2022. szeptember 27., kedd - Adalbert
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Kezdőlap
Magyar Természetjáró Szövetség

Archív cikkek

Az alábbi lista azokat a nyitólapon megjelent korábbi cikkeket tartalmazza, amelyek:

- régebben jelentek meg, bár tartalmuk még nem feltétlenül avult el,
- korábbi eseményt harangoznak be, ezért tartalmuk az esemény befejezése után már nem aktuális.

Ezeket a cikkeket archívként őrizzük meg, tartalmukat tovább nem frissítjük. Mindez nem jelenti azt, hogy cikkekben leírtak már biztosan nem igazak.


A Pilisi Parkerdő Zrt. társas vadászatai 2017–2018

Folyamatosan frissítésre kerülnek a szezon időpontjai és helyszínei
A Pilisi Parkerdő Zrt. közzétette az 2017-2018-as évre vonatkozó társas vadászatok előzetes időpontját. A korábbi évek gyakorlatának megfelelően ezek tervezett időpontok, melyekre társaság az illetékes hatóságok engedélyét megkérte. Mivel a társas vadászatok helyszíne – egyáltalán a terelővadászat megtartása – legfőképp az időjárástól függ, a konkrét helyszín gyakran csak a vadászat előtti napokon derül ki. Ennek megfelelően a helyszínek és időpontok pontosítása érdekében ezt az oldalt gyakrabban kell majd felkeresni a túrák tervezésekor.

Kiemelt híreink

Megjelent a Turista Magazin 2017 novemberi száma

Tartalomismertető
A novemberi szám nagy összefoglaló cikke a harminc éve elhunyt Rockenbauer Pálról való megemlékezés jegyében íródott. E mellett az Aggteleki Nemzeti Park látnivalói, a csobánci vár több mint 750 éves romjai, a Prísank turistaútjai, a Zengő, Óbánya és vízesésekkel, zúgókkal tarkított völgye, Kisújbánya kilátója, a ma már alig látható földvárak, az Oszlai kulcsosház, a Millenniumi-kilátó, Sisa Pista, az utolsó nógrádi betyár, a Kemencei Erdei Múzeumvasút régi pályájának helyreállítása, a gulipán, valamint a csipkebogyó kevésbé ismert felhasználási módjai töltik meg tartalommal a legfrissebb magazint.

Országos Kéktúra igazoló füzet

Vásárlói közlemény
Tájékoztatjuk kedves vásárlóinkat, hogy technikai okok miatt az Országos Kéktúra igazoló füzetét az irodánkban csak november 2-tól tudjuk árusítani.

Turistaút lezárása a Két-bükkfa-nyereg környékén

Az erdőgazdálkodási munkák várhatóan három hétig tartanak
A Pilismaróti Erdészet tájékoztatja az erdőlátogatókat, hogy erdőgazdálkodási munkák miatt a zöld sáv jelzésű turistaútnak az Égett-hárs és Két-bükkfa-nyereg közötti részén, az Égett-hársi pihenőt követő kb. 400 méter hosszú szakasza  lezárásra kerül.  A lezárás október 27-től kezdődően várhatóan 3 hétig tart.

Újabb jelzett turista utakat létesített a BTSSZ

Gyarapodott a Budai-hegység jelzett turista úthálózata
A Budapesti Természetbarát Sportszövetség Technikai Bizottsága a természetjárók kérésének eleget téve új Sárga + jelzésű turistautat létesített a Budakeszi Vadaspark és a Katonasírok között, valamint a kirándulók általi magas látogatottsága miatt visszaállította a 2007-ben megszüntetett Tündér-hegyi Zöld körsétautat.

A Mogyoróshegy Vadásztársaság erdőlátogatási korlátozása

Vadászatok Litér, Balatonalmádi és Szentkirályszabadja körzetében
A Mogyoróshegy Vadásztársaság felhívja a figyelmet, hogy az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló, 2009. évi XXXVII. törvény 94 § (2) bekezdése alapján erdőlátogatási korlátozást vezet be a mellékelt térképen jelölt erdő és mezőgazdasági területeken, turista-, lovagló, járműközlekedésre kijelölt úton valamint a kerékpárúton.

Újrafestik a Guckler Károly-kilátó szerkezetét

A Pilisi Parkerdő Zrt. közleménye
Az időjárás által kissé kikezdett hármashatár-hegyi Guckler Károly-kilátópont felületének újrafestését a Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársai a héten kezdték meg. Az elkövetkező napokban a szakemberek lecsiszolják a régi festéket, és két rétegben újrafestik a kirándulók körében népszerű létesítményt.

Erdőlátogatási korlátozás a Bakonyalján

A Vértesi Erdő Zrt. újabb korlátozása nem érinti a turista utakat
A Vértesi Erdészeti és Faipari Zártkörűen Működő Részvénytársaság, mint vadászatra jogosult és erdőgazdálkodó, a kezelésébe tartozó 11-251850-510 kódszámú vadászterületen a balesetek elkerülése, valamint a vad-gépjármű ütközések megelőzése érdekében részlegesen korlátozza a csatolt térképen körülhatárolt erdőterületek látogatását.

Új turistautak létesültek a János-hegyen

Jelzések vezetnek az átjáró barlanghoz
A Normafa Park kérésére a Budapesti Természetbarát Sportszövetség új turistautakat létesített a János-hegyi átjáró barlanghoz.

Átadásra került a Pazsagi turistaház

Új szálláshely létesült a Bükki Kéktúra mentén
Az Egererdő Erdészeti Zrt. önerős beruházásában, 190 millió forint összköltséggel megvalósított létesítmény jellegzetessége, hogy egy erdőtömb belsejében, térerőmentes területen fekszik. A ház vízellátását forrás biztosítja, áramot saját áramfejlesztővel nyernek. A kulcsosház hat szobájában egy időben huszonkét vendég szállhat meg.

Aranyjelvényes túravezetők a Tatai Fényes Tanösvényen

A KEM Természetjáró Szövetség meghívására látogattak Fényes-fürdőre
Az Aranyjelvényes Túravezetők Klubja éves eseménynaptárának megfelelően a KEM Természetjáró Szövetség meghívására 2017. október 11-én tizenkilenc aranyjelvényes túravezető és a hozzátartozóik vettek részt a tatai kiránduláson, ahol a Fényes Tanösvényt járták be szakvezetéssel.

Turistaút lezárása a Hoffmann vadászház környékén

FRISSÍTVE, az erdőgazdálkodási munkák október 30-án befejeződtek
A Pilismaróti Erdészet tájékoztatja az erdőlátogatókat, hogy erdőgazdálkodási munkák miatt a zöld kereszt jelzésű turistaútnak a Hoffmann vadászház és Égett-hárs közötti szakasza, valamint a Hoffmann erdőismereti tanösvény 2017. október 13-tól átmenetileg lezárásra került. A lezárás várhatóan 2017. október 20-ig tart.

A Bakonyerdő Zrt. vadászati figyelemfelhívása

Barcognak a dámszarvas bikák, ennek ideje alatt is lesznek vadászatok
Felhívjuk a Tisztelt Erdőlátogatók figyelmét arra, hogy a dámszarvas bika barcogási időszakában – október 1. és november 15. között – intenzív vadászat folyik alább felsorolt erdeinkben.

Az Év Fája verseny 2017

Döntőbe jutott a 300 éves zengővárkonyi szelídgesztenyefa
A Pécsváradért Alapítvány az Év fája 2017 versenyben nevezett egy 300 éves zengővárkonyi szelídgesztenyefát. Az akció célja, hogy ráirányítsuk a figyelmet a zengővárkonyi ősi szelídgesztenyésre, mely hazánk fontos természeti kincse, a Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúra útvonal része, Rockenbauer Pál végső nyughelye.

Átadásra került Prónay családról elnevezett kilátó

Több évtized elteltével újra áll kilátó a Romhányi-hegyen
Egy új, 26 méter magas, saját forrásból finanszírozott nettó 45 millió forintból megvalósított kilátót adott át az Ipoly Erdő Zrt. az Országos Kéktúra nyomvonala közelében a Romhány és Alsópetény feletti Romhányi-hegyen. A Prónay-kilátó teljes magassága 26 méter, amely 32,5 köbméter rétegelt, ragasztott lucfenyőből épült. A 23 méteren lévő felső teraszára 128 lépcső vezet, ahonnan teljes körpanorámás kilátás élvezhető a környező hegyvidékre.

Még tartanak az őszi vadászatok

A hajtóvadászatok miatt is lesznek majd erdőlátogatási korlátozások
Néhány erdőgazdaság vadászterületein – TAEG Zrt., Kaszó Zrt., Vértesi Erdő Zrt., NEFAG Zrt., Egererdő Zrt., Északerdő Zrt. – még vannak érvényben időszaki korlátozások, így több jelzett turistaút mellett az Országos Kéktúra nyomvonalán is csak a nap meghatározott óráiban engedélyezett az erdő látogatása. Novemberben kezdődnek a hajtóvadászatok.

Az MTSZ új túra- és látványosságajánló szolgáltatása

Elindult a termeszetjaro.hu oldal
A Természetjáró térképes adatbázisában azok is megtalálhatják a megfelelő célpontot, útvonalat, akik rendszeresen túráznak, de az oldal hétvégi, családi kirándulás megtervezéséhez is ideális. belföldön utazást tervező legszélesebb közönségnek szól a rendszeres túrázóktól az alkalmi kirándulókig.

Kelet-magyar Természetbarát Vezetők Találkozója

Aggtelek, 2017. szeptember 29. – október 1.
A Gömör-Tornai-karszt, azon belül Aggtelek adott otthont a B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség szervezésében megrendezésére került LVII. Kelet-magyar Természetbarát Vezetők Találkozójának, melyen majd minden Dunán inneni megyei szervezet képviseltette magát.

40 éves a Pest Megyei Piros túramozgalom

Az ünnepség Péteriben, az útvonal felénél
Minden évben ezidőtájt rendezi a Pest Megyei Természetbarát Szövetség az éves találkozóját, amelyik ebben az évben különleges évfordulót is ünnepelt. 40 éve annak, hogy Szalóky G. László késztetésére megalkották a Pest Megyei Piros túramozgalmat, kinyomtatták a pecsételő füzetét, felfestették az útvonalát közel 250 km-en, Verőcétől Apajpusztáig.

Jelentkezés a BTSSZ túravezetői tanfolyamára

Teszteld a tudásod!
Még lehet jelentkezni a decemberben egy ismerkedő túrával kezdődő bronzjelvényes gyalogos túravezető tanfolyamra. A Budapesti Természetbarát Sportszövetség Oktatási Bizottsága együttműködik az ELTE Kísérleti Térképészeti Kutatócsoportjával, amelynek a felmérése percek alatt kitölthető. Ha úgy érzed, éppen ilyen tudás, tapasztalat hiányzik, gyere el a túrázói tanfolyamra, ha pedig könnyűnek érezted, jelentkezz túravezetőnek!

Megjelent a Turista Magazin 2017 októberi száma

Tartalomismertető
Az októberi számunk toplista rovatában olyan hangulatos fasorokat gyűjtöttünk össze, amelyek köré igazán érdemes kirándulást szervezni. Bemutatjuk a felújítás előtt álló Kinizsi-várat, és a Magyarország tetején álló kilátóból is körbenézünk. Interjú készült Dénes Andreával, az Erdőkóstoló blog szerzőjével az ehető növényekről, válogattunk a kamáslik közül, bemutatásra kerül Galyatető apartmanháza, a Kékesen álló tévétorony, a Duna-Dráva Nemzeti Park és a Pilisben található, gyilkosságokkal, halállal kapcsolatos helyek. Az Alpok világának bemutatása a Schneeberg ösvényeinek ismertetésével kezdődik, egy kerékpáros szemével olvashatunk a Júliai-Alpokról, folytatódik a Fogarasi-havasok főgerincének végigjárása, valamint megtudható az is, miben rejlik az UTMB sikere.

Túravezetői és útjelző tanfolyamok

A Gördögök Kerékpáros és Szabadidő Sportegyesület szervezésében
A Gördögök SE szervezésében térképismereti, továbbá MTSZ felsőfokú (ezüst), középfokú, bronz jelvényes gyalogos valamint kerékpáros túravezetői vizsga, túravezetői továbbképzés és turista útjelző tanfolyam indul távoktatásos rendszerben.

A 109 éves Nagybörzsönyi Kisvasút ünnepnapja

2017. október 7-én, az újraindításának 15. évfordulójára
Szeretettel várja Önt Nagybörzsöny Önkormányzata és a Nagybörzsöny–Szob Erdei Kisvasútért Közalapítvány a 109 éves Nagybörzsönyi Kisvasút ünnepnapjára, amelyet hagyományosan október első szombatján szoktak megtartani. Az idei ünnepség egyik fő eseménye a kisvasút helyreállításáért felújított hálaadó kereszt felszentelése lesz.

Turistaút változások a Normafa-lejtő környékén

A BTSSZ Technikai Bizottságának közleménye
A Normafa Park kérésére a területre tervezett télisport beruházások miatt a Normafa-lejtő környéki turistautak nyomvonala megváltoztatásra került az alábbiak szerint.

Átadásra került a 6000-es sorszámú OKT jelvény

Szentkirályszabadja egyik kéktúrázója vette át
Sokan találgatták már az egyik közösségi oldalon, hogy vajon mikor kerül kiadásra ez a jeles sorszámmal gravírozott jelvény. Nos, ez múlt hétfőn megtörtént, a füzetek ellenőrei az előttük lévő igazoló füzeteket az érkezésük sorrendjében átnézve, ki is adták ezt a számot.

Új OKT bélyegzőhely létesült Csobánc várában

Mostantól ez is teljes értékű igazolásként szolgál
A Magyar Természetjáró Szövetség 2017. szeptember 27-én egy új bélyegző helyet létesített az Országos Kéktúra 06-os szakaszán. Ettől a naptól kezdve a Csobánc tetején lévő vár zászlótartó rúdján található bélyegzővel kötelező lenyomatot kell tenni az OKT igazoló füzetbe. Ez úton is köszönjük Németh Gyula várkapitány segítségét!

Turistautak változása az Aggteleki-karszton

A B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség közleménye
Kedves Erdőjárók! Turistautak változása történt meg az Aggteleki-karszt Bódvaszilas – Szögligeti térségében. 2017. nyarán a térségben jelentős változások történtek a turistaút rendszerben, hosszú egyeztetések után az alábbiak szerint.

2. Jótékonysági Teljesítménytúra az autistákért

A túrán való indulásoddal az Apró Lépések Egyesületet támogatod!
Az Apró Lépések Egyesület 2016. november 5-én, első alkalommal rendezte meg a Galya 50/20/10/2 Jótékonysági Teljesítménytúrát.  Az idei túrával is az a céljuk, hogy az autizmusban érintett gyerekek, felnőttek, családok társadalmi elfogadását segítsék egy közös, inkluzív eseménnyel. A nevezési díjak adományok ennek megvalósulása érdekében.

Hamarosan elkészül a Bence-hegyi kilátó

Ismét lehet majd gyönyörködni a Velencei-tó panorámájában
Mint nemrég hallottunk felőle, új közbeszerzés indítása miatt egy időre leállt a Bence-hegyi kilátó építkezése, de az átadása ennek ellenére tartható.

A XXI. Erdők Hete programjai

A rendezvénysorozat 2017. október 2-8. között zajlik az erdőgazdaságoknál
Az idei Erdők Hete programok jelmondata – „Közös kincsünk az erdő” – az erdők értékeinek gazdagságára, azon belül a természeti, a turisztikai és a gazdasági értékek párhuzamos jelenlétére hívja fel a figyelmet.

Ahol nincs erdőlátogatási korlátozás, de vadászat van

Több állami erdőgazdaság nem rendelte el, de egyes szabályok érvényesek
Egyes erdőgazdaságok, amelyek a szarvasbőgés idején korábban erdőlátogatási korlátozásokat léptettek érvénybe, idén ősszel ilyeneket nem foganatosítottak, de felhívják a figyelmet, hogy vadászatok most is vannak és lesznek, ám az erdő látogatásának szabályai ettől függetlenül érvényesek, valamint felhívják minden kedves természetbarát és természetkedvelő figyelmét, hogy a hajnali és késő délutáni órákban fokozott figyelmet és lehetőség szerint minimális zavarást kérnek a vad és a sikeres vadászatok érdekében.


Kitüntetést kapott a VADEX Zrt. az FMTSZ-től

Fejér megye természetjárásáért
A VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. oklevelet és emlékérmet kapott a Fejér Megyei Természetbarát Szövetség elnökségétől, a természetjárás fejlesztése érdekében kifejtett komplex, kiemelkedő, folyamatos, aktív tevékenységéért.

  

Ügyfélfogadási szünet lesz az MTSZ irodájában

2017. október 4-én és 5-én
Tájékoztatjuk tagszervezeteinket és ügyfeleinket, hogy október 4-én és 5-én (szerdán és csütörtökön) külső rendezvényünk miatt nem tartunk ügyfélfogadást a Budapest VII. ker., Károly krt. 11. szám alatti irodánkban.

A 2017. évi kitüntetések átadása

Beszámoló a 29. Természetjárók Napja eseményeiről
2017. szeptember 23-án került megrendezésre Dobogókőn a Természetjárók Napja, a Magyar Természetjáró Szövetség és tagszervezeteinek egyik kiemelt rendezvénye, a hazai szervezett turistaság ünnepe. Az ez évi kitüntetések átadása mellett megemlékezés történt Dr. Téry Ödön, a múlt századforduló legkiemelkedőbb turista vezetőjének munkásságáról, amelynek aktualitását halálának századik évfordulója adta.

Turistacélú közlekedés a Természetjárók Napjára

Buszjáratok segítik a feljutást Pomázról és Dömörkaputól
Szeptember 23-án Pomáz HÉV-állomásról a megnövekedő forgalom függvényében megerősített buszjáratok indulnak Dobogókőre, segítve ezzel a 29. Természetjárók Napja résztvevőinek a feljutást. Akik a rendezvényünkre túrázva szeretnének feljönni, ezen a vonalon könnyebben érhetik el az indulási pontjukat. Ezen kívül Szentendréről is indul busz a Dömörkapuhoz az igényeknek megfelelően.

Erdőlátogatási korlátozás a NEFAG Zrt. vadászterületein

Az erdőgazdaság hivatalos tájékoztatása
A NEFAG Zrt. részéről tisztelettel tájékoztatjuk a Szövetséget, hogy a Társaság Pusztavacs–Mikebudai, valamint a Nagykőrös–Csemő vadászterületére a dám barcogáshoz kötött – fokozott vadászati tevékenység miatt – erdőlátogatási korlátozást foganatosít 2017. szeptember 28. napjától – 2017. november 10. napjáig.

Harcászati gyakorlatok – 2017 október

A Bakony Harckiképző Központ értesítése – frissítve
A Bakony Harckiképző Központ kezelésében lévő honvédségi területeken az alább felsorolt helyeken és időpontokban lesznek éleslövészetek és egyéb katonai gyakorlatok, amelyek turista utakat is érintő belépési illetve áthaladási korlátozásokkal járhatnak.

Turistaút átmeneti lezárása Dobogókő környékén

Az erdőgazdálkodási munkálatok várhatóan november végéig tartanak
A Pilismaróti Erdészet tájékoztatja az erdőlátogatókat, hogy erdőgazdálkodási munkák miatt a Dobogókőhöz kapcsolódó sárga körút jelzésű turistaútról (Thirring körút) induló zöld négyzet jelzésű turistaútnak a Rám-szakadék felső bejárata és Miklós-kút közötti szakasza 2017. szeptember 19-től átmenetileg lezárásra kerül. A korlátozás előreláthatólag 2017. november 30-ig lesz érvényben.

Erdőlátogatási korlátozás az Egererdő Zrt.-nél is

Lezárult a jogvita, kezdődhetnek a vadászatok
Amint arról a Gyöngyös TV már egy korábbi adásában hírt adott, ismét van gazdája a mátrai vadászterületnek. A következő 20 évben is az Egererdő Zrt. a vadászatra jogosult, a több mint 27 ezer hektáron. Az elmúlt fél évben, egy jogvita miatt nem vadászhatott az erdőgazdaság, így elszaporodtak a vadak, ezzel együtt pedig a vad által okozott károk is.

Erdőlátogatási korlátozás a Gödöllői-dombságban

A jelzett turistautak a szeptember 18-27. közötti időszakban is járhatók
A Gödöllői-dombság területén az elmúlt napokban a Pilisi Parkerdő Zrt. erdészetei sajnálattal tapasztalták, hogy az erdőgazdaság kérése ellenére sokan letérnek a kijelölt turistautakról és zavarják a szarvasbőgést, valamint az erdő- és vadgazdálkodási feladatok ellátását. Ezen okból az erdőgazdaság a lentebbi tájékoztatásokat kéri közölni.

Erdőlátogatási korlátozás a TAEG Zrt. erdeiben

Három hónapon át tart a vadászat a Síkvidéki Erdészet területén
A TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt., az általa kezelt vadászterületen lévő erdőkben, baleset megelőzési szempontok miatt 2017. szeptember-november hónapjaira délután 15 óra és reggel 9 óra közötti időszakra átmeneti erdőlátogatási korlátozást vezet be.

Turistaút változások a Budai-hegységben

A BTSSZ Technikai Bizottságának közleménye
A változások a jelzésfestési pályázatban vállalt feladatok elkészítésének befejeztével, a jelzések követhetők. Túrázzatok sokat a régi és az új turista utakon. A munkákat a BTSSZ Technikai Bizottsága koordinálta, több egyesület közreműködésével készültek el a felújított jelzések és útvonalak.

Feloldásra került az országos tűzgyújtási tilalom

A miniszteri rendelet 2017. június 20. óta volt érvényben
Azonnali hatállyal feloldotta a tűzgyújtási tilalmat a földművelésügyi miniszter az ország területén lévő erdőkben és a fásításokban, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteres körzetben lévő külterületi ingatlanokra - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) az MTI-vel szeptember  12-én.

Téry Ödönre emlékeztünk

A hálás utókor több helyen is koszorúzott a nagy előd tiszteletére
2017. szeptember 11-én volt száz esztendeje, hogy elhunyt a Magyar Turista Egyesület alapítója és két évtizeden át spiritus rectora, dr. Téry Ödön, a hazai turistaság máig legnagyobb alakja. Jó néhány szervezet képviselője és „civil” turista gyűlt össze a nyárutó melegében, hogy lerója kegyeletét a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben található nyughelyénél. Emellett a szülőhelyén található szobránál és más helyszíneken is történtek megemlékezések.

In memoriam Cocron János

1923–2017
Megrendítő és lesújtó hír érkezett augusztus végén, 95. életévében elhunyt Cocron János, a Lokomotív Turista Egyesület alapító tagja. János bácsi májusban még velünk volt a szokolyai Lokó tanyán, de a nyár folyamán súlyosan megbetegedett, és két hónap türelemmel viselt betegség után 2017. augusztus 21-én halt meg.

Emlékezés Téry Ödönre

Száz éve, 1917. szeptember 11-én hunyt el Budapesten
A Turisták Lapja 1917-es évfolyamának 4. számának címoldalán gyászkeretes hírt jelent meg. A Magyar Turista Egyesület választmánya mély fjdalommaml tudatja, hogy Dr. Téry Ödön úr miniszteri tanácsos, kir. közegészségügyi főfelügyelő, az egyesületnek megalapítója és díszelnöke, a hazai turistaság hervadhatatlan érdemű előharcosa folyó év szeptember 11-én hosszú szenvedés után 62 éves korában elhunyt.

Megjelent a Turista Magazin 2017 szeptemberi száma

Tartalomismertető
A legújabb szám címlap szerint kiemelt cikkei a jelenleg létező három hazai helyszín vasalt útjainak és az ehhez szükséges felszerelések bemutatása, a Fogarasi-havasok főgerincének bejárásáról írt beszámoló, a boldogkői vár története, valamint a Bereg középkori templomainak kerékpártúrával történt felkeresése. Ezeken kívül olvashatunk az Őrségi Nemzeti Park nevezetesebb érdekességei mellett a Szondi György nevét őrző börzsönyi helyszínekről és a Drégelyvárról, bemutatásra kerül a Császártöltési Kulcsosház, a Pandúr Ökopark is, és folytatódik a réunioni kaland a második résszel.

BTSSZ bronzjelvényes túravezetői tanfolyam 2018

Szeptember 25-én kedvezményekkel keződik a beiratkozás
A Budapesti Természetbarát Sportszövetség Oktatási Bizottsága az MTSZ szabályzatának megfelelő és vizsgájára felkészítő, színes, gazdag tematikájú bronzjelvényes gyalogos túravezető-tanfolyamot indít. A tanfolyam 2017 decemberében ismerkedő túrával kezdődik, majd 2018. január 8-ától kezdődik az elméleti és gyakorlati oktatás, a vizsga júniusban lesz.

Erdőlátogatási korlátozás a Budapesti Erdőgazdaságnál

Az erdészetek területein elkezdődtek a vadászatok
A Budapesti Erdőgazdaság Zrt. tájékoztatásai szerint az Uzsai, a Süttői és a Lovasberényi Erdészeti Igazgatóság kezelésébe tartozó erdőterületeken a balesetek elkerülése miatt részleges erdőlátogatási korlátozást léptetnek érvénybe.

Karbantartás alatt a Berzsenyi-kilátó

A Bakonyerdő Zrt. figyelemfelhívása
A Bakonyerdő Zrt. Keszthelyi Erdészete felhívja a kirándulók, túrázók figyelmét, hogy a Berzsenyi-kilátó 2017. augusztus 29-től  karbantartási munkálatok miatt előre láthatólag
szeptember végéig nem látogatható.

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 170 regisztrált felhasználó
 • 2 479 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 6 esemény
 • 3 103 megjelent cikk, hír
 • 270 belső oldal
 • 2 286 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter