25.

A természetjárás tartalmi és formai megújítása

   A Magyar Természetbarát Szövetség Ügyvezető Elnökségének javaslatára a szervezet Elnöksége 2012. január 28-i rendkívüli ülésén úgy határozott, hogy 2012. február 25-re Rendkívüli Közgyűlést hív össze, amelyen napirendre tűzi „A természetjárás tartalmi és formai megújulása” című pontot.

    Ennek keretében a két előadó: Szabó Imre, a Magyar Természetbarát Szövetség elnöke és Garancsi István, a turizmus fejlesztéséért felelős Miniszterelnöki Megbízott bemutatja azt a koncepciót, amely a hazai természetjárás fejlesztésében kulcsszerepet szán az MTSz-nek, s egyben a szövetségen belül is komoly szervezet-átalakítási folyamatokat indít el.

    Az Ügyvezető Elnökség és az Elnökség abban a reményben terjeszti a fejlesztési elképzeléseket a Rendkívüli Közgyűlés elé, hogy az jóváhagyását adja a szervezet-átalakítási folyamat (több körös vita, alapszabály módosítás, tisztújítás) elindításához, amelynek eredményeként a 2012. május 12-i Közgyűlés, a beszámoló, a közhasznúsági jelentés és a 2012. évi költségvetés elfogadását követően, elfogadja új alapszabályát, majd megválasztja új tisztségviselőit.

    Az Elnökség döntésének megfelelően az Ügyvezető Elnökség 2012. február 25-i előrehozott ülésén megbízta az MTSz igazgatóját azzal, hogy - elsősorban Szabó Imre elnök úrnak, a rendkívüli elnökségi ülésen elhangzott tájékoztatójára építve - készítsen szerkesztett összefoglalót a Rendkívüli Közgyűlésre. Ez olvasható a következőkben.   

Hírek a Dél-Dunántúli Kéktúra Vándorlással kapcsolatban

Előjelentkezés, szállások, facebook
Folyamatosan zajlanak az előkészítő munkák a nyári Dél-Dunántúli Kéktúra Vándorlással kapcsolatban. Ideje volt egy cikkben összegyűjteni az eseményeket. Témák: előjelentkezés - változások, pontosítások - alternatív szálláshelyek - szórólap - DDK füzet - MTSz honlap - facebook - népszerűsítés - DDK fotók.

Tisza Regatta 200/48

Kihívás elé állítjuk a "vízi lovagokat"!
 

A rendezvény programja:

05. 25.(péntek)

Érkezés, tábornyitás, regisztráció

21:00-ig

05. 26.(szombat)

Regisztráció

A résztvevők köszöntése

Rajt

Kötelező pihenőhely: Tiszamogyorós

6:00 – 7:30

7:45

8:00

19:00 – 5:00

05. 27.

(vasárnap)

Rajt

5:00-tól

05. 28.(hétfő)

Érkezés a célba (Tokaj)

8:00-ig

Meghalt Bükiné Törő Ágnes

Ismét búcsúzunk
Meghalt Bükiné Törő Ágnes
             (1954-2012)
„HOMO PROPONIT, DEUS DISPONIT” szól a latin mondás!
 

A turistautak igen, a szánkópálya továbbra sem használható Mátraházán

Erdészeti munkálatok a Mátrában
A mátraházai szánkópálya környékén befejeződött a fakitermelés, viszont a jelenleg zajló vágástakarítás miatt a terület továbbra is balesetveszélyes. Ezért a szánkópálya továbbra sem használható, a turistautakon pedig kérjük, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek. A munkák idején a turistautakról letérni tilos.

Túravezető tanfolyam Hajdú-Bihar megyében

Képzés Debrecenben
A Navigátor Debreceni Túra Klub és a Hajdú-Bihar Megyei Természetjáró Szövetség Középfokú (Bronzjelvényes) gyalogos túravezetői, illetve ezzel párhuzamosan tájékozódási tanfolyamot indít 2012. február 15. és május 12-13 között.

Túrakerékpárosok 42. Országos Találkozója

Mindszent, Hét Halász Háza, 2012.07.25-29.
Regisztrálj korán, jelentős kedvezménnyel a találkozóra!!!

Sporttörténeti támogatói szerződések a Gerecse 50 túra rendezőivel

A Decathlon és a megyei Önkormányzat is támogatja a nagymúltú rendezvényt
Harminc év után (!) sporttörténeti támogató szerződések aláírására került sor Tatabányán 2012. február 9-én. A Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetségének tagszervezete a Megyei Természetbarát Szövetség,  idén 31. éve rendezi meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát, melyen már 49.469-en indultak és 46.056-an teljesítették is. Évtizedek óta mindent megtettek a szervezők, hogy névszponzort szerezzenek az ország első 50 km-es túrájának, de eddig nem sikerült.

Közgyűlést tartunk szombaton!

Kedves Természetbarátok, Sporttársak!
Értesítünk mindenkit, hogy a Baranya Megyei Természetbarát Szövetség - a 2011-es év munkáját értékelő, lezáró - közgyűlése 2012. február 11-én, szombaton 8.30 órakor kezdődik a Szivárvány Gyermekház (Pécs, Veress Endre u. 6.)  tanácskozó termében.

TÉLI SÓÚT

Látássérült teljesítménytúrázók is megcsinálták!
Az internetes fórumokat olvasgatva találtam rá erre a nagyszerű kezdeményezésre, melyhez máris több természetjáró csatlakozott.
A LÁSS Egyesület (Látássérültek Szabadidős Sportegyesülete)  több tagja vett részt a  Tápiószelei Természetbarát Klub által rendezett teljesítménytúrán és sikeresen teljesítette a zord időjárás ellenére is a túra 33 km-es távját.
Két  kísérőnek jelentkező sporttárs beszámolóját szeretném figyelmetekbe ajánlani, hogy ha tehetitek az általatok szervezett túrákon hasonlóan kedvező feltételekkel támogassátok a látássérült sporttársak részvételét.

A természetjárás tartalmi és formai megújítása

Előterjesztés a 2012. február 25-i Rendkívüli Közgyűlésre
A Magyar Természetbarát Szövetség Ügyvezető Elnökségének javaslatára a szervezet Elnöksége 2012. január 28-i rendkívüli ülésén úgy határozott, hogy 2012. február 25-re Rendkívüli Közgyűlést hív össze, amelyen napirendre tűzi „A természetjárás tartalmi és formai megújulása” című pontot.

Ennek keretében a két előadó: Szabó Imre, a Magyar Természetbarát Szövetség elnöke és Garancsi István, a turizmus fejlesztéséért felelős Miniszterelnöki Megbízott bemutatja azt a koncepciót, amely a hazai természetjárás fejlesztésében kulcsszerepet szán az MTSz-nek, s egyben a szövetségen belül is komoly szervezet-átalakítási folyamatokat indít el.

OTTCsB - OTTEB

2012.évi kiírások
Elkészültek a 2012. évi Országos Természetjáró Tájékozódási Csapatbajnokság és Egyéni Bajnokság kiírásai, valamint az éves versenynaptár.


Jó tanácsok téli kiránduláshoz, túrázáshoz

A Pilisi Parkerdő Zrt. felhívása
A téli erdő szépsége minden évben sokakat csábít a természetbe, a mostani hidegben azonban különösen fontos néhány jó tanács megszívlelése. A Pilisi Parkerdő Zrt. a katasztrófavédelemmel és a tűzoltósággal közösen tudatos felkészülésre kéri a kirándulni szándékozókat.

Európai versenyben a felsőmocsoládi hárs

Somogy megyei hárs lehet az Év Fája Európában

Az Európai Év Fája versenyben február 1-től lehet szavazni a felsőmocsoládi öreg hársra, mely 2011-ben megnyerte a hazai vetélkedőt. Az öreg hárs a legenda szerint mágikus erejével védelmezi az őt körülvevő erdőt, történetét a környékről származó Bánó család őrizte meg. A család máig élő hagyománya, hogy legfiatalabb tagjaikat bemutatják az „öregnek”. 
 

 

Fakitermelés miatt turistaút-lezárások a Mátrában

Előreláthatólag február 15-ig tartanak a korlátozások
FIGYELEM! A Mátrafüredi Erdészet a következőkre hívja fel a kirándulók, túrázók, szánkózók figyelmét: Fakitermelés és az ezzel összefüggő balesetveszély miatt
előreláthatólag február 15-ig lezárásra kerül
- a mátraházai szánkópálya,
- a sárga háromszög turistajelzés Mátraháza és a Tetves-rét között,
- a sárga négyszög turistajelzés Mátraháza és a Görgő-bikk között,
- a zöld négyszög turistajelzés Mátraháza és a Hat ökör ura között.
(A térkép a Tovább után olvasható méretben jelenik meg...)

Amit jó ha tudunk az államhatárokról

Határjelek, jelölések és a hármashatárpontok jellegzetes emlékművei
 A médiában gyakran tévesen, pontatlanul idézik a schengeni csatlakozás következményét. Az államhatár a schengeni térségben sem „szűnik meg”, csupán szabadon átjárhatóvá válik. Jelölése, nyilvántartása továbbra is szükséges, hiszen addig a vonalig érvényes a hatályos jogrendszer, addig terjed a közigazgatás, az ingatlan-nyilvántartás. A 2012-es új Alaptörvény életbelépésével összhangban az új ország elnevezéssel kapcsolatos határügyi feladat volt a határtáblák lecserélése 38 közúti és vasúti hídon.

Az eredeti cikk a FÖMI honlapján (http://www.fomi.hu) jelent meg, köszönjük az utánközlés lehetőségét!

Hírek Veszprém megyéből

Közgyűlést tartott a Veszprém Megyei Természetbarát Szövetség
A Veszprém Megyei Természetbarát Szövetség (VMTSZ)  2012. január 25-én tartotta a küldöttgyűlését Veszprémben, a Veszprém Megyei Sporttanács tanácstermében.

Akkreditált túravezető képzés - pedagógusoknak

Legyenek partnereink a diákok rendszeres természetjárása, a szabadban űzhető mozgásformák iránti igénye felkeltésében

A kirándulásokat, külhoni kirándulásokat, túrákat, szabadidős tevékenységeket, erdei iskolákat, táborokat szervező és vezető pedagógusok sajátíthatják el a rendezvények előkészítéséhez, biztonságos megtartásához nélkülözhetetlen alapismereteket.

Beszámoló a Mecsek Egyesület jelenlegi tevékenységéről

Elindultak nyílt túráink és egyéb programjaink
Nyílt túrák, munkatúrák, előadások és gazdag egyesületi élet jellemzi a Mecsek Egyesületet Baranya megyében.

Elhunyt Szűcs István

Ismét aranyjelvényes túravezetőt gyászolunk
Megrendülten tudatjuk, hogy Szűcs István aranyjelvényes túravezető 2012. január 11-én 85. életévében tragikus hirtelenséggel elhunyt.


Pista bácsi a Téry Ödön Túra Club egyik alapító tagja volt, 1971-1979-ig elnökhelyettesként, 1979-1993-ig a Túra Bizottság vezetőjeként tevékenykedett. 1993-2004-ig az elnöki teendőket látta el, majd megválasztották örökös tiszteletbeli elnöknek.

A club vezetésén kívül hosszú ideig volt a Bp. XVIII. ker. Természtbarát Bizottság elnöke.

Temetése 2012. február 3-án, 11,15 órakor lesz az Új Köztemetőben. (Bp.X. Kozma u. 6.)

Korlátozások a Börzsönyben

Vadászat és fakitermelés miatti útlezárások, korlátozások
Az Ipoly Erdő Zrt. honlapján bukkantunk a természetjárókhoz intézett felhívásra, amely az elkövetkezendő időszakban történő korlátozásokra hívja fel a figyelmet.

Vezetővel látogatható a Tarjánka-patak szurdoka

Előre kell jelentkezni a túrára!
Mivel a Tarjánka-patak szurdokvölgye fokozottan védett és balesetveszélyes, a továbbiakban csak szervezetten látogatható a Tarjánka-patak szurdoka. Egyelőre ingyen...

Vadászati idény - Bükki Nemzeti Park közleménye

A vadászati idény a nagyvadas területeken február 28-ig tart.
A Bükki Nemzeti Park igazgatóságának felhívása ide kattintva olvasható.

Erdőlátogatás korlátozása a Mátrában

Társas vadászat Mátrafüred térségében

A Mátrafüredi Erdészet felhívja a kirándulók, túrázók figyelmét, hogy január 26-án, csütörtök délelőtt társas vadászat miatt az alábbi turistautak lezárásra kerülnek.

 

A Turista Közösség érme

Éremszerző mozgalom teljesítménytúrázóknak
A "Turista Közösség" 2012. január 1-től útjára indította éremszerző mozgalmát, hogy elismerje a természetbarátok teljesítményét. A minősítő mozgalomban bárki részt vehet, aki az általa listán benyújtott teljesítménytúrák teljesítését igazolni tudja.

Vízitúrák "távol-keleten"

Vízitúrák a Tiszán és mellékfolyóin
Hagyományos vízitúráink előzetese.
Részletes kiírások az Eseménynaptárban, ill. a http://www.tirpakturista.hu/tura/kiiras oldalon.

Módosultak a Kéktúra igazolófüzetek árai

Tagjaink továbbra is jelentős kedvezményekkel vásárolhatnak
A Magyar Természetbarát Szövetség igazgatójának utasítására, a korábbi elnökségi üléseken elhangzott felvetések alapján módosultak - emelkedtek - a Kéktúra füzetek árai. Nem tagok részére mindhárom füzet ára egységesen 1200 Ft lett, érvényes tagsági igazolvánnyal rendelkezők részére viszont 600 Ft lett (az igazolványt a vásárláskor be kell mutatni!).

           

30 milliós pályázat iskolai sportversenyek támogatására

Sportversenyeken való részvételre is pályázhatnak egyesületek
A Nemzeti Tehetség Program céljai között szerepel a tehetségsegítő hagyományok őrzése és gazdagítása. A 2011-2012. évi cselekvési program II. 10. pontja értelmében „támogatni kell mind új, mind pedig már hagyományokkal rendelkező, országosan meghirdetésre kerülő, a hazai alap- és középfokú oktatás és a szakképzés területén megrendezendő tehetséggondozó, tanulmányi, művészeti, sport versenyeket, továbbá hazai egyének és csapatok részvételét nemzetközi versenyeken”.

Ehhez kapcsolódik jelen felhívás, amelynek célja a 2011-2012. tanévben megrendezésre kerülő művészeti- és sportversenyek támogatása.

Megjelent a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság programajánlója

Szakvezetéses túrák Baranyában és Somogyban
Megjelent a Duna-Dráva Nemzeti Park igazgatóság 2012 évi program füzete és néhány kiemelt attrakciójának értesítője.

XLIX. Természetbarát Hét Debrecenben

Idén is, - 49. alkalommal!
2012. február 5-12.
között kerül megrendezésre a
XLIX. TERMÉSZETBARÁT HÉT Debrecenben.
 

BTSSZ Alapfokú barlangász tanfolyam

A BTSSZ Triász szakosztálya
 A  BTSSZ Triász Barlangász Szakosztálya Barlangász tanfolyamot indít 2012. február 8-június 9. között.

A tanfolyam felkészít a Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulat Oktatási Szakosztály hivatalos Alapfokú vizsgájára.
 

Megkezdődött az előjelentkezés a Dél-Dunántúli Kéktúra Vándorlásra

E-mailben kell jelezni az előzetes részvételi szándékot
2012 nyarának turista nagyrendezvénye lesz a Dél-Dunántúli Kéktúra Vándorlás (DDK). A szervezők munkájának megkönnyítése érdekében kérjük, hogy akik már előre tudják melyik szakaszon fognak részt venni, jelezzék a megadott e-mail címen. Az alábbi cikk részletesen leírja a legfontosabb tudnivalókat az előjelentkezéssel kapcsolatban.
 

Pályázat szabadidő-sportolói közösségek fejlesztésére

Új pályázat az NFÜ honlapján
A természetjáró közösségek fejlesztését is segítheti az a pályázat, amely nemrég jelent meg az NFÜ honlapján. Megjegyzés: a B komponensből közép-magyarországi szervezet nem támogatható.

A kiírás elemei: http://www.nfu.hu/doc/3295

Újra: Nordic Walking Instruktor és Tréner képzés

Egyre terjed az egészséges mozgásforma hazánkban is
Mind többen túráznak, sétálnak rendszeresen Nordic Walking felszereléssel. A korábban még furcsának tűnő mozgásforma vitathatatlanul kedvező hatásai miatt egyre jobban terjed hazánkban is. Egyre többen próbálnák ki az ízületeket kímélő, mégis remek testmozgást. A Magyar Szabadidősport Szövetség a korábbi évekhez hasonlóan képzést szervez az érdeklődők számára, Nordic Walking Instruktor és Nordic Walking Tréner témakörben.

A Természetjáró Fiatalok Szövetségének Országos Természetjáró Vetélkedője

"Ki a szabadba"
„Ki a szabadba, látni a tavaszt,  Meglátni a természet színpadát!"
(Petőfi Sándor: Ki a szabadba!)

Szövetségünk is arra bíztat, mint a költő: ki a szabadba! Tervezz egy egynapos, vagy kétnapos hétvégi túrát, majd valósítsd is azt meg! Pontosan dokumentáld annak minden fázisát! Ezt a dokumentációt tekintjük a versenyfeladatnak.

A Középfokú túravezető tanfolyamhoz szükséges dokumentációk 2012

Az Oktatási és Képzési Bizottság közleménye
 Az oktatási szabályzat szerint a tanfolyamokat szervező tagszervezeteknek a következő dokumentációkat kell eljuttatniuk az MTSZ Oktatási és Képzési Bizottságának. 

Évnyitó túra az Orfűi Turisztikai Egyesülettel

Orfűi desztináció körtúra
Esőcseppek kopogtatják az autóbusz ablakát az orfűi kanyarokban.

Országos érdekképviseleti ernyőszervezetté alakulhat át az MTSz

Vendégünk volt Garancsi István miniszterelnöki megbízott
2012. január 11-én a Magyar Természetbarát Szövetség Országos Központjában havi rendes ülését tartotta a szövetség Ügyvezető Elnöksége. Az ülés fő témája a Magyar Természetbarát Szövetség tervezett teljes átalakulása volt, melynek keretében az MTSz lenne a magyar természetjárás országos érdekképviseleti ernyőszervezete és szolgáltató központja.


Garancsi István
(a kép forrása: hatharom.hu)

Tájékoztató a törvényi változásokról

Az MTSz vezetőinek felkészítése az elnök-főtitkári értekezleten
2012. január 1-jétől hatályba lépett az új civil törvény, mely számos változtatást hozott, pl. újrafogalmazta a közhasznú jogállást vagy új szervezeti formát teremtett, a civil társaságot, hogy csak néhányat említsünk a sok újdonság közül. A civil szervezetek működésére leginkább hatással lévő új jogszabályok az alábbiak: (folytatás után további részletek, az Elnök-főtitkári értekezlet programjával kapcsolatban is)

Búcsúzunk Kocsis Lajostól

Elhunyt a hajdú-bihariak örökös tiszteletbeli elnöke.
Nagy veszteség érte a Hajdú-Bihar megyei természetjárókat.
Hosszú, türelemmel és méltósággal viselt súlyos betegség után 2012. január 7-én elhunyt Kocsis Lajos, a szövetség volt elnöke, majd örökös tiszteletbeli elnöke.
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 025 regisztrált felhasználó
 • 2 394 hírlevél előfizető
 • 343 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 138 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 5 esemény
 • 2 928 megjelent cikk, hír
 • 268 belső oldal
 • 2 231 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter