2021. március 08., hétfő - Zoltán
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Kezdőlap
Magyar Természetjáró Szövetség

Archív cikkek

Az alábbi lista azokat a nyitólapon megjelent korábbi cikkeket tartalmazza, amelyek:

- régebben jelentek meg, bár tartalmuk még nem feltétlenül avult el,
- korábbi eseményt harangoznak be, ezért tartalmuk az esemény befejezése után már nem aktuális.

Ezeket a cikkeket archívként őrizzük meg, tartalmukat tovább nem frissítjük. Mindez nem jelenti azt, hogy cikkekben leírtak már biztosan nem igazak.


Június utolsó hétvégéjén rendeztük meg a Törökvári Napokat

Nyílt túrát és túraversenyt szerveztünk
Június utolsó hétvégéjén került megrendezésre a Baranyai-dombságban a Törökvári Napok rendezvénysorozat, melynek nyitó túrája Berkesdről a Liptódpusztai-völgyön át vezetett Máriakéméndre.
 
Kiemelt híreink

Csokonai nyomában

Csurgó - Ágneslak

Csurgó városnézés 2,5 km
Gyalogtúra: Iharos - Ágneslak - Pogányszentpéter 12.5 km 250 m

A Somogy Turistája túramozgalom része volt ez a szép , megyénk déli részére szervezett túra. A 10 fős csapatot Benedek Balázs vezette. Csurgói városnézés után nagyrészt jelzetlen utakon haladtunk Iharos községtől Ágneslakig, majd innen Pogányszentpéterre mentünk tovább. Utunk végén a régi, - zalai túrázók által kialakított - sárga és zöld sáv jelzést is érintettük egy szakaszon, hiszen a megyehatáron túráztunk. Nagy kiterjedésű bükk és fenyő erdők is találhatók erre, nagyon szép túraterep, kár hogy kevéssé ismert.

Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium
 

Részletes történetét itt olvashatjátok.

Megújult az István-kút

Felújított forrás a Baranyai-dombságban
Megújult és eredeti állapotában látható az István-kút, mely a Baranyai-dombságban található Liptód és Máriakéménd között. A kút a Liptódpusztai-völgyben a sárga sáv jelzésű turistaúton érhető el.
 

Turistamagazin

Szerkesztői közlemény
 A Turistamagazin szerkesztőinek közleménye

Közhasznúsági jelentés 2011

háttéranyag
Az MTSZ éves Közhasznúsági jelentése

Somogyi barangolás

Tatárvár - Buzsák - Öreglak


Táv: 19 km Szint: 150 m

Ritkán járt útvonalon szervezte a Somogy Turistája és a Somogyi Várak túrasorozathoz kapcsolódó túráját a TTSE, Kardos Éva vezetésével, melyen 19 fő vett részt a 30 fokos kánikulában és nagyrészt végig nyílt terepen. Túránk tömegközlekedéssel - vonattal - könnyen elérhető hiszen a Kaposvár - Fonyód vonalon található. Jelzett turistautakat nem érintettünk így túravezetőnk helyismereteire illetve a turistautak.hu térképre támaszkodhattunk.

BUZSÁK
 
Ajánlom ezt a térséget és útvonalat a Balaton környékén nyaralóknak. Egy hűvösebb napon nagyon tartalmas programot csinálhatunk Buzsák környékén. Az általunk bejárt útvonal térképét a képek között megtaláljátok.


 
 

Június utolsó hétvégéjén kerül megrendezésre a Törökvári Napok

Ismerd meg a Baranya-dombságot!
Június utolsó hétvégéjén immár második alkalommal kerül megrendezésre a Baranyai-dombságban, Máriakéménden a Törökvári Napok. A rendezvényt a Mecsek Egyesület, a Baranyai Megyei Természetbarát Szövetség, a Tolna Megyei Termsézetbarát Szövetség, a Hétdomb Természetbarát Egyesület és a Máriakéméndi Önkormányzat rendezi.
 

Tisztújítás és Alapszabály módosítás Sz-Sz-B. Megyében

Megváltozott megyei szövetségünk neve
Új nélv, kibővített tartalom.

Nemzeti Parkok Hete 2012

Bódvaszilas - Aggtelek
 Az Országgyűlés az idei esztendőt a világörökség évének nyilvánította. Ennek jegyében június 15-én Bódvaszilason került megrendezésre egy ökoturisztikai- és természetvédelmi konferencia, ahol a világörökségi helyszínek turizmusáról értekeztek szakemberek, köztük Szövetségünk képviselője is.

Elnöki megbeszélés a megyei vezetőkkel

Kapcsolat új alapokon
Június 8-án, a Magyar Természetjáró Szövetség Elnöke kötetlen beszélgetésre hívta az MTSZ tagszervezeteinek megyei vezetőit.

Ügyeleti változás

Csütörtökönként az MTSZ-ben
 Felhívjuk a tisztelt érdeklődők figyelmét, hogy az MHSSZ belső munkarendjének átalakítása miatt 2012 június 1-től a Magyar Hegy és Sportmászó Szövetség nem tart hivatalos ügyfélfogadást a Magyar Természetjáró Szövetség irodájában. A szövetség ügyeleti rendjéről és annak helyszínéről, továbbá postacíméről az MHSSZ tud felvilágosítást adni.

Kávézz kerékpáron!

Kerékbár nyílik Zebegényben
Különleges kávé, finom szendvics, egy pohár jéghideg sör, csodálatos környezet és mindenekelőtt egy jó beszélgetés – mindez biciklinyeregből? Ha kíváncsiak vagytok, hol lehet ilyet tapasztalni, akkor július közepe felé pattanjatok nyeregbe és tekerjetek ki Zebegénybe, a Dunakanyar egyik legszebb településére!
Itt nyílik ugyanis a Kerékbár, amely a tőlünk nyugatabbra fekvő, az Eurovelo 6 kerékpárút biciklizéshez kapcsolódó vendéglátás egyik közkedvelt formáját igyekszik Magyarországon is meghonosítani.
 

Már csak 2 nap van hátra a korai nevezési határidő lejártáig!

Túrakerékpárosok 42. Országos Találkozója, Mindszent Hét Halász Háza
A CsmTSz és Mindszent város Önkormányzata az MKTSz támogatásával a Csongrád megyei szervezett természetjárás 100 éves évfordulóján 2012. július 25 és 29 közt rendezi meg a találkozót Mindszenten.

Kiírás:
innen letölthető

Nevezés:
Ezen a linken
 

A BARANYA MEGYEI BRONZ JELVÉNYES GYALOGOS TÚRAVEZETŐKÉPZÉS ZÁRÁSA

Januárban 28 lelkes turistatársunk jelentkezett......

........ a  Baranya Megyei Természetbarát Szövetség által 2011 decemberében meghirdetett gyalogos Bronz jelvényes túravezető képző tanfolyamra.

Kalmár László Emléktúra

Búcsúztatás után
   Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Kalmár László 2012. május 29-én életének 68. évében távozott közülünk.
 
   Hamvasztás utáni búcsúztatása 2012.június 22-én 11 óra 15 perckor lesz a Farkasréti temető központi ravatalozójában (1124 Bp.XII. Németvölgyi út 99.
A szertartáson egy szál virággal emlékezzünk túratársunkra.
 
 
   Utolsó útjára elkísérhetik mindazok, akik részt vesznek a család a túratársak, az ÁPISZ SE. Gyopár természetjáró szakosztálya és a BTSSZ, MTSZ által szervezett 2012.június 24-i emléktúrán.
 
   Találkozás: 9 órakor a Széll Kálmán téren a metro állomás előtt, vagy a Magaskő-Kőfejtőben lévő emlékhelyen 10 órakor.
Útvonal: KFKI buszvégállomás – Magaskő-Kőfejtő – Makkosmária – Budakeszi

Túravezetők: Dr. Balogh Istvánné, Vajda István, Telek György
 
   Kalmár Laci hamvai, kérésének megfelelően az erdőben kerülnek szétszórásra a 10 órakor kezdődő megemlékezés után.
Emléke szívünkben él tovább!
 
                                                                     
                                                                  A gyászoló család és természetbarát túratársai.
 

Emléktúra és megemlékezés

50 éve indult el TESZ első járőr csapata
   Az elmúlt évben ünnepeltük az Erdész - Vadász – Turista Találkozó eredményeként létrejött, a szervezett természetbarátok által működtetetett erdő- és természetvédelmi szolgálatának (TESZ) a megalakulását. Ez évben azt ünnepeljük, hogy a Meteor természetjárói 50 éve indultak el a Budapesti erdészet udvaráról Erdei  Szolgálatba. Ennek az eseménynek a méltó megünneplésére a jogutód Meteor TTE, valamint a BTSSz Természetvédelmi  és Természetismeretei Bizottsága és az ÁPISZ természetjárói 2012. június 2-ára  ünnepi túra és megemlékezés programot állítottak össze, melyre sok erdőt és természetet szerető és védő sporttárs érkezett.
 

Magosfa Alapítvány képzése

Ingyenes képzés civileknek
Hogyan monitorozzuk a turizmus hatásait természeti területeken?
(Ingyenes képzés civil környezet- és természetvédőknek)
 
   A Magosfa Alapítvány neves szakmai előadók bevonásával turizmus hatásainak terepi mérése címmel ingyenes képzést tart a Kismagos Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Központban. Várják azon érdeklődők (egyetemi hallgatók, természetjárók stb.) jelentkezését, akik szívesen elsajátítanák a monitorozási módszertant.

GYOT 2012 - Gyenesdiás

Komárom-Esztergom megyeiek a Gyalogos Találkozón
A Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetségének Természetbarát Szövetsége is részt vett a XIX. Gyalogos Országos Találkozón Gyenesdiáson, melyet a helyi Forrásvíz Természetbarát Egyesület és az MTSZ szervezett.
 

Elkészült a lépcsősor a Templom-forráshoz

Falépcsők biztosítják a Máriakéménd közelében lévő forráshoz a lejutást
Elkészült a 26 lépcsőfokból álló lépcsősor a közelmúltban kiépített forráshoz.

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KERÉKPÁROS KÖRTÚRA

Új kerékpáros túramozgalom
A túramozgalom célja:
A túramozgalmak kedvelői számára lehetőséget biztosítani a rendszeres kerékpáros túrázásra, valamint Győr-Moson-Sopron megye kulturális és történelmi értékeinek megismerésére.

Geodéziai tornyok Magyarországon

Új jelvényszerző túramozgalom
A Hegyek Vándorai Turista Egyesület 2012. június 1-től új jelvényszerző túramozgalmat indít Geodéziai tornyok Magyarországon elnevezéssel.


 
Részletes kiírásért katt ide.

Láncfűrészes tájvédelem

Tarvágások a főváros tüdejében
Ha az ember beletekint a jelenleg érvényben lévő 2009. évi XXXVII. törvény az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról című joganyagba, akkor talál néhány szimpatikusnak tűnő célkitűzést. Ilyen például az, hogy a törvény kiemelten kíván hozzájárulni a klímaváltozás hatásainak csökkenteséhez, az ország környezeti állapotának javulásához, a felszíni és felszín alatti vizek védelméhez, az egészséges környezethez fűződő alapjog érvényesítéséhez.
 

Turistaszálló avatás

Új turistaszálló nyílt Csömödéren

2012 május 17-én került felavatásra a Zalaerdő Zrt. új közjóléti létesítménye, a Csömödéri kisvasút telephelyén kialakított turistaszálló.

Kerékpáros baleset a Visegrádi-hegységben

Újabb baleset a Pap-rét közelében
 
Május 20-án vasárnap újabb kerékpáros baleset történt a Visegrád mellett lévő Pap-rét közelében. Egy kerékpárost arccsonttöréssel, kéz és lábsérülésekkel szállított el a mentő. A biciklis túl gyorsan hajtott a lejtőn, így kicsúszott az útról. A 30 km/h-s sebességkorlát az erdészeti utakon a kerékpárosokra is vonatkozik.

Kalmár László elhunyt

1944-2012
Megrendülten tudatjuk, hogy Kalmár László a Magyar Természetbarát Szövetség egykori titkára, türelemmel viselt betegsége után 68 éves korában ma hajnalban elhunyt.
 

Túrakerékpárosok 42. Országos Találkozója

Mindszent, Hét Halász Háza, 2012.07.25-29.
 Jelentkezz 2012. június 15-ig és még mindig megspórolhatod a nevezési díj harmadát! Ráadásul ezzel a rendezőket is segíted, mert könnyebben tudnak tervezni.

Tiszavölgyi kalandtúra

Légy részese!
   Vár a varázslatos Szatmár és Bereg! A program Tiszabecsről, a Tisza túrák kiinduló állomásától indul. Találkozóhely és regisztráció az iskolánál. A túra útvonala középkori fazsindelyes templomok, a Móricz ház, a Turistvándi vizimalom mellett vezet el. Fogunk evezni a Túron, kalandpályát építünk a Tisza mellett. Kipróbáljuk a kenyérdagasztást, -sütést, fogunk gyümölcsöket válogatni és lekvárt főzni Szatmárcsekén, a felnőttek pálinkát, Panyolai Elixírt is tesztelhetnek Panyolán. Megkóstoljuk a szatmári szilvalekvárt,  az aszalt szilvát, a tiszaadonyi kecskesajtot, almás ételeket, de lesz kötött galuska leves és málékásás töltött káposzta is.
 

Szervezett túrák, teljesítménytúrák, túraversenyek a Bükkben

Változások várhatóak!
   A Bükk – természetjárás szempontjából – hazánk kiváló adottságú tája: változatos felszínformái, sokszínű élőhelyei, jelentős ősrégészeti, kultúrtörténeti értékei minden évszakban vonzzák a látogatókat, kirándulókat. Ők több mint 1500 km hosszúságú
turistaút-hálózatot találnak a hegységben.
   Évről évre növekszik a „teljesítménytúrák” és a különböző pontgyűjtő „túramozgalmak” népszerűsége, és ezzel a szervezett sportturisztikai rendezvényeken résztvevők száma. Kialakult egy teljesítménytúrázó látogatótípus, aki a távolság és a leküzdendő szintkülönbség mellett a természeti környezetet is kihívásnak tekinti és igyekszik részt venni minden „komoly” túrán. A szervezők pedig – lépést tartva az igényekkel – újabb és újabb extrém tartalmat is kínálnak.

Fokozott ellenőrzések a Bükkben

Fokozottan védett területek látogatásának szigorított ellenőrzése a Bükkben
    A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálata fokozottan védett természetvédelmi értékek megóvása érdekében 2012.03.05-06.30. között az alábbiak szerint és a következő helyszíneken kiemelten ellenőrzi a hatályos jogszabályok betartását a Pes-kő, Három-kő, Tar-kő, Köpüs-kő, illetve a Dédesi Kisvár-szikla fokozottan védett természeti területeken. A látogatók számára fenntartott terület határát szalagozással jelöljük.

Láss, Alkoss, Gyarapíts!

Akció a hüllőkért
A Lokomotív Turista Egyesület és a Varangy Akciócsoport Egyesület akciót hirdet a védett és veszélyeztetett kétéltűek és hüllők megismerésére, védelmére. Ezek a sokak szemében népszerűtlen állatok fokozott veszélyben vannak, aminek jelentős részben az emberi tevékenység az oka. Segíteni viszont csak úgy tudunk, ha az elterjedésükről többet tudunk, ehhez járul hozzá ez a program.

Új jelvényszerző túramozgalom

Széchenyi Zsigmond emlékhelyek
"Széchenyi Zsigmond emlékhelyek" felkeresése, műveinek népszerűsítése céljából a nagy vadász-író halálának 45. évfordulóján új túramozgalmat indított a Székesfehérvár Városi Természetbarát Szövetség.

Vigyázzunk természeti értékeinkre!

Kérés
Az utóbbi időszak kedvező időjárása sok embert csábított a szabadba. Több természetbarát rendezvény is volt a Budai-hegység Nagykovácsi, Solymár és Pilisszentiván közötti fokozottan védett Szénások Európa Diplomás területén. Szomorúan tapasztaltuk, hogy nem csak a kirándulók, hanem magukat természetbarátoknak tartó turisták is fittyet hányva a terület fokozott védelmére, önkényesen választott utakon túráztak. Sőt, a természetvédelmi őr udvarias kérésére is arrogánsan, felháborodottan reagáltak.

Túrakerékpárosok 42. Országos Találkozója

Mindszent, Hét Halász Háza, 2012.07.25-29.
Jelentkezz 2012. június 15-ig és még mindig megspórolhatod a nevezési díj harmadát!
Ráadásul ezzel a rendezőket is segíted, mert könnyebben tudnak tervezni.


Közgyűlés után...

Tájékoztató
Tisztelt természetjáró természetbarátok!
 
Szeretnélek tájékoztatni titeket arról, hogy a május 12-ei közgyűlés határozatainak rövid távon, milyen hatásai lesznek a szövetség életére munkájára.
Az MTSZ Központja év végéig továbbra is a jelenlegi címén működik. (Budapest, XIV. ker. Thököly út 58-60.)
A tagsági viszonyból eredő jogosultságok változatlanul fent állnak.
A központ ugyanúgy végzi ügyfélszolgálati tevékenységét (igazoló füzetekkel kapcsolatos ügyintézés, szakági munka feltételeinek biztosítása, stb.), ahogy eddig.
A fenti ügyekben továbbra is Pálmai Vencelhez és Horváth Erzsébethez fordulhattok, az eddig működő telefonszámokon, e-mail címeken.
Az elkövetkező napokban elkészül a közgyűlési jegyzőkönyv és a bírósági beadáshoz szükséges dokumentáció csomag, ami ezt követően bírósági benyújtásra kerül.
Megkezdődik az ellátandó feladatok konkretizálása, majd ennek megfeleltetve a munka újraszervezése.
Az új elnökséggel a munkamódszer kialakítása, a fél éves illetve hosszabb távú cselekvési tervek összeállítása.
Kezdeményezünk egy találkozót a megyei szövetségek vezetővel, hogy a megyei koordinációs munka részleteit közösen kidolgozzuk.
A nagyobb projektek közül folytatódik a Turista Magazin tulajdonjogának átruházása a szövetség részére, illetve a már a szövetség által kiadandó lapszám előkészítése.
A hatékonyabb kommunikáció érdekében a másik nagy projekt, egy korszerű információs honlap elindítása is rövid távú feladat.
A központban munkámat ifj. Farkas György, mint a szövetség szakmai vezetője segíti.

Magyar Nemzeti Parkok Hete 2012

Értékek és élmények nyomában nemzeti parkjainkban
Idén immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Nemzeti Parkok Hete rendezvény.
Az ökoturisztikai programsorozat központi nyitórendezvényének résztvevőit – a korábbi budapesti (2007 és 2008), tihanyi (2009) őrségi (2010) és pécsi (2011) helyszínek után – 2012-ben az Aggteleki Nemzeti Park látja vendégül.
 

Parkerdő Természetesen

Lezárult a Pilisi Parkerdő Zrt. Parkerdő Természetesen 2010-2012 pályázata
A Valkói Erdészet területén 2012.05.08-án megrendezett ünnepségen  a projekt által érintett települések polgármesterei és az erdészeti és természetvédelmi szakma néhány jeles képviselője mellett a helyi média is jelentős számban jelen volt. Az MTSZ-t négy fő képviselte. A mintegy 296 millió forintos összköltségvetéssel lezajlott, összesen 31 településhatárt érintő projekt nagy lépést jelentett a Pilisi Parkerdő Zrt. kezelésében lévő védett erdők állapotának javítása és őshonos erdőállományok kialakítása terén.
 

Új elnökség, új alapszabály

MTSz soros közgyűlése 2012. május 12-én
A Szövetség évi rendes közgyűlése - mely egyben tisztújító közgyűlés is volt – az új alapszabály elfogadásával és az új Elnökség megválasztásával zárult. Ezzel fontos szakaszába ért a pár évvel ezelőtt megindult, a Szövetség hatékonyabbá tételére, működésének, szerepének újradefiniálására irányuló folyamat. 

A Közgyűlés szombati döntésével megnyitotta az utat ahhoz, hogy a természetjáró-turista társadalom egésze számára érdekképviseleti hátteret nyújtó, szolgáló és szolgáltató szervezet legyen az új nevén Magyar Természetjáró Szövetség.
 
A szövetség elnöke Garancsi István, elnökhelyettese dr. Seregi János. Az Ellenőrző Testület elnöki posztját a leköszönő elnök Szabó Imre tölti be.

 

Laci bácsi emléktáblájának avatása a Hüvös-völgyben

Dr. Vízkelety László emléktáblájának avatása
Az Ügyvezető Elnökség tagjai meghívást kaptak 2012. május 11-én 16.30 órára a Gyermekvasút Hűvös-völgyi végállomásánál elhelyezett emléktábla felavatására.

Törökvári Napok Máriakéménden

Második alkalommal kerül megrendezésre a Törökvári Napok
2012. június 30 - július 1-e között rendezi meg a Mecsek Egyesület a Törökvári Napok rendezvényt, melyet ezúttal több természetbarát szervezet is pártfogásba vett.

Kőbánya Kupa tájékozódási verseny

Budapesti Tájékozódási Túrabajnokság fordulója
A  Kőbányai Természetbarát Szakbizottság 2012. május 13-án vasárnap 9.30 órakor rendezi meg  a Kőbánya Kupa tájékozódási versenyt a Budapest XVIII. kerületben a Péterhalmi vagy Lőrinci erdő térségében.  A Kőbánya  Kupa Kupa egyben a  Budapesti  Tájékozódási Túrabajnokság része.

BTSSZ “Rockenbauer Pál” Túravezetők Klubja

Májusi klubnap
 BTSSZ “Rockenbauer Pál” Budapesti Túravezetők Klubja meghív minden túravezetőt  és túrázót a következő  klubnapra, amely  2012. május 14-én hétfőn 16 órakor az Budapest  V. kerület   Arany János utca 10. II. em. helységben kerül megrendezésre.

BTSSZ Közgyűlés

A BTSSZ hivatali helyiségében
A  Budapesti Természetbarát Sportszövetség az éves közgyűlést 2012.  május 17-én, csütörtökön 17 órakor tartja Budapesten a Curia utca 3. szám alatt a  földszinti  Kapcsos Lajos teremben.
 
A BTSSZ elnökség meghívja a tagszervezetek képviselőit és minden érdeklődő természetbarátot!

Új forrás épült a Baranyai-dombságban

Megújult a Templom-forrás Máriakéménden
A Mecsek Egyesület Természetjáró Osztálya a máriakéméndi kegytemplom közelében új forrást épített ki.

Közgyűlés

Az MTSZ tisztújító közgyűlése
A Magyar Természetbarát Szövetség 2012. május 12-én (szombaton) 10.15 órától tartja éves közgyűlését.
 
Helyszín:                Magyar Természetbarát Szövetség (OKISZ Inkubátor ház)
 1146 Budapest, Thököly út 58-60. I. 105. Széchenyi terem

Szövetség új logoja v2

újabb javaslat
 Itt egy másik grafikus – Szabó Zsolt -  terve, aki a korábban feltett logo készítőjéhez hasonlóan önkéntes munka keretében dolgozott.

Köszönet neki is.

Új útjelző oszlopok kerültek kihelyezésre a Baranyai-dombságban

Véméndtől Székelyszabarig új útjelző oszlopok kerültek felállításra

A Mecsek Egyesület új útjelző oszlopokat állított fel a Baranyai-dombságban a sárga túra útvonalán.


Javaslat a Szövetség új logójára

Új logó
 Szövetség új logoja – javaslat

 

Ahogy arról már sokan tudtok, a szövetség megújulásának részét képezi majd egy új logo is. A jelenlegi logo az NFI - Naturfreunde Internationale nemzetközi szervezet logojának magyarosított megfelelője. Tekintettel arra, hogy a szövetség nem elsősorban az NFI hazai szervezete, más nemzetközi szervezetnek is tagja, ernyőszervezetként a hazai természetjárás teljes körét igyekszik felölelni, továbbá egy korszerűsítési folyamat kezdetén áll, A modernizálás is szükségessé teszi a váltást, hisz a kor grafikai követelményeinek is eleget kell tennie (monokróm nyomás, arculati elemként való használhatóság).

Itt látható a javaslat, a tervező grafikus bevezetőjével:


Ismét csúcs a Gerecsében!

A Gerecse 50 a hőség túrája lett!
Komárom-Esztergom megyében a XXXI.Gerecse 50 Decathlon Túra és IVV 10-20 Túra napján április utolsó szombatján 5.267-en (!) túráztak.
Az 50 km-en 2.370-en indultak és 2.220-an teljesítették, az IVV 20 km-en 2.047-en, az IVV 10-en pedig 850-en/.Így aztán a három túra tavalyi 5.022-es létszáma 2012-ben 5.267-re emelkedett!
Még egy érdekesség: A 31 év alatt csak az 50 km-en, 51.939-en indultak, vagyis idén lépték át az 50 ezres határt!/ A teljesítők száma 31 év alatt: 48.256 fő!

Gémes Sziget Kupa

Tájékozódási túraverseny - beszámoló
2012. április 15-én, az Óbudai (Hajógyári)-szigeten került megrendezésre a Gémes Sziget Kupa tájékozódási túraverseny. 
A verseny rendezője a Budapesti Természetbarát Sportszövetség Tájékozódási Verseny Bizottsága a 25 éves kispesti Gémes Természetjáró Egyesület közreműködésével.
A rendezvény nyílt, egyfordulós, nappali, közép- és alapfokú (B, C), szintidős, tájékozódási feladatokkal nehezített, gyalogos természetjáró tájékozódási túraverseny volt.
 
   

Körösök Völgye Határtalan Vándortúra és Fesztivál

Belényes - Békéscsaba, Pünkösdi hosszú hétvége, 2012. május 24-28.
2011 nyarán debütált első alkalommal a Körösök Völgye Határtalan Vándortúra és Fesztivál, mely hagyományteremtő reményekkel született még és lám idén, május 24. és 28. között folytatódnak a határtalan kalandok.

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 007 regisztrált felhasználó
 • 2 386 hírlevél előfizető
 • 343 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 138 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 7 esemény
 • 2 910 megjelent cikk, hír
 • 268 belső oldal
 • 2 227 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter