2021. március 08., hétfő - Zoltán
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Kezdőlap
Magyar Természetjáró Szövetség

Archív cikkek

Az alábbi lista azokat a nyitólapon megjelent korábbi cikkeket tartalmazza, amelyek:

- régebben jelentek meg, bár tartalmuk még nem feltétlenül avult el,
- korábbi eseményt harangoznak be, ezért tartalmuk az esemény befejezése után már nem aktuális.

Ezeket a cikkeket archívként őrizzük meg, tartalmukat tovább nem frissítjük. Mindez nem jelenti azt, hogy cikkekben leírtak már biztosan nem igazak.


Kitüntetést kapott a VADEX Zrt. az FMTSZ-től

Fejér megye természetjárásáért
A VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. oklevelet és emlékérmet kapott a Fejér Megyei Természetbarát Szövetség elnökségétől, a természetjárás fejlesztése érdekében kifejtett komplex, kiemelkedő, folyamatos, aktív tevékenységéért.

  
Kiemelt híreink

Ügyfélfogadási szünet lesz az MTSZ irodájában

2017. október 4-én és 5-én
Tájékoztatjuk tagszervezeteinket és ügyfeleinket, hogy október 4-én és 5-én (szerdán és csütörtökön) külső rendezvényünk miatt nem tartunk ügyfélfogadást a Budapest VII. ker., Károly krt. 11. szám alatti irodánkban.

A 2017. évi kitüntetések átadása

Beszámoló a 29. Természetjárók Napja eseményeiről
2017. szeptember 23-án került megrendezésre Dobogókőn a Természetjárók Napja, a Magyar Természetjáró Szövetség és tagszervezeteinek egyik kiemelt rendezvénye, a hazai szervezett turistaság ünnepe. Az ez évi kitüntetések átadása mellett megemlékezés történt Dr. Téry Ödön, a múlt századforduló legkiemelkedőbb turista vezetőjének munkásságáról, amelynek aktualitását halálának századik évfordulója adta.

Turistacélú közlekedés a Természetjárók Napjára

Buszjáratok segítik a feljutást Pomázról és Dömörkaputól
Szeptember 23-án Pomáz HÉV-állomásról a megnövekedő forgalom függvényében megerősített buszjáratok indulnak Dobogókőre, segítve ezzel a 29. Természetjárók Napja résztvevőinek a feljutást. Akik a rendezvényünkre túrázva szeretnének feljönni, ezen a vonalon könnyebben érhetik el az indulási pontjukat. Ezen kívül Szentendréről is indul busz a Dömörkapuhoz az igényeknek megfelelően.

Erdőlátogatási korlátozás a NEFAG Zrt. vadászterületein

Az erdőgazdaság hivatalos tájékoztatása
A NEFAG Zrt. részéről tisztelettel tájékoztatjuk a Szövetséget, hogy a Társaság Pusztavacs–Mikebudai, valamint a Nagykőrös–Csemő vadászterületére a dám barcogáshoz kötött – fokozott vadászati tevékenység miatt – erdőlátogatási korlátozást foganatosít 2017. szeptember 28. napjától – 2017. november 10. napjáig.

Harcászati gyakorlatok – 2017 október

A Bakony Harckiképző Központ értesítése – frissítve
A Bakony Harckiképző Központ kezelésében lévő honvédségi területeken az alább felsorolt helyeken és időpontokban lesznek éleslövészetek és egyéb katonai gyakorlatok, amelyek turista utakat is érintő belépési illetve áthaladási korlátozásokkal járhatnak.

Turistaút átmeneti lezárása Dobogókő környékén

Az erdőgazdálkodási munkálatok várhatóan november végéig tartanak
A Pilismaróti Erdészet tájékoztatja az erdőlátogatókat, hogy erdőgazdálkodási munkák miatt a Dobogókőhöz kapcsolódó sárga körút jelzésű turistaútról (Thirring körút) induló zöld négyzet jelzésű turistaútnak a Rám-szakadék felső bejárata és Miklós-kút közötti szakasza 2017. szeptember 19-től átmenetileg lezárásra kerül. A korlátozás előreláthatólag 2017. november 30-ig lesz érvényben.

Erdőlátogatási korlátozás az Egererdő Zrt.-nél is

Lezárult a jogvita, kezdődhetnek a vadászatok
Amint arról a Gyöngyös TV már egy korábbi adásában hírt adott, ismét van gazdája a mátrai vadászterületnek. A következő 20 évben is az Egererdő Zrt. a vadászatra jogosult, a több mint 27 ezer hektáron. Az elmúlt fél évben, egy jogvita miatt nem vadászhatott az erdőgazdaság, így elszaporodtak a vadak, ezzel együtt pedig a vad által okozott károk is.

Erdőlátogatási korlátozás a Gödöllői-dombságban

A jelzett turistautak a szeptember 18-27. közötti időszakban is járhatók
A Gödöllői-dombság területén az elmúlt napokban a Pilisi Parkerdő Zrt. erdészetei sajnálattal tapasztalták, hogy az erdőgazdaság kérése ellenére sokan letérnek a kijelölt turistautakról és zavarják a szarvasbőgést, valamint az erdő- és vadgazdálkodási feladatok ellátását. Ezen okból az erdőgazdaság a lentebbi tájékoztatásokat kéri közölni.

Erdőlátogatási korlátozás a TAEG Zrt. erdeiben

Három hónapon át tart a vadászat a Síkvidéki Erdészet területén
A TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt., az általa kezelt vadászterületen lévő erdőkben, baleset megelőzési szempontok miatt 2017. szeptember-november hónapjaira délután 15 óra és reggel 9 óra közötti időszakra átmeneti erdőlátogatási korlátozást vezet be.

Turistaút változások a Budai-hegységben

A BTSSZ Technikai Bizottságának közleménye
A változások a jelzésfestési pályázatban vállalt feladatok elkészítésének befejeztével, a jelzések követhetők. Túrázzatok sokat a régi és az új turista utakon. A munkákat a BTSSZ Technikai Bizottsága koordinálta, több egyesület közreműködésével készültek el a felújított jelzések és útvonalak.

Feloldásra került az országos tűzgyújtási tilalom

A miniszteri rendelet 2017. június 20. óta volt érvényben
Azonnali hatállyal feloldotta a tűzgyújtási tilalmat a földművelésügyi miniszter az ország területén lévő erdőkben és a fásításokban, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteres körzetben lévő külterületi ingatlanokra - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) az MTI-vel szeptember  12-én.

Téry Ödönre emlékeztünk

A hálás utókor több helyen is koszorúzott a nagy előd tiszteletére
2017. szeptember 11-én volt száz esztendeje, hogy elhunyt a Magyar Turista Egyesület alapítója és két évtizeden át spiritus rectora, dr. Téry Ödön, a hazai turistaság máig legnagyobb alakja. Jó néhány szervezet képviselője és „civil” turista gyűlt össze a nyárutó melegében, hogy lerója kegyeletét a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben található nyughelyénél. Emellett a szülőhelyén található szobránál és más helyszíneken is történtek megemlékezések.

In memoriam Cocron János

1923–2017
Megrendítő és lesújtó hír érkezett augusztus végén, 95. életévében elhunyt Cocron János, a Lokomotív Turista Egyesület alapító tagja. János bácsi májusban még velünk volt a szokolyai Lokó tanyán, de a nyár folyamán súlyosan megbetegedett, és két hónap türelemmel viselt betegség után 2017. augusztus 21-én halt meg.

Emlékezés Téry Ödönre

Száz éve, 1917. szeptember 11-én hunyt el Budapesten
A Turisták Lapja 1917-es évfolyamának 4. számának címoldalán gyászkeretes hírt jelent meg. A Magyar Turista Egyesület választmánya mély fjdalommaml tudatja, hogy Dr. Téry Ödön úr miniszteri tanácsos, kir. közegészségügyi főfelügyelő, az egyesületnek megalapítója és díszelnöke, a hazai turistaság hervadhatatlan érdemű előharcosa folyó év szeptember 11-én hosszú szenvedés után 62 éves korában elhunyt.

Megjelent a Turista Magazin 2017 szeptemberi száma

Tartalomismertető
A legújabb szám címlap szerint kiemelt cikkei a jelenleg létező három hazai helyszín vasalt útjainak és az ehhez szükséges felszerelések bemutatása, a Fogarasi-havasok főgerincének bejárásáról írt beszámoló, a boldogkői vár története, valamint a Bereg középkori templomainak kerékpártúrával történt felkeresése. Ezeken kívül olvashatunk az Őrségi Nemzeti Park nevezetesebb érdekességei mellett a Szondi György nevét őrző börzsönyi helyszínekről és a Drégelyvárról, bemutatásra kerül a Császártöltési Kulcsosház, a Pandúr Ökopark is, és folytatódik a réunioni kaland a második résszel.

BTSSZ bronzjelvényes túravezetői tanfolyam 2018

Szeptember 25-én kedvezményekkel keződik a beiratkozás
A Budapesti Természetbarát Sportszövetség Oktatási Bizottsága az MTSZ szabályzatának megfelelő és vizsgájára felkészítő, színes, gazdag tematikájú bronzjelvényes gyalogos túravezető-tanfolyamot indít. A tanfolyam 2017 decemberében ismerkedő túrával kezdődik, majd 2018. január 8-ától kezdődik az elméleti és gyakorlati oktatás, a vizsga júniusban lesz.

Erdőlátogatási korlátozás a Budapesti Erdőgazdaságnál

Az erdészetek területein elkezdődtek a vadászatok
A Budapesti Erdőgazdaság Zrt. tájékoztatásai szerint az Uzsai, a Süttői és a Lovasberényi Erdészeti Igazgatóság kezelésébe tartozó erdőterületeken a balesetek elkerülése miatt részleges erdőlátogatási korlátozást léptetnek érvénybe.

Karbantartás alatt a Berzsenyi-kilátó

A Bakonyerdő Zrt. figyelemfelhívása
A Bakonyerdő Zrt. Keszthelyi Erdészete felhívja a kirándulók, túrázók figyelmét, hogy a Berzsenyi-kilátó 2017. augusztus 29-től  karbantartási munkálatok miatt előre láthatólag
szeptember végéig nem látogatható.

Turistaút terelés Dobogókőn

A nemrég kigyullad Nimród Hotel környékét lezárták
A Pilismaróti Erdészet tájékoztatja az erdőlátogatókat, hogy a Nimród Hotel épületének életveszélyes állapota miatt a kék sáv, a kék kereszt, a piros háromszög, és a kék körtúra jelzésű turistautat kb. 200 méter hosszú szakaszon a rendőrség lezárta!
 

Koszorúzás Téry Ödön sírjánál

Szeptember 11-én 17 órakor
A hazai természetjáró és turista egyesületek – szervezési keretektől függetlenül – 2017. szeptember 11-én közös ünnepi koszorúzást rendeznek Budapesten, a Fiumei úti temetőben.

Változott az OKT nyomvonala Kincsédpusztánál

A változás mintegy négyszáz méter hossznövekedéssel jár
Az Országos Kéktúra 01-es számú szakaszán tulajdonosi kérésre változott a nyomvonal, amely példaértékű megyei összefogás eredményeképpen mostantól északkelet felé megkerüli a kincsédpusztai majort.

Erdőlátogatási korlátozás a Bakonyerdő Zrt. erdeiben

Vadászati figyelemfelhívás
Felhívjuk a Tisztelt Erdőlátogatók figyelmét arra, hogy szeptember 1 - 30. közötti időszakban intenzív vadászat folyik erdeinkben. A balesetveszély elkerülése és az eredményes vadásztatás érdekében kérjük, hogy fenti időszakban 16 óra után és 09 óra előtt ne tartózkodjanak erdőterületeinken, még gyűjtési engedély, illetve ideiglenes úthasználati-, és területhasználati engedély birtokában se.

Erdőlátogatási korlátozás a Vértesben és a Gerecsében

A Vértesi Erdő Zrt. korlátozásában az Országos Kéktúra nem érintett
A Vértesi Erdészeti és Faipari Zártkörűen Működő Részvénytársaság, mint vadászatra jogosult és erdőgazdálkodó, a kezelésébe tartozó 11-253550-510, 11-252450-512 és 11-251850-510 kódszámú vadászterületeken a balesetek elkerülése, valamint a vad-gépjármű ütközések megelőzése érdekében részlegesen korlátozza a csatolt térképeken körülhatárolt erdőterületek látogatását.

Egy újabb osztrák és az első üzbég is teljesítette OKT-t

Egy hét alatt hat külföldi vette át a jelvényét, már negyvenhárman vannak
Nemrég adtunk hírt  arról, hogy négy belga túrázó vette át személyesen az igazoló füzetük ellenőrzése után a jól megérdemelt Országos Kéktúra jelvényét. És ezen a hétfői napon, amikor egyébként a kéktúrák önkéntes ellenőrei a füzetek átnézésével foglalkoznak, két újabb külföldi jött be a Magyar természetjáró Szövetség irodájába ugyanezért.

Újra indul a Bükkaljai kőkul-TÚRA

Vezetett túrák 2017 szeptembere és 2018 decembere között
A korábbi sorozat sikerének és a nagy érdeklődésnek köszönhetően az ősz beköszöntével a Kaptárkő Egyesület ismét elindítja a Hungarikum címmel kitüntetett bükkaljai kőkultúra főbb látnivalóit és legérdekesebb helyszíneit bemutató túrasorozatát, melynek során 8 hónapon át, havi egy alkalommal, különböző helyszínekre kalauzolják a résztvevőket a Bükkalján.
 

Új vonatpár indul Győrből a Cuha-völgyön át

A családok és a turisták igényeinek megfelelő időpontokban közlekednek
2017. szeptember 2-án, szombaton megvalósult a Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség egy régi kérése. Lesznek Győrből olyan hétvégi vonatok, melyek kimondottan a kiránduló családok és a turisták igényeinek megfelelő időpontokban közlekednek. Sőt, a Győrből 9:22-kor Zircre induló vonat a zirci tartózkodási ideje alatt egy külön járatpárt biztosít a Cuha-völgyi szakaszon a déli órákban.

Erdőlátogatási korlátozás az Északerdő Zrt. erdeiben

Szarvasvadászatok lesznek 2017. szeptember 1. és október 9. között
Ezúton értesítjük Önöket, hogy az ÉSZAKERDŐ Zrt. illetékességi területén az erdő látogatását az erdőlátogatók biztonsága érdekében az alábbi módon korlátozza. Kérjük, amennyiben erdőlátogatási tilalom idején tiltó táblával találkoznak, saját biztonságuk érdekében forduljanak vissza és haladéktalanul hagyják el az erdő területét!

Változik az MTSZ irodájának szeptember 1-jei nyitva tartása

Közlemény az ügyfeleink részére
Tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, hogy egyéb irányú elfoglaltságunk miatt 2017. szeptember 1-jén csak 13 óráig tudunk a rendelkezésükre állni.

Erdőlátogatási tilalom a SEFAG Zrt. vadászterületein

Két hónapig tilos az erdőterületek látogatása 15.00 és 09.00 óra között
A SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt., mint vadászatra jogosult, erdőlátogatási tilalmat rendel el, az intenzív vadásztatás miatt előálló fokozott balesetveszély, valamint a vad mind magasabb értéken történő hasznosításának sikere érdekében.

Erdőlátogatási korlátozás a kisalföldi erdőkben

A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. is bejelentette a részleges tilalmát
A KAEG Zrt. a Rábaközi, a Dél-Hansági, a Gönyüi, az Alsó-szigetközi, a Ravazdi, valamint a Princ-hanyi vadászterületein fokozott vadászati tevékenységet folytat, így az erdőgazdaság részleges erdőjárási tilalmat rendel el 2017. szeptember 1-30. között.

Belga túrázók is teljesítették az Országos Kéktúrát

A négy új teljesítővel negyvenegyre emelkedett a külföldiek száma
A csapat egyenesen Hollóházáról, az Országos Kéktúra keleti végpontjáról érkezett a Magyar Természetjáró Szövetség központjába. Szerencséjükre ezen a napon szokták az MTSZ önkéntesei ellenőrizni a kéktúrák igazoló füzeteit, így az övéik soron kívül átnézésre kerültek és rendben találtattak. Az elbírálás befejezésére való várakozás alatt Tóth Judit, a Turista Magazin újságírója beszélgetett velük, és megmutatták a képeiket is.

Erdőlátogatási korlátozás a zalai erdőkben

A Zalaerdő Zrt. felhívása a szeptemberi vadászatokkal kapcsolatban
A Zalaerdő Zrt. értesíti a lakosságot, hogy szeptember hónapban (naponta, délután 16.00 óra és reggel 8.00 óra közötti időszakban) az üzemi vadászterületein intenzív szarvasvadászatot folytat, és vadászatra jogosultként arra kér mindenkit, hogy mező- és erdőgazdasági munkája, valamint szabadidős tevékenysége során ezt szíveskedjen figyelembe venni.

Elmarad a Budapest Rallye

Nem lesznek útlezárások szeptember 1-én és 2-án
A Pilisi Parkerdő Zrt. tájékoztatja a Szövetséget, hogy a szeptember elejére hirdetett rally verseny elmarad, így a Pilis, Visegrádi-hegységre szóló korlátozás érvényét veszti. Kérjük, hogy a Szövetség a korlátozást törölni szíveskedjen.

Isten éltesse Thuróczy Lajost!

92 éves lett a szervezett magyar természetjárás nesztora
Augusztus 28-án betöltötte 92. életévét a Magyar Természetjáró Szövetség tiszteletbeli elnöke, aki nem csak "nyugdíjaskodik", hanem még mindig aktívan részt vesz az MTSZ munkájában. Születésnapjának kollektív megünneplésére is sor került.

Turistautak használatának korlátozása a Börzsönyben

A Magas-Tax környékén földmunkákat végez a Királyréti Erdészet
Az Ipoly Erdő Zrt. értesítése szerint a turistautak nyomvonalát is érintő földmunkák végzése miatt előreláthatólag október végéig korlátozzák az alábbi turistautak használatát a Börzsönyben, a Magas-Tax északnyugati környékén.
 

29. Természetjárók Napja

Meghívó
Szeptember 23-án kerül megrendezésre Dobogókőn az idei Természetjárók Napja, amely az MTSZ kiemelt ünnepe. Ezt a hagyományoknak megfelelően annak a történelmi kirándulásnak az évfordulós napjához közelebb eső szombaton szokás megtartani, amit százhuszonkilenc évvel ezelőtt a fővárosi turistaság kezdeteként tartunk számon. Ennek keretében kerül sor az arra érdemesek kitüntetéseinek átadására is. Mindenkit szeretettel várunk!

ŐsziKÉK Hegyisport Fesztivál a Mátrában

Szeptember 23–24-én a Galyatető Turistacentrumban
Szeptember 23–24-én Galyatetőn kerül megrendezésre az ŐsziKÉK Hegyisport-fesztivál, amely a hegyi sportok szerelmesei számára kihagyhatatlan eseménynek ígérkezik, de azok sem fognak csalódni, akik két kötetlen hangulatú, de tartalmas napot szeretnének eltölteni a Mátra szívében.

II. Erdővarázs Családi Nap az erdőgazdaságokkal

2017. szeptember 8-9-én ismét beköltözik az erdő a belvárosba
Az állami erdőgazdaságok Budapest szívében mutatják be a vadregényes magyar erdők értékeit és az erdészek izgalmas munkáját. A kicsiknek és nagyoknak egyaránt szóló, változatos ismeretterjesztő programokat a magyar népi hagyományokból is merítő zenés színpadi produkciók színesítik. A rendezvény mindkét napján 15 tematikus sátorban lehet megismerkedni az erdők titkaival és az erdészek munkájával.

Pista bácsi pihenője

Molnár István erdőmérnök emlékére készült a Mecsekben
A Molnár család szervezésében erdei pihenőt avattak Molnár István erdőmérnök emlékére a Mecsekben. Molnár István - többek között - az Országos Erdészeti Egyesület Baranya megyei Helyi Csoportjának, 1955-ös alapításának idején és az azt követő 20 évben, titkára volt. Halálának 10. évfordulóján természetjáróként is emlékeztek rá az emlékhely átadásakor.

Vadászat miatt tilos túrázni Máriakéménd környékén

A Schlossberg Vadásztársaság tájékoztatója
Tájékoztatjuk a túrázókat, hogy a 2017. szeptember 1-jétől, péntektől, szeptember 19-ig keddig, vadászatok miatt tilos a Baranyai-dombságban a Máriakéménd környéki turistautak (beleértve a Liptódpusztai-völgyet is) látogatása. A Schlossberg Vadásztársaság kéri, hogy a vadászatok eredményessége okán kerüljük ezen időszak alatt az erdőterületek látogatását, még a turistajelzésekkel ellátott útvonalakon is.

Áthelyezésre került az OKT keszthelyi bélyegzője

A bélyegző az új helyén állandóan elérhető
Az Országos Kéktúra OKTPH_24 számú bélyegzője a Vén Bakter Sörözőből egyes túrázók viselkedése miatt tulajdonosi kérésre áthelyezésre kerül Keszthely felújított vasútállomására.

Erdőlátogatási korlátozás a Zselicben

Szeptemberben csak 9 és 15 óra között lehet tartózkodni a vadászterületen
A Somogyi Erdészeti és Faipari Zrt. Zselici Erdészete 2017. szeptember 1-től 2017- szeptember 30-ig az erdészet vadászterületére részleges erdőlátogatási tilalmat rendel el az intenzív vadásztatás sikerének biztosítása és e fokozottan veszélyes tevékenységgel együtt járó balesetveszély miatt.

Erdőlátogatási tilalom a Mecsekerdő Zrt. vadászterületein

Szeptemberben minden nap délutántól másnap reggelig
A Mecsekerdő Zrt. a 2009. évi XXXVII. az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló törvény 94. § (1) bekezdés a) pontja értelmében 2017.szeptember 1-től szeptember 30-ig minden nap 16.00 és másnap reggel 08.00 között részleges erdőlátogatási tilalmat rendel el.

VII. TeSzedd! akció

Országszerte megszervezésre kerül szeptember harmadik szombatján
Idén szeptember 15-től 17-ig, azaz három napig tart a Földművelésügyi Minisztérium TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akciója – jelentette be V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára augusztus 16-án tartott sajtótájékoztatóján. A VII. TeSzedd! akciót idén a Takarítási Világnap köré szervezi a minisztérium.

Erdőlátogatási korlátozás a VERGA Zrt. erdeiben

Szeptemberben minden nap az OKT-t is érintő időszaki lezárások lesznek
A VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. felhívja a figyelmet, hogy az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló 2009. évi XXXVII. törvény 94. § (1) bekezdés a) pontja alapján erdőlátogatási korlátozást vezet be a mellékelt térkép szerinti törzsterületeken.

Tájékoztatás túraútvonal lezárásáról

Pákozdon 2017. szeptember 23-án a csatatér része a piros sáv jelzésű út is
Ezúton tisztelettel tájékoztatom Önöket, hogy az idei évben VIII. alkalommal megrendezésre kerülő Honvédfesztivál kiemelt programelemét 2017. szeptember 23. napján tartjuk.
Ezen a napon a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely és a Velencei-tó felé néző 086/2 hrsz-ú „domboldal” a rendezvény miatt lezárásra kerül.

Beszámoló a Mecseki Zöldtúra Vándorlásról

2017. augusztus 16. és 20. között került megrendezésre
A Baranya Megyei Természetbarát Szövetség egyik nagy rendezvénye volt az elmúlt héten. Augusztus 16.-20 között szervezésükben közel harminc fő gyalogolta végig a Mecseki Zöldtúra útvonalát ezen az öt napon keresztül.

Erdőlátogatási tilalom a Kaszó Zrt. erdőterületein

Közleményük szerint a korlátozás augusztus 20-tól november 20-ig tart
A folyamatos vadászatból származó fokozott balesetveszély elhárítása érdekében 2017. augusztus 20-tól november 20-ig délután 15 órától reggel 9 óráig az erdőterületet látogatni tilos!

Erdőlátogatási tilalom a Gemenc Zrt. erdőterületein

Augusztus végétől vadászfegyverek ropogására bőgnek a gímszarvasok
A Gemenc Zrt. már augusztus végére is szervezi a szarvasbőgés hallgató túrákat az ezt kedvelők részére, emellett, mint erdőgazdálkodó, a saját vadászterületein is elrendelte a tilalmat augusztus 28-tól, ezen kívül a Gurovica Vadásztársaság kérelmére egész szeptemberben csak reggel 9 óra és délután 3 óra között engedélyezi az erdő látogatását.

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 007 regisztrált felhasználó
 • 2 386 hírlevél előfizető
 • 343 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 138 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 7 esemény
 • 2 910 megjelent cikk, hír
 • 268 belső oldal
 • 2 227 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter