2021. január 27., szerda - Angelika
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Kezdőlap
Magyar Természetjáró Szövetség

Archív cikkek

Az alábbi lista azokat a nyitólapon megjelent korábbi cikkeket tartalmazza, amelyek:

- régebben jelentek meg, bár tartalmuk még nem feltétlenül avult el,
- korábbi eseményt harangoznak be, ezért tartalmuk az esemény befejezése után már nem aktuális.

Ezeket a cikkeket archívként őrizzük meg, tartalmukat tovább nem frissítjük. Mindez nem jelenti azt, hogy cikkekben leírtak már biztosan nem igazak.


Védett marad az év madara

Egyeztettek a természetvédők és a vadászok
Pont került annak a hónapok óta tartó szakmai vitának a végére, amelyben a Vidékfejlesztési Minisztérium felkérésére a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) is részt vett. A vadászati és vadgazdálkodási szervezeteket is bevonó, többoldalú megállapodás alapján továbbra is védett faj marad az egerészölyv, a barna rétihéja, a héja, a holló, a vadgerle, a fenyőrigó, a fürj és a nyuszt, valamint természetvédelmi oltalom alá kerül a menyét.

Kiemelt híreink

Rendkívüli közgyűlés 2012. február 25.

A természetjárás tartalmi és formai megújítása

   A Magyar Természetbarát Szövetség Ügyvezető Elnökségének javaslatára a szervezet Elnöksége 2012. január 28-i rendkívüli ülésén úgy határozott, hogy 2012. február 25-re Rendkívüli Közgyűlést hív össze, amelyen napirendre tűzi „A természetjárás tartalmi és formai megújulása” című pontot.

    Ennek keretében a két előadó: Szabó Imre, a Magyar Természetbarát Szövetség elnöke és Garancsi István, a turizmus fejlesztéséért felelős Miniszterelnöki Megbízott bemutatja azt a koncepciót, amely a hazai természetjárás fejlesztésében kulcsszerepet szán az MTSz-nek, s egyben a szövetségen belül is komoly szervezet-átalakítási folyamatokat indít el.

    Az Ügyvezető Elnökség és az Elnökség abban a reményben terjeszti a fejlesztési elképzeléseket a Rendkívüli Közgyűlés elé, hogy az jóváhagyását adja a szervezet-átalakítási folyamat (több körös vita, alapszabály módosítás, tisztújítás) elindításához, amelynek eredményeként a 2012. május 12-i Közgyűlés, a beszámoló, a közhasznúsági jelentés és a 2012. évi költségvetés elfogadását követően, elfogadja új alapszabályát, majd megválasztja új tisztségviselőit.

    Az Elnökség döntésének megfelelően az Ügyvezető Elnökség 2012. február 25-i előrehozott ülésén megbízta az MTSz igazgatóját azzal, hogy - elsősorban Szabó Imre elnök úrnak, a rendkívüli elnökségi ülésen elhangzott tájékoztatójára építve - készítsen szerkesztett összefoglalót a Rendkívüli Közgyűlésre. Ez olvasható a következőkben.   

Hírek a Dél-Dunántúli Kéktúra Vándorlással kapcsolatban

Előjelentkezés, szállások, facebook
Folyamatosan zajlanak az előkészítő munkák a nyári Dél-Dunántúli Kéktúra Vándorlással kapcsolatban. Ideje volt egy cikkben összegyűjteni az eseményeket. Témák: előjelentkezés - változások, pontosítások - alternatív szálláshelyek - szórólap - DDK füzet - MTSz honlap - facebook - népszerűsítés - DDK fotók.

Tisza Regatta 200/48

Kihívás elé állítjuk a "vízi lovagokat"!
 

A rendezvény programja:

05. 25.(péntek)

Érkezés, tábornyitás, regisztráció

21:00-ig

05. 26.(szombat)

Regisztráció

A résztvevők köszöntése

Rajt

Kötelező pihenőhely: Tiszamogyorós

6:00 – 7:30

7:45

8:00

19:00 – 5:00

05. 27.

(vasárnap)

Rajt

5:00-tól

05. 28.(hétfő)

Érkezés a célba (Tokaj)

8:00-ig

Meghalt Bükiné Törő Ágnes

Ismét búcsúzunk
Meghalt Bükiné Törő Ágnes
             (1954-2012)
„HOMO PROPONIT, DEUS DISPONIT” szól a latin mondás!
 

A turistautak igen, a szánkópálya továbbra sem használható Mátraházán

Erdészeti munkálatok a Mátrában
A mátraházai szánkópálya környékén befejeződött a fakitermelés, viszont a jelenleg zajló vágástakarítás miatt a terület továbbra is balesetveszélyes. Ezért a szánkópálya továbbra sem használható, a turistautakon pedig kérjük, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek. A munkák idején a turistautakról letérni tilos.

Túravezető tanfolyam Hajdú-Bihar megyében

Képzés Debrecenben
A Navigátor Debreceni Túra Klub és a Hajdú-Bihar Megyei Természetjáró Szövetség Középfokú (Bronzjelvényes) gyalogos túravezetői, illetve ezzel párhuzamosan tájékozódási tanfolyamot indít 2012. február 15. és május 12-13 között.

Túrakerékpárosok 42. Országos Találkozója

Mindszent, Hét Halász Háza, 2012.07.25-29.
Regisztrálj korán, jelentős kedvezménnyel a találkozóra!!!

Sporttörténeti támogatói szerződések a Gerecse 50 túra rendezőivel

A Decathlon és a megyei Önkormányzat is támogatja a nagymúltú rendezvényt
Harminc év után (!) sporttörténeti támogató szerződések aláírására került sor Tatabányán 2012. február 9-én. A Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetségének tagszervezete a Megyei Természetbarát Szövetség,  idén 31. éve rendezi meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát, melyen már 49.469-en indultak és 46.056-an teljesítették is. Évtizedek óta mindent megtettek a szervezők, hogy névszponzort szerezzenek az ország első 50 km-es túrájának, de eddig nem sikerült.

Közgyűlést tartunk szombaton!

Kedves Természetbarátok, Sporttársak!
Értesítünk mindenkit, hogy a Baranya Megyei Természetbarát Szövetség - a 2011-es év munkáját értékelő, lezáró - közgyűlése 2012. február 11-én, szombaton 8.30 órakor kezdődik a Szivárvány Gyermekház (Pécs, Veress Endre u. 6.)  tanácskozó termében.

TÉLI SÓÚT

Látássérült teljesítménytúrázók is megcsinálták!
Az internetes fórumokat olvasgatva találtam rá erre a nagyszerű kezdeményezésre, melyhez máris több természetjáró csatlakozott.
A LÁSS Egyesület (Látássérültek Szabadidős Sportegyesülete)  több tagja vett részt a  Tápiószelei Természetbarát Klub által rendezett teljesítménytúrán és sikeresen teljesítette a zord időjárás ellenére is a túra 33 km-es távját.
Két  kísérőnek jelentkező sporttárs beszámolóját szeretném figyelmetekbe ajánlani, hogy ha tehetitek az általatok szervezett túrákon hasonlóan kedvező feltételekkel támogassátok a látássérült sporttársak részvételét.

A természetjárás tartalmi és formai megújítása

Előterjesztés a 2012. február 25-i Rendkívüli Közgyűlésre
A Magyar Természetbarát Szövetség Ügyvezető Elnökségének javaslatára a szervezet Elnöksége 2012. január 28-i rendkívüli ülésén úgy határozott, hogy 2012. február 25-re Rendkívüli Közgyűlést hív össze, amelyen napirendre tűzi „A természetjárás tartalmi és formai megújulása” című pontot.

Ennek keretében a két előadó: Szabó Imre, a Magyar Természetbarát Szövetség elnöke és Garancsi István, a turizmus fejlesztéséért felelős Miniszterelnöki Megbízott bemutatja azt a koncepciót, amely a hazai természetjárás fejlesztésében kulcsszerepet szán az MTSz-nek, s egyben a szövetségen belül is komoly szervezet-átalakítási folyamatokat indít el.

OTTCsB - OTTEB

2012.évi kiírások
Elkészültek a 2012. évi Országos Természetjáró Tájékozódási Csapatbajnokság és Egyéni Bajnokság kiírásai, valamint az éves versenynaptár.


Jó tanácsok téli kiránduláshoz, túrázáshoz

A Pilisi Parkerdő Zrt. felhívása
A téli erdő szépsége minden évben sokakat csábít a természetbe, a mostani hidegben azonban különösen fontos néhány jó tanács megszívlelése. A Pilisi Parkerdő Zrt. a katasztrófavédelemmel és a tűzoltósággal közösen tudatos felkészülésre kéri a kirándulni szándékozókat.

Európai versenyben a felsőmocsoládi hárs

Somogy megyei hárs lehet az Év Fája Európában

Az Európai Év Fája versenyben február 1-től lehet szavazni a felsőmocsoládi öreg hársra, mely 2011-ben megnyerte a hazai vetélkedőt. Az öreg hárs a legenda szerint mágikus erejével védelmezi az őt körülvevő erdőt, történetét a környékről származó Bánó család őrizte meg. A család máig élő hagyománya, hogy legfiatalabb tagjaikat bemutatják az „öregnek”. 
 

 

Fakitermelés miatt turistaút-lezárások a Mátrában

Előreláthatólag február 15-ig tartanak a korlátozások
FIGYELEM! A Mátrafüredi Erdészet a következőkre hívja fel a kirándulók, túrázók, szánkózók figyelmét: Fakitermelés és az ezzel összefüggő balesetveszély miatt
előreláthatólag február 15-ig lezárásra kerül
- a mátraházai szánkópálya,
- a sárga háromszög turistajelzés Mátraháza és a Tetves-rét között,
- a sárga négyszög turistajelzés Mátraháza és a Görgő-bikk között,
- a zöld négyszög turistajelzés Mátraháza és a Hat ökör ura között.
(A térkép a Tovább után olvasható méretben jelenik meg...)

Amit jó ha tudunk az államhatárokról

Határjelek, jelölések és a hármashatárpontok jellegzetes emlékművei
 A médiában gyakran tévesen, pontatlanul idézik a schengeni csatlakozás következményét. Az államhatár a schengeni térségben sem „szűnik meg”, csupán szabadon átjárhatóvá válik. Jelölése, nyilvántartása továbbra is szükséges, hiszen addig a vonalig érvényes a hatályos jogrendszer, addig terjed a közigazgatás, az ingatlan-nyilvántartás. A 2012-es új Alaptörvény életbelépésével összhangban az új ország elnevezéssel kapcsolatos határügyi feladat volt a határtáblák lecserélése 38 közúti és vasúti hídon.

Az eredeti cikk a FÖMI honlapján (http://www.fomi.hu) jelent meg, köszönjük az utánközlés lehetőségét!

Hírek Veszprém megyéből

Közgyűlést tartott a Veszprém Megyei Természetbarát Szövetség
A Veszprém Megyei Természetbarát Szövetség (VMTSZ)  2012. január 25-én tartotta a küldöttgyűlését Veszprémben, a Veszprém Megyei Sporttanács tanácstermében.

Akkreditált túravezető képzés - pedagógusoknak

Legyenek partnereink a diákok rendszeres természetjárása, a szabadban űzhető mozgásformák iránti igénye felkeltésében

A kirándulásokat, külhoni kirándulásokat, túrákat, szabadidős tevékenységeket, erdei iskolákat, táborokat szervező és vezető pedagógusok sajátíthatják el a rendezvények előkészítéséhez, biztonságos megtartásához nélkülözhetetlen alapismereteket.

Beszámoló a Mecsek Egyesület jelenlegi tevékenységéről

Elindultak nyílt túráink és egyéb programjaink
Nyílt túrák, munkatúrák, előadások és gazdag egyesületi élet jellemzi a Mecsek Egyesületet Baranya megyében.

Elhunyt Szűcs István

Ismét aranyjelvényes túravezetőt gyászolunk
Megrendülten tudatjuk, hogy Szűcs István aranyjelvényes túravezető 2012. január 11-én 85. életévében tragikus hirtelenséggel elhunyt.


Pista bácsi a Téry Ödön Túra Club egyik alapító tagja volt, 1971-1979-ig elnökhelyettesként, 1979-1993-ig a Túra Bizottság vezetőjeként tevékenykedett. 1993-2004-ig az elnöki teendőket látta el, majd megválasztották örökös tiszteletbeli elnöknek.

A club vezetésén kívül hosszú ideig volt a Bp. XVIII. ker. Természtbarát Bizottság elnöke.

Temetése 2012. február 3-án, 11,15 órakor lesz az Új Köztemetőben. (Bp.X. Kozma u. 6.)

Korlátozások a Börzsönyben

Vadászat és fakitermelés miatti útlezárások, korlátozások
Az Ipoly Erdő Zrt. honlapján bukkantunk a természetjárókhoz intézett felhívásra, amely az elkövetkezendő időszakban történő korlátozásokra hívja fel a figyelmet.

Vezetővel látogatható a Tarjánka-patak szurdoka

Előre kell jelentkezni a túrára!
Mivel a Tarjánka-patak szurdokvölgye fokozottan védett és balesetveszélyes, a továbbiakban csak szervezetten látogatható a Tarjánka-patak szurdoka. Egyelőre ingyen...

Vadászati idény - Bükki Nemzeti Park közleménye

A vadászati idény a nagyvadas területeken február 28-ig tart.
A Bükki Nemzeti Park igazgatóságának felhívása ide kattintva olvasható.

Erdőlátogatás korlátozása a Mátrában

Társas vadászat Mátrafüred térségében

A Mátrafüredi Erdészet felhívja a kirándulók, túrázók figyelmét, hogy január 26-án, csütörtök délelőtt társas vadászat miatt az alábbi turistautak lezárásra kerülnek.

 

A Turista Közösség érme

Éremszerző mozgalom teljesítménytúrázóknak
A "Turista Közösség" 2012. január 1-től útjára indította éremszerző mozgalmát, hogy elismerje a természetbarátok teljesítményét. A minősítő mozgalomban bárki részt vehet, aki az általa listán benyújtott teljesítménytúrák teljesítését igazolni tudja.

Vízitúrák "távol-keleten"

Vízitúrák a Tiszán és mellékfolyóin
Hagyományos vízitúráink előzetese.
Részletes kiírások az Eseménynaptárban, ill. a http://www.tirpakturista.hu/tura/kiiras oldalon.

Módosultak a Kéktúra igazolófüzetek árai

Tagjaink továbbra is jelentős kedvezményekkel vásárolhatnak
A Magyar Természetbarát Szövetség igazgatójának utasítására, a korábbi elnökségi üléseken elhangzott felvetések alapján módosultak - emelkedtek - a Kéktúra füzetek árai. Nem tagok részére mindhárom füzet ára egységesen 1200 Ft lett, érvényes tagsági igazolvánnyal rendelkezők részére viszont 600 Ft lett (az igazolványt a vásárláskor be kell mutatni!).

           

30 milliós pályázat iskolai sportversenyek támogatására

Sportversenyeken való részvételre is pályázhatnak egyesületek
A Nemzeti Tehetség Program céljai között szerepel a tehetségsegítő hagyományok őrzése és gazdagítása. A 2011-2012. évi cselekvési program II. 10. pontja értelmében „támogatni kell mind új, mind pedig már hagyományokkal rendelkező, országosan meghirdetésre kerülő, a hazai alap- és középfokú oktatás és a szakképzés területén megrendezendő tehetséggondozó, tanulmányi, művészeti, sport versenyeket, továbbá hazai egyének és csapatok részvételét nemzetközi versenyeken”.

Ehhez kapcsolódik jelen felhívás, amelynek célja a 2011-2012. tanévben megrendezésre kerülő művészeti- és sportversenyek támogatása.

Megjelent a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság programajánlója

Szakvezetéses túrák Baranyában és Somogyban
Megjelent a Duna-Dráva Nemzeti Park igazgatóság 2012 évi program füzete és néhány kiemelt attrakciójának értesítője.

XLIX. Természetbarát Hét Debrecenben

Idén is, - 49. alkalommal!
2012. február 5-12.
között kerül megrendezésre a
XLIX. TERMÉSZETBARÁT HÉT Debrecenben.
 

BTSSZ Alapfokú barlangász tanfolyam

A BTSSZ Triász szakosztálya
 A  BTSSZ Triász Barlangász Szakosztálya Barlangász tanfolyamot indít 2012. február 8-június 9. között.

A tanfolyam felkészít a Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulat Oktatási Szakosztály hivatalos Alapfokú vizsgájára.
 

Megkezdődött az előjelentkezés a Dél-Dunántúli Kéktúra Vándorlásra

E-mailben kell jelezni az előzetes részvételi szándékot
2012 nyarának turista nagyrendezvénye lesz a Dél-Dunántúli Kéktúra Vándorlás (DDK). A szervezők munkájának megkönnyítése érdekében kérjük, hogy akik már előre tudják melyik szakaszon fognak részt venni, jelezzék a megadott e-mail címen. Az alábbi cikk részletesen leírja a legfontosabb tudnivalókat az előjelentkezéssel kapcsolatban.
 

Pályázat szabadidő-sportolói közösségek fejlesztésére

Új pályázat az NFÜ honlapján
A természetjáró közösségek fejlesztését is segítheti az a pályázat, amely nemrég jelent meg az NFÜ honlapján. Megjegyzés: a B komponensből közép-magyarországi szervezet nem támogatható.

A kiírás elemei: http://www.nfu.hu/doc/3295

Újra: Nordic Walking Instruktor és Tréner képzés

Egyre terjed az egészséges mozgásforma hazánkban is
Mind többen túráznak, sétálnak rendszeresen Nordic Walking felszereléssel. A korábban még furcsának tűnő mozgásforma vitathatatlanul kedvező hatásai miatt egyre jobban terjed hazánkban is. Egyre többen próbálnák ki az ízületeket kímélő, mégis remek testmozgást. A Magyar Szabadidősport Szövetség a korábbi évekhez hasonlóan képzést szervez az érdeklődők számára, Nordic Walking Instruktor és Nordic Walking Tréner témakörben.

A Természetjáró Fiatalok Szövetségének Országos Természetjáró Vetélkedője

"Ki a szabadba"
„Ki a szabadba, látni a tavaszt,  Meglátni a természet színpadát!"
(Petőfi Sándor: Ki a szabadba!)

Szövetségünk is arra bíztat, mint a költő: ki a szabadba! Tervezz egy egynapos, vagy kétnapos hétvégi túrát, majd valósítsd is azt meg! Pontosan dokumentáld annak minden fázisát! Ezt a dokumentációt tekintjük a versenyfeladatnak.

A Középfokú túravezető tanfolyamhoz szükséges dokumentációk 2012

Az Oktatási és Képzési Bizottság közleménye
 Az oktatási szabályzat szerint a tanfolyamokat szervező tagszervezeteknek a következő dokumentációkat kell eljuttatniuk az MTSZ Oktatási és Képzési Bizottságának. 

Évnyitó túra az Orfűi Turisztikai Egyesülettel

Orfűi desztináció körtúra
Esőcseppek kopogtatják az autóbusz ablakát az orfűi kanyarokban.

Országos érdekképviseleti ernyőszervezetté alakulhat át az MTSz

Vendégünk volt Garancsi István miniszterelnöki megbízott
2012. január 11-én a Magyar Természetbarát Szövetség Országos Központjában havi rendes ülését tartotta a szövetség Ügyvezető Elnöksége. Az ülés fő témája a Magyar Természetbarát Szövetség tervezett teljes átalakulása volt, melynek keretében az MTSz lenne a magyar természetjárás országos érdekképviseleti ernyőszervezete és szolgáltató központja.


Garancsi István
(a kép forrása: hatharom.hu)

Tájékoztató a törvényi változásokról

Az MTSz vezetőinek felkészítése az elnök-főtitkári értekezleten
2012. január 1-jétől hatályba lépett az új civil törvény, mely számos változtatást hozott, pl. újrafogalmazta a közhasznú jogállást vagy új szervezeti formát teremtett, a civil társaságot, hogy csak néhányat említsünk a sok újdonság közül. A civil szervezetek működésére leginkább hatással lévő új jogszabályok az alábbiak: (folytatás után további részletek, az Elnök-főtitkári értekezlet programjával kapcsolatban is)

Búcsúzunk Kocsis Lajostól

Elhunyt a hajdú-bihariak örökös tiszteletbeli elnöke.
Nagy veszteség érte a Hajdú-Bihar megyei természetjárókat.
Hosszú, türelemmel és méltósággal viselt súlyos betegség után 2012. január 7-én elhunyt Kocsis Lajos, a szövetség volt elnöke, majd örökös tiszteletbeli elnöke.

Túravezetői módszertani útmutató

Javasolt protokoll túravezetés során - munkaanyag vázlat
 Az Oktatási és Képzési Bizottság törekvése, hogy az MTSZ túráinak egységes - és magas színvonalú - arculata legyen, ezzel is erősítve a Szövetségről  kialakult minőségi képet.

Tolnai túrázók anyagilag is támogatják a Dél-Dunántúli Kéktúra Vándorlást

A január 21-i Bartina túra nevezési díjai is a nyári rendezvényt segítik
Példamutató kezdeményezést indítottak el a Tolna megyei természetjárók. Három idei nagyrendezvényükön minden egyes induló részvételi díjából 100-100 forintot a 2012 nyarán megrendezésre kerülő Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúra Vándorlás megrendezésére ajánlanak fel. Elsőként a hamarosan megrendezésre kerülő Bartina teljesítménytúrán gyűjtik a támogatást.

Hatályba léptek a civil szervezetek működését meghatározó új jogszabályok

Számos változás az új szabályozásban
2012. január 1-jétől hatályba lépett az új civil törvény, mely számos változtatást hozott, pl. újrafogalmazta a közhasznú jogállást vagy új szervezeti formát teremtett, a civil társaságot, hogy csak néhányat említsünk a sok újdonság közül. A civil szervezetek működésére leginkább hatással lévő új jogszabályok az alábbiak: (lásd a folytatásban)

"Természetbarát közösségek"

21. Bayer-UNEP Nemzetközi Környezetvédelmi Gyermekrajzpályázat
A Bayer és az ENSZ Környezetvédelmi Programja (UNEP) nemzetközi rajzpályázatot hirdet gyermekek számára, ahol bemutathatják környezetvédelemmel kapcsolatos elképzeléseiket az élet különböző területein. A rajzoknak és festményeknek a következő kérdésre kell választ adniuk: „Mi az, ami nem tetszik és elszomorít téged a környezeted: a közösségek, városok, erdők, óceánok és a levegő állapotával kapcsolatban?” A nevezés ingyenes.
 
 

„Kor-Társ” Idősügyi Program

Idősklubok, nyugdíjasklubok, kulturális, oktatási és egészségügyi programjainak támogatására
A pályázati program lehetőséget kíván teremteni az időstársadalom minél szélesebb köréből érkező programigények támogatása, hozzájárulva az idősügyi cselekvési terv célkitűzéseinek hatékonyabb megvalósulásához.
 
A fenti célok elérése érdekében a pályázati program támogatja:
·         kulturális programok,
·         oktatási programok,
·         egészségügyi programok,
·         sportprogramok megvalósítását.

Kerékpáros túravezető tanfolyam 2012

Közép Magyarországon
A Magyar Természetbarát Szövetség Oktatási és Képzési Bizottsága az 2012. évben – korlátozott létszámban – meghirdeti a
 Középfokú Kerékpáros Túravezető Tanfolyamát
Gyakorlott kerékpározó túrázók részére.
 
A tanfolyam elméleti előadásokból, közös táborozásokból és gyakorlati túrákból áll. A tanultak magukban foglalják a tájékozódás alapvető szabályait, megfelelő KRESZ és műszaki és túravezetői ismeretet.

Jelentkezz önkéntesnek a Bátor Táborba!

Segítőket keresünk!
"A Bátor Tábor egy olyan gép, amibe bedobják a gyereket betegen, fáradtan, és egy sokkal vidámabb, egészségesebb, élményekkel telibb gyerek jön ki."
– Peti, 15 éves
 
A Bátor Tábor Alapítvány közép-európai élményterápiás központként 2001 óta kínál komplex terápiás rekreációs programokat daganatos, cukorbeteg, krónikus ízületi gyulladással (JIA), valamint hemofíliával kezelt gyermekek és családjaik részére.

Túrázz a Mecsek Egyesülettel az új évben!

2012-ben változatos túrákra várja az érdeklődőket a Mecsek Egyesület
Közel 50 túrát hirdet a Mecsek Egyesület a 2012-es évre.

20. Budai Trapp

téli teljesítménytúra
 Budapesti Természetbarát Sportszövetség Gyalogtúra, Verseny és Rendezvény Bizottsága és a III.kerület Természetbarát Bizottsága HUSZADIK alkalommal rendezi meg a BUDAI TRAPP téli teljesítménytúrát Időpontja: 2012. február 18. (szombat)
 
  
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 4 995 regisztrált felhasználó
 • 2 378 hírlevél előfizető
 • 343 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 138 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 8 esemény
 • 2 891 megjelent cikk, hír
 • 263 belső oldal
 • 2 211 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter